ozkocpen
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 422
|
 |
« : 13 Haziran 2007 - 10:50 » |
|
BOLU ORMAN KEBABI MALZEMELER
1 kg kemiksiz kuzu eti 1 çorba kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 baş soğan 1 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz
mantar malzemesi :
1 kg Kanlıca mantarı 1 çorba kaşığı tereyağ 1 adet küçük soğan 1/2 demet maydanoz karabiber,tuz 1/2 adet limon
HAZIRLANIŞI
Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Pişen etleri bir tepsiye yada borcama alın. Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcakkek servis yapın. Mantarın hazırlanışı : Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün. Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün. Mantarları dörde bölüp,bir tencerede haifçe kızdırdığınız tereyağına katın. Bir dakika sote edip, tuz ve biberi ilave edin ve 5-6 dakika kanştırarak kavurun
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
semra
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 160
|
 |
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2007 - 12:18 » |
|
Arkadaşım hergün bir tarif veriyorsun saol, bari bunların hepsini tek başlık altında toplayalım.Aradığımız zaman kolaylık olur olmaz mı? 
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
ozkocpen
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 422
|
 |
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2007 - 12:20 » |
|
tamam abla bundan sonra hepisini bi arada toplayacagım
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
semra
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 160
|
 |
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2007 - 12:23 » |
|
MEVLANA BÖREĞİ
MALZEMELER:1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı, Biraz su, Yarım limon suyu, Biraz Tuz Alabildiği kadar un, (Ayrıca içi içir yarım kilo kadar zeytinyağı ile karışmış tereyağ)
YAPILIŞI:Bu malzemelerin hepsi konur ve güzelce yoğrulur. Küçük küçük bezeler ayrılır. Dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafından bir iki baş soğan yarım kilo kıyma, 1 demet maydanoz, biraz karabiber. Soğanlar bir iki kaşık zeytinyağında kavrulur. Sonra kıyma da ilave edilerek kavrulur. Ateşten indikten sonra maydonozu ilave edilir. Diğer taraftan bezeler incecik açılır. Arası yağlanır tekrar açılır tekrar yağlanır. Ve bir bohça şeklinde dürülerek köşelere iç konulur ve kapatılır. Ondan sonra sıcak fırına sürülür.
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
semra
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 160
|
 |
« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2007 - 12:26 » |
|
ARABAŞI ÇORBASI
MALZEMESİ: Bir miktar su, Bir miktar un, 1 tane horoz, 1 kaşık karabiber, 1 paket yağ, 1 tane limon
ÇORBA YAPILIŞI: Bir miktar un, bol yağda kırmızılaşıncaya kadar kadar kavrulur.Daha önce pişmiş olan horoz kavrulmuş olan unun üzerine ince ince didilerek konur.Bir miktar tavuk suyu eklenir. 20 dakika kaynadıktan sonra limon ve karabiber ilave edilir. Daha sonra hamuru ile birlikte servis yapılır.
ARABAŞI HAMURU:Tencereye normal bir şekilde su konarak iyice kaynatılır.Kaynayan suyun içine azar azar un konarak tahta kaşık ile karıştırılır. Belli bir kıvama gelince un konulmadan hamur karıştırılarak iyice pişirilir.Daha sonra hamurun kolay dağılması için tepsi su ile ıslatılarak hamur tepsiye dökülerek soğutulur. Daha sonra çorba ile servis yapılır.
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
semra
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 160
|
 |
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2007 - 12:27 » |
|
TANDIR BÖREĞİ
MALZEMELER: 4 kg un, 1 kg kıyma, 1 kg peynir, Yarım kg tereyağ, 4 baş soğan, Maydanoz, Kırmızı biber
YAPILIŞI: Unu mayalayıp hamur yapacaksınız. Kıymayı suyu çekilecek kadar kavuracaksınız. Soğanı doğrayacaksınız. Peynir kırmızı biber ve maydanozla karıştırarak iç hazırlayacaksınız. Hamur ekşiyinceye kadar tandır yakılıp hazırlanacak. Daha sonra hamurdan börek yapılıp tandıra yapıştırılacak
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
semra
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 160
|
 |
« Yanıtla #6 : 13 Haziran 2007 - 12:31 » |
|
SAÇ ARASI
MALZEME: 2 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, Alabildiğine un, 1 kg kaymak
YAPILIŞI: Kaymak hariç diğer malzemeler yoğrulur. Hamur ince yufka halinde açılır. 1 yufka eritilen kaymakla yağlanır. Üzerine 2.bir yufka koyularak o da yağlanır. Dürülerek parça parça kesilir. Diğer bezelerde bu şekilde hazırlanır. Yağlanmış tepsiye döşenir. Ve kızartılır. Kızardıktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis yapılır.
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
ozkocpen
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 422
|
 |
« Yanıtla #7 : 13 Haziran 2007 - 12:31 » |
|
arabaşa bayılırım abla
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
semra
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 160
|
 |
« Yanıtla #8 : 13 Haziran 2007 - 12:33 » |
|
Baktım sitede tarifi yok, ayrıca gönderdiğim tarfilerin hepsi Konya yemekleri, afiyet olsun .... 
