bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 10 Nisan 2025 - 16:34 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: H.Şükür'den derbiye 'Kutlu' çağrı  (Okunma Sayısı 12709 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.

« : 22 Nisan 2008 - 14:03 »

H.Şükür'den derbiye 'Kutlu' çağrı

Fenerbahçe ile oynayacakları derbinin Kutlu Doğum Haftası'na denk geldiğini hatırlatan Galatasaray kaptanı Hakan Şükür, 'Kutlu Doğum Haftasına yakışan bir derbi olsun' dedi. 

Hakan Şükür'den çağrı: Kutlu Doğum Haftasına yakışan bir derbi olsun

Fenerbahçe ile oynayacakları derbinin Kutlu Doğum Haftası'na denk geldiğini hatırlatan Galatasaray kaptanı Hakan Şükür, sokaklara hakim olan bayram havasının tribünlere de sirayet etmesini istedi: "Taraftarlar stada kesici aletlerle değil, güllerle gelsin."

G.Saray ve Türk futbolunun rekortmen yıldızı Hakan Şükür, pazar günü Sami Yen'de F.Bahçe ile yapacakları derbi müsabakasının birçok anlamda farklı olacağını söyledi. İçinde bulunduğumuz 'Kutlu Doğum Haftası'na vurgu yapan tecrübeli kaptan, taraftarları hoşgörüye davet ederken, "Bu derbiyi kazanıp şampiyonluğa ulaşırsak bugüne kadar elde ettiklerimizin en anlamlısı olacak." dedi.

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig'in son üç haftasına girilirken, şampiyonluk yarışını puan puana sürdürüyor. Türk futbolunun iki önemli çınarının mutlu sona ulaşmak için verdiği nefes kesen mücadelede, düğümün hafta sonunda Ali Sami Yen'de çözülme ihtimali yüksek görünüyor. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen bu maçlarda, alınan tüm önlemlere rağmen her sezon mutlaka bir tatsızlık yaşanıyor. Bıçakların, satırların, küfürlerin ürpertisi, tribünlerin masum insanlarını endişeye sevk ediyor. Daha geçen yılın 19 Mayıs'ında Ali Sami Yen'de oynanan ve su savaşları olarak tarihe geçen derbi, hafızalardaki tazeliğini koruyor.

G.Saray'ın ve Türk futbolunun efsane yıldızı Hakan Şükür, utanç tablolarının yaşanmaması için derbi öncesi önemli mesajlar verdi. İçinde bulunduğumuz 'Kutlu Doğum Haftası'na vurgu yapan rekortmen golcü, sokaklara hakim olan bayram havasının, hafta sonunda Ali Sami Yen'in tribünlerine de sirayet etmesi temennisinde bulundu. Taraftarların, stada kesici, delici aletlerle değil, güllerle gelmesini istedi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nca tertip edilen ilim ve kültür bayramı şenlikleri şeklinde değerlendirilen kutlamaların gayesinin, milli birlik ve bütünlüğü sağlamak, hoşgörüyü toplumun her kesimine yaymak olduğunu dile getiren Hakan Şükür, derbi müsabakasında da böylesi önemli bir haftaya yakışır tutum içinde olunması gerektiğini söyledi.

'Kutlu Doğum'a layık davranalım

Derbi müsabakasının şiddetten uzak şekilde başlayıp neticelenmesini arzu ettiğini belirten tecrübeli futbolcu, "Futbolda alınan sonuçlar, kimilerine göre önemli, kimilerine göre hayati önem taşıyabilir. Fakat biz öyle güzel bir haftanın içinde bulunuyoruz ki, bunun kıymetini bilmek durumundayız. 'Kutlu Doğum Haftası' içindeyiz ve ona layık olmalıyız. Peygamberimiz'e layık olmalıyız. Çocuklarımızı, gençlerimizi de Peygamberimiz'in hoşgörüsü etrafında hayata hazırlamalı, yaşantılarımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Hafta sonunda F.Bahçe ile önemli bir derbi müsabakası oynayacağız. Herkesin bu maçta içinde bulunulan haftanın atmosferi içinde hareket etmesini temenni ediyorum. Dostça ve centilmence mücadele etmeliyiz. Herkes dürüstçe elinden geleni yapmalı. Allah kime nasip ederse o kazansın." açıklamasında bulundu.

