Konu Başlığı: Kanserin başlaması ve/veya ilerlemesinin önlenmesi Gönderen: mehmetsayin üzerinde 28 Ekim 2007 - 00:05 Kanserin başlaması ve/veya ilerlemesinin önlenmesinin hemen hemen her aşamasında beslenme unsurlarının önemli bir rolü vardır.
Önleme yolları -Kanseri aktifleştirecek enzimlerin inhibisyonu -DNA'ya hasar veren serbest radikallerin temizlenmesi -Kanser zehirlerini (toksin) temizleyen (detoks) enzimlerin aktivasyonu -DNA onarım mekanizmalarının harekete geçirilmesi -DNA'ya hasar veren serbest radikallerin temizlenmesi -İltihabın (enflamasyon) azaltılması Normal hücre ölümünün (apoptozis) gecikmesinin önlenmesi -Bağışıklığın güçlendirilmesi -Tümörün damarlanarak (anjiyogenezis) çevre organlara sıçramasının (metastaz) engellenmesi Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir. • Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin. • Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin. • Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetini uygulayın. • Bol taze sebze ve meyve yiyin. • Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin. • Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin. • Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin. • Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin. Mümkünse mandıra sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin. • Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin. • Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin • Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!) • Stresten uzak durun. • İyi uyuyun. • Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum. • D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın. • Yeteri derecede egzersiz yapın. • Aşırı alkol kullanmayın. • İşlenmiş soya ürünü yemeyin. • Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin. Turbo fırınlar da kullanılabilir. • Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler. • Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin. Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir. • Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın. Konu Başlığı: Cvp: Kanserin başlaması ve/veya ilerlemesinin önlenmesi Gönderen: osmanyilmaz üzerinde 28 Ekim 2007 - 01:35 ohoooo hayat bunlarda zaten arkadaş
bence siğaraları bırakmak daha iyi :) |