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
semra
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 160
|
 |
« Yanıtla #9 : 13 Haziran 2007 - 12:33 » |
|
ETLİ TOPALAK
MALZEMESİ: 1 kg yağsız dana kıyması, 1 su bardağı köftelik bulgur, 1 ad. yumurta, 1 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı un, Tuz-karabiber-kekik, 1 ad. soğan, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 yemek kaşığı salça margarin yağı-etsuyu veya sıcak su
YAPILIŞI: Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğrulur. Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır. Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur. Salçasıda konduktan sonra nohutta katılarak 6-7 bardak sıcak su veya etsuyu konur. Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır. 15-20 dakika hafif ateşte pişirilir.
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
semra
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 160
|
 |
« Yanıtla #10 : 13 Haziran 2007 - 12:34 » |
|
HÖŞMERİM
MALZEMELER:1 kg kaymak, Un, 1 çay bardağı su, Tuz, Pudra şekeri
YAPILIŞI: Geniş bir tavaya kaymağı koyarız. Bir bardak suyu da ilave eder. Alabildiği kadar unla karıştırılır. Hafif ateşte karıştırılarak iyice pişiririz. Tuzu da ilave edip pişince tavaya güzelce düzleriz. Hafif ateşin üzerinde kızartıp servis tabağına çeviririz. Biraz soğuduktan sonra pudra şekerini üzerine dökeriz.
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
ozkocpen
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 422
|
 |
« Yanıtla #11 : 14 Haziran 2007 - 13:21 » |
|
YAYLA ÇORBASI MALZEMELER 1 Kase yoğurt 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı dolu un 1 çay bardağı sıvı yağ 2veya 3 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı nane Tuz ve 4 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
2 KAŞIK SIVI YAĞ 1 ÇORBA KAŞIĞI PULBİBER
HAZIRLANIŞI:
Yağı tencereye alıp iki kaşık unla kavuruyoruz içerisine pirinçleride yıkayıp atıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.Diğer taraftan bir adet yumurtayı yoğurdun içine kırıp iyice çırpıp tenceremize ekliyoruz.suyumuzuda kaynatıp ocaktaki malzemeye ekliyoruz kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz ki dibi tutmasın.Kaynayıp koyulaşınca tuzunuda ilave ediyoruz altını söndürmeden nağne ekleyip birkez daha karıştırıp ocaktan alıyoruz Üzeri için:iki kaşık yağ kızdırıp içerisine pulbiberi de ekleyip ocaktan alıyoruz. çorbamızı servis kaselerine doldrup üzerlerine kızdırdığımız yağdan gezdirip servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN .....umarım beğenirsiniz
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
ozkocpen
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 422
|
 |
« Yanıtla #12 : 14 Haziran 2007 - 13:23 » |
|
BILDIRCIN ŞİŞ MALZEMELER
5 adet bıldırcın asma yaprağı Tuz, karabiber
5 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Bıldırcınların tüylerini temizleyin. Bıldırcınları ıslak bir bezle iyice sildikten sonra bol suda yıkayın. Gerisinden, karın boşluğuna kadar bıçakla kesin ve içini temizleyin. İyice yıkadıktan sonra, tuzlayın. Bıldırcınları enine ikiye kesip, asma yaprağına sarın ve kapatıp, bağlayın. Hazırladığınız bıldırcanları şişe geçirip ızgarada pişirin ve sıcak olarak servis yapın
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
ozkocpen
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 422
|
 |
« Yanıtla #13 : 14 Haziran 2007 - 13:25 » |
|
altın kesesi malzemeler
2 paket mısır nişastası 2 tane yumurta 1/2 kabartma tozu 250 gr margarin 3 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri
içi için:
fıstık,tarçın,pudra şekeri
hazırlanışı
margarin ve unu karıştır, içine pudra şekerini ekle, yumurta ve mısır nişastasını ilave edip yoğur. son olarak kabartma tozunu ekleyip hamur haline gelene kadar yoğur. hamurdan 3-4 ceviz büyüklüğünde parça kopar. bu parçanın içine 1 yemek kaşığı kakao ekle ve yoğur.kakaolu ve sade hamuru 15-20 dk oda ısısında dinlendir.hamurdan ceviz büyüklüğünde kopar ve içli köfte yapar gibi içini parmağınla aç.küçük bir kese şeklinde olacak. daha önceden hazırlanan içi (fıstık,pudra şekeri ve tarçın karışımı)bu açılan hamurun içine koy. elinle ağızını büz yani hamuru topla.kakaolu hamurdan uzun şerit yap ve kesenin kenarlarından geçir. bu hamurdan kesenin üzerine istediğiniz şekilleri vererek süsleyin.hamurun hepsi bitince önceden ısıtılmış fırında pişirin. pembeleşince fırından çıkarın.soğuduktan sonra servis yapın
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
osmankoyuncu
|
 |
« Yanıtla #14 : 14 Haziran 2007 - 23:09 » |
|
Yemekler harika ellerinize sağlık arkadaşlar tarif ekleyenlere teşekkür ederim. Yemek yedim öyle okumaya başladım konuyu aç karına okumak olmayacak 
|
|
|
Kayıtlı
|
Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
|
|
|
|