Bu sezon mutlu sona ulaşmaları halinde kazanılan şampiyonluğun diğer başarılardan önemli hale geleceğinin altını çizen Hakan Şükür, "Biz F.Bahçe'yi yenmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kazanamazsak ikili averajda geriye düşeriz ve büyük fırsatı tepmiş oluruz. F.Bahçe'yi yenip şampiyon olursak, bu şimdiye kadar kazandığımız tüm şampiyonluklardan daha anlamlı olur. Ligin bitimine beş hafta kala teknik direktörsüz yoluna devam eden ve şampiyon olan başka bir takım yok. Şampiyonluğu herkesten çok ben istiyorum. Belki de G.Saray'dan şampiyon takımın kaptanı olarak ayrılmanın mutluluğunu yaşayacağım." ifadelerini kullandı.

Zaman 

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
cereyanci
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2008 - 20:50 »

işde gercekten çağrı bu bence bu maç sonu takımlar değil turkıye kazanacak nede olsa dunya seyredıyor
serseri42
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2008 - 22:07 »

Öğretmen-Sen'den Hakan Şükür'e Tebrik
Öğretmen-Sen Genel Başkanı: Hakan Şükür'ü tebrik ediyoruz
HAKAN ŞÜKÜRÜ TEBRİK EDİYORUZ.

Hakan Şükür, spor hayatımızın örnek sporcularından biridir. Futbol hayatı boyunca örnek bir kişilik sergilemiştir. Oynadığı futbol takımlarında diğer futbolculara örnek olmuş, tecrübesiz futbolcuları hem futbol bilgisiyle hem de ahlakıyla yol göstermiştir. Para ve şöhretin şımartamadığı bir futbolcudur. Özel yaşamındaki denge mesleğine de yansımıştır. Oynadığı takımlarda sonuna kadar mücadele etmiş, işine gösterdiği titizliğin ahlakından kaynaklandığı herkes tarafından teslim edilmiştir.
Bu hafta oynanacak derbi karşılaşması için “Kutlu Doğum haftasının” öneminin farkında olarak centilmenlik içinde geçmesi temennisinde bulunmuştur. Müslüman bir kişiliğin böyle bir temennide bulunmuş olması gayet normal karşılanması gereken bir tutumken, laiklik algıları dini olan değerlere her yerde karşı çıkmak ve hayatın her alanında inanç değerlerinin adının dahi anılmasını yasaklamak olarak kendilerini kör bir karanlığa gömmüş olanlar tepki gösterdiler.
Galatasaray futbol takımıyla Hakan Şükür’ü karşı karşıya getirip futbol hayatını bitirmek istiyorlar. Futbol gibi etkili bir alanda İslami değerlere saygılı ve inandığı değerleri yaşama gayreti olan futbolcuların gençlik üzerinde bırakacakları etkiden rahatsız olanlar, gençliğin popüler kültürün etkisiyle amaçsız, inançsız, gayesiz bir şekilde acınacak bir hiçliğe savrulmasından nedense rahatsızlık duymuyorlar.
Bu kimselerin laiklik anlayışları her türlü sevimsizliği, saygısızlığı, değersizliği normal karşılarken, Müslüman bir toplumda İslami olan değerlere karşı anlamlandırılması çok güç bir paronayla saldırganlığı içeriyor.
Hakan Şükür toplumuna karşı duyduğu sevgi ve sorumlulukla dilek ve temennisini yapmıştır. Futbol terörünün önü alınamaz bir şekilde büyüdüğü, bir oyundan ibaret olan futbol karşılaşması sonrası gençlerin bir akıl tutulmasıyla birbirlerine her türlü kesici aletlerle saldırma cehaleti içine düştüğü bir zamanda bir futbolcunun ahlak, sevgi ve barış içeren çağrısını ÖĞRETMEN-SEN olarak alkışlıyoruz.

Öğretmen-Sen Genel Başkanı
Yusuf TANRIVERDİ

bir fenerbahçeli olmama rağmen hakan şükürü canı gönülden kutlarım.  derbi maçı öncesi cok güzel sözler söyledi... bazıları anlayamasada
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2008 - 22:11 Gönderen: serseri42 » Kayıtlı

ναтαηıм ιçιη кαη ∂öкмєм gєяєкιяѕє ∂üηуαηıη şαн ∂αмαяıηı кєѕєяιм...'
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #3 : 23 Nisan 2008 - 22:18 »

Gerçekten tebrike şayan bir davranış sergiledi futbolcumuz. Bir derbi öncesinde verilebilecek en güzel, en anlamlı mesajdı bu. Taşlar sopalar yerine güller...

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
arzuuuuum
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 23 Nisan 2008 - 22:34 »

çok iyi bir davranışta bu davranışı yobazlık  tarikatçılık olarak gören bazı kendini bilmez yazarlarda var vatan gazetesinin  yazarları başka bi sitede görmüştüm.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2008 - 08:05 Gönderen: arzuuuuum » Kayıtlı
cereyanci
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : 23 Nisan 2008 - 22:35 »

çok  sürmez irtıcacı laikliğe aykırı ve ataturkçülüğe aykırı olur.hakan şükür denen kişi mensubu olduğu nur cemati yuuznden kadro dışı kaldı sadce o değil arıf erdem hakan unsal gıbı futbolcular bu kişiler ınandığı için futboldan uzaklaştırılma yedı.saydığım kişiler turk futboluna damga vurmuş kişiler.cok surmez bu ıyı durum eskı cumhurbaşkanlarımız irana gıt der olurmu olur.olaysız futbola yakışır maç kım kazanırsa kazansın.
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #6 : 23 Nisan 2008 - 22:43 »

çok iyi bir davranışta bu davranışı yobazlık  tarikatçılık olarak gören bazı kendini bilmez yazarlarda var vakit gazetesinin  yazarları başka bi sitede görmüştüm.

Sanırım yazdığınızı anlayamadım. Ya da yanlış birşeyler var. Vakit gazetesinin yazarları ne demiş ki?

M.Akif
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 24 Nisan 2008 - 07:15 »

çok  sürmez irtıcacı laikliğe aykırı ve ataturkçülüğe aykırı olur.hakan şükür denen kişi mensubu olduğu nur cemati yuuznden kadro dışı kaldı sadce o değil arıf erdem hakan unsal gıbı futbolcular bu kişiler ınandığı için futboldan uzaklaştırılma yedı.saydığım kişiler turk futboluna damga vurmuş kişiler.cok surmez bu ıyı durum eskı cumhurbaşkanlarımız irana gıt der olurmu olur.olaysız futbola yakışır maç kım kazanırsa kazansın.

Hocam eleştiriler geldi zaten .Özellikle Fatih Altaylı. Hakan Şükür maça bıçakla değil gülle gelin diyor irticacı- ki irtica ne demek bilmeden konuşuyorlar- oluyor. Ama Fatih Altaylı kendisi gidip bebek katili ile görüşebiliyor hiç bir şey olmuyor.

Ozan Uğur IŞILAK
arzuuuuum
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 24 Nisan 2008 - 07:55 »

Sanırım yazdığınızı anlayamadım. Ya da yanlış birşeyler var. Vakit gazetesinin yazarları ne demiş ki?

Hakan Şükür'ün Pazar günü FB-GS maçı için ''Kutlu Doğum Haftasına yakışan bir derbi olsun'' ifadelerini sayfasına taşıyan Vatan gazetesi bir skandala imza attı.

Fenerbahçe ile oynayacakları derbinin Kutlu Doğum Haftası'na denk geldiğini hatırlatan Galatasaray kaptanı Milli Futbolcu Hakan Şükür’ün, sokaklara hakim olan bayram havasının tribünlere de sirayet etmesini istemesini ve “Taraftarlar stada kesici aletlerle değil, güllerle gelsin” şeklindeki çağrısını internet sayfasına taşıyan kartel gazetesi Vatan, Peygamber efendimize yönelik ağır hakaret içeren yorumları kabul ederek bir skandala imza attı. Yorumlarda, Peygamber efendimizin yanı sıra Fethullah Gülen ve futbolcu Hakan Şükür’e yönelik ağır hakaretler de dikkat çekti.

İşte Vatan’ın internet sayfasında yayınlanan habere yapılan ve Peygamber Efendimize, Fethullah Gülen ve Kutlu Doğum haftasına yakışır bir derbi maçı isteyen, stada çakı yerine gül getirilmesi çağrısında bulunan Hakan Şükür’e yönelik ağır hakaretler içeren yorumlardan bir kaçı:

ALİ GERER
Elin arabı düşünmüyo da sana mı kaldı kutlu doğum falan

METE OR
Pislik arapın doğum günü haftasından bize ne? Onu arap olanlar kutlasın. Burası Atatürk''ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti.

ENGİN ASA
Neden bu yobazı irana göndermiyorsunuz. Bu gibiler ülkeden temizlenmeli.

ERKAN IŞIK
Sahtekar sonunda futbolada siyaseti bulaştırdı.

AHMET CENGİZ
Ulan şimdi ne alakası var maçla bunun. İllaki tarikatçılığını heryerde göstercen. Bir de bunu haber yapan gazeteye bakın. Bunun şeyhinin gazetesi!!!

HAKKİ HUKUK
Bizde öküzlerin cook ise yaradığını biliyordum. Çift sürmek, kağnı çekmek gibi görevlerini olduğunu bilirdim; Fakat, iyi top oynadığını hiçbir zaman düşünmemiştim!!!

EYLüL TANSEL
Bu Hakan Şükür denen adamın Galatasaray'da oynamasından nefret ediyorum. Gitsin artık bu F Tipi işbirlikçi yalaka. Tarikat yalakalığını git Fetoşun dizlerinin dibinde yap. Senin ve Okan'ın veya Emre'nin Galatasaray gibi bir takımda yer alması utanç verici. Defol git memleketin ABD''ye...

COŞKUN SABUNCULAR
Utanmaz yobaz maça da haşemayla çık, din tüccarı seni kazandıkların az mı geldi de dinimizi pazarlıyorsun fetoşun uşağı.

Vatan'ın bazı yorumları gelen tepkiler üzerine geri çektiği de gözlendi.

pardonya vatanmış vakit yazmışım  ama bu yazdıkları şey cahilliklerinden başka bişey değil ulan asıl siz gericisiniz farkında değilsiniz

en çokta mete or un yorumuna gıcık oldum ulan sen atatükrçüsünde ne oluyor.asıl türkiyeden gitmesi gereken kişiler sizlersiniz burası dini islam olan bir ülke sizin gibi ş...... yüzünden bir çok dinini bilmiyo .hiç bi yoruma bu kadar sinirlenmemiştim.

güya adam nurcu ya ne varsa nurculukta ne kötülüğünü gördülerse tamam fetulah güleni bende sevmiyorum ama nurculuk bediüzzaman sait nursiden itibaren devam etmekte şimdilerde kötüye kullanılıyor o ayrı bi mesela zaten.
murat-t
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 24 Nisan 2008 - 12:29 »

ya  bunlar kendini  bilmez  kimseler ...... Angry   Angry
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #10 : 24 Nisan 2008 - 16:11 »

Aman arzum aman, zaten elde avuçta birkaç gazete var... Vatan gibi gazelerin ne olduğu tabii ki bellidir.

Vakit yazmışsın ya şok oldum. Neyse ki yanlış olmuş.

M.Akif
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 25 Nisan 2008 - 15:41 »

Hakan Şükür'den özür dileyen yazar

Fenerbahçe maçı öncesi yaptığı 'Kutlu doğum' çağrısı ile hedef alınıp bir kısım medya tarafından çok sert eleştirilen Hakan Şükür'den bir yazar özür diledi. Peki ama neden? 

H.İbrahim Ekiz'in yazısı

Hakan, senden özür diliyorum...

Türk futbolunda kırılmadık rekor bırakmayan, tüm dünyanın takdirle karşıladığı ve alkışladığı Hakan Şükür'den özür diliyorum.

Bazılarının, gözümüzün içine baka baka dünya derbisi dediği ancak hiçbir Avrupa ülkesinde bir kare bile maç görüntüsünün girmediği, geçen yıl hem de 19 Mayıs'ta A.Sami Yen'de yaşanan pet bardak ve şişe kepazeliği, sahaya atılan koltuk parçaları altında tamamlanan yalancı derbide yaşananları da hatırlatıp "Kutlu Doğum Haftası'nda oynanacak derbi için çirkinlikler yaşanmaması adına neler söylersiniz?" sorumuza verdiğin samimi cevaplar yüzünden başına gelenlere sebep olduğum için özür dilerim.

Nereden bilebilirdim ki sokaktaki milyonların yaşadığı Kutlu Doğum coşkusunu medyanın bir kesiminin farklı yönlere çekeceğini. Boğaz'da viski yudumlayıp Doğu'da belediye başkanlığı yapan ve kendi toplumundan, okurunun değer yargılarından uzak, okumadan yazan takımının bu kadar saldıracağını.

24 Nisan 2005'te Haşmet Babaoğlu'nun da kaleme aldığı gibi, o zamanda yapılan papa seçiminin en ince ayrıntısını gündeme getirip de Kutlu Doğum Haftası'yla ilgili kin, nefret ve buğuz içinde olduklarını. Bakın o tarihte Kur'an'ın 93. suresi; Duha Suresi'nin mealini yazarak ne demiş Babaoğlu, "Dindar kesimlerin siyasi ve cemaat yapılanmalarına doğrudan bağlı olan gazeteleri bir yana ayırın ve popüler basınımıza bir bakın. Günlerdir, Hıristiyanlığı, Hz. İsa'yı, Vatikan'ı yazıp duruyorlar. Çarşaf çarşaf sayfalar ayrılıyor, diziler yapılıyor. Hem de ne hurafelerle, nasıl abartılı hikâyelerle. Yazılsın. Yazılmalı. Zaten tam zamanı: Papa ölmüş, yenisi seçilmiş. Bilmeli, haberdar olmalı, yakından izlemeliyiz. Ama Mevlid Kandili'yle ilgili ayrılan bölümlere baktım geçen gün. Küçücük. Bazı caddelerde asılı duran "Kutlu Doğum Haftası" pankartlarının anlam ve önemine dairse neredeyse hiçbir şey yok bizim popüler gazetelerde... Bu nasıl iş?

Bakın, inanmak gerekmiyor. İnançlı bir Müslüman olmak gerekmiyor. Fakat esas olan manevi iklim meselesi değil mi? Benim gibilere soruyorum: Biz hangi iklimin "çocukları"yız? Da Vinci Şifresi'nin ıcığını cıcığını çıkartacağız ama İslam'la ilgili çoğu şeyi es geçeceğiz! Olur mu hiç? İslam'la ilişkili her konuyu, her bilgiyi ve ilgiyi sürekli "laik devlet-tekil inanç" çerçevesine sıkıştırıp sırtımızı dönecek kadar şapşallaşacağız!.. Olur mu, hiç olur mu?

Ama canım, insan (ve Ramazan şamatası hariç medya) yaşadığı coğrafyanın kültürüne, manevi iklimine bu kadar mı uzak olur, uzak durur-durdurulur?"

Sevgili Haşmet Babaoğlu, bir kısım medyanın ne olduğunu açıkça ifade etmiş. Aslında söylenecek fazla bir söz yok. TV kanallarının sözün bittiği yer dediği replik gibi halkını tanımayan medyanın bittiği andır bu. Fütursuzca saldıranların birçoğuna sorsanız 'biz de Müslümanız, bilmem kaçıncı kuşaktan babaannemin başı örtülü' deyiverirler, ama kin ve nefret kusmaktan da vazgeçmezler. Bu millet sosyal yapısı ve kültürel zenginliği ile medyasına rağmen 70 milyon. Haşmet Babaoğlu'nun da dediği gibi medya kimin medyası acaba?

Ne mutlu ki Hakan'a böylesi güzel duygularını sadece Zaman okurları ile sınırlı tutmayarak tüm dünyaya bu vesileyle duyurdu. Bu da Hakan'ın büyüklüğü işte. Gazetemizin dünkü manşetinde G.Saray taraftarının açtığı pankartın yine bu maçta da asılacağına inanıyorum. Şimdi iş sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Sağduyu ve centilmenlik çağrısı yapan Hakan Şükür'e kulak verip maç günü A.Sami Yen Stadı önünde maça gelen taraftarlara gül dağıtmalılar. Ben maça yakamda kırmızı gülle gideceğim.

Ozan Uğur IŞILAK
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: