hakiki
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #60 : 24 Temmuz 2008 - 21:10 » |
|
bütün islam aleminin cumasını kutlar hayırlara vesile olması dileğiyle nice cumalara
|
|
|
|
Nice insanlar gördüm, üstünde elbise yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.
Mevlana
|
|
|
mehmet_86
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #61 : 24 Temmuz 2008 - 21:19 » |
|
amin cumanız mübarek olsun
|
|
|
|
|
|
|
osmanyilmaz
|
 |
« Yanıtla #62 : 24 Temmuz 2008 - 21:21 » |
|
Üç kez cuma namazını terk etmenin hükmü nedir?
Hadislerde Cuma Namazının önemi anlatılmış, bilerek ve hiç bir mazereti olmadan Cumaya gitmeyenlerin münafık özelliği taşıyacağı ifade edilmiştir. Bunlar Cumanın önemini anlatmak içindir.
Şu halde; kebairi (büyük günahları) işlemek, imansızlıktan gelmiyor, belki his ve hevesin ve vehmin galebesiyle, akıl ve kalbin mağlubiyetinden ileri gelir.”
Evet, bediüzzaman hazretleri'nin ifade ettiği gibi, insanın yaradılışında cennetin akıl almaz lezzetlerini çok ötelerde görmesi ve bu yüzden onları ikinci plana atıp, hemen eli altındaki günah lezzetlerine meyletmesi gibi bir özellik vardır. Çok acıktığı için kendisini en yakın lokantaya atan bir adamın, ısmarladığı iki porsiyonluk döner 10-15 dakika gecikeceği için hemen eli altında bulunan kuru ekmeği kemirmeye başlaması ve midesinin yarısını onunla doldurması, bu sırdandır.
Yine bediüzzaman'ın dediği gibi, insan bir ay sonra gireceği bir hücre hapsinden çok, hemen yemek üzere olduğu bir tokattan korkar. Yani bu hissiyata göre cehennem azabı, onun için çok uzaktır ve Allah da zaten affedicidir.
İşte insan, bu mülahazalarla 'imanlı olmasına rağmen, günahlara meyleder ve nefsinin de desteklemesiyle içine düşebilir. Evet büyük günahları işlemek, imansızlıktan gelmez. Fakat o günahlar, tövbe ile hemen imha edilmezse, insanı imansızlığa götürebilir. Bu konuda yine bediüzzaman'ı dinleyelim:
“günah kalbe işleyip siyahlandıra siyahlandıra, ta nur-u imanı (iman nurunu) çıkarıncaya kadar katılaştırıyor. Her bir günah içinde küfre (Allah'ı inkara) gidecek bir yol var. O günah, istiğfar ile çabuk imha edilmezse, kurt değil belki küçük bir manevi yılan olarak kalbi ısırıyor...” ALINTIDIR
1- Şebramilisi: c. 2, s. 134 2- " el-Fetava'l Hindiye: c. l, s. 144 Selam ve dua ile...
|
|
|
|
|
|
|
efza
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #63 : 24 Temmuz 2008 - 21:34 » |
|
cumanız mübarek olsun
|
|
|
|
|
|
|
delireis
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #64 : 24 Temmuz 2008 - 22:32 » |
|
Ey iman edenler, Cuma günü namaza çağırıldığınız zaman, hemen Allanın zikri olan namaza koşun. Alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır...(cuma 9)Namaz kılındıktan sonra dağılıp Allanın lütfunda nasibinizi arayın. Allahı çokça anın ki kurtuluşa eresiniz(cuma 10)
Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, mümin bir kul o saatte Allahtan bir hayır dilediği vakitte Allah o dilediğini ona mutlaka verir.
cumanız mübarek olsun RABBİM dualarımızı ve ibadetlerimizi izzeti dergahında kabulu makbul buyursun insaALLAH.. vesselam
|
|
|
|
SEHADET sonum, FIRDEVS yurdum, KEVSER hayat suyum, PEYGAMBERIM (S.A.V) komsum, CEMALULLAH'I SEYRETMEK enbüyük onurum olsun, YA RAB... AMIN!!!
|
|
|
menzilli
|
 |
« Yanıtla #65 : 24 Temmuz 2008 - 22:38 » |
|
Ey iman edenler, Cuma günü namaza çağırıldığınız zaman, hemen Allanın zikri olan namaza koşun. Alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır...(cuma 9)Namaz kılındıktan sonra dağılıp Allanın lütfunda nasibinizi arayın. Allahı çokça anın ki kurtuluşa eresiniz(cuma 10)
Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, mümin bir kul o saatte Allahtan bir hayır dilediği vakitte Allah o dilediğini ona mutlaka verir.
cumanız mübarek olsun RABBİM dualarımızı ve ibadetlerimizi izzeti dergahında kabulu makbul buyursun insaALLAH.. vesselam
ecmain kardeşim..Allah razı olsun..
|
|
|
|
BİR SEVDAM VAR..ONUN İÇİN BURDAYIM...
|
|
|
PINAR
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #66 : 25 Temmuz 2008 - 08:28 » |
|
Cumanız mübarek,dualarınız kabul olsun.
|
|
|
|
|
|
|
murat-t
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #67 : 25 Temmuz 2008 - 08:30 » |
|
hayırlı cumalar.....cumanız mübarek olsun......
|
|
|
|
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #68 : 25 Temmuz 2008 - 08:33 » |
|
Cumanız Mübarek olsun...
|
|
|
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
menzilli
|
 |
« Yanıtla #69 : 25 Temmuz 2008 - 08:48 » |
|
ALLAH'IM bugünümüzün başını iyilik, ortasını kurtuluş, sonunu ise başarı eyle!
Onu bizim için saadet, şehadet, tevbe,bağışlanma ve iman ile sona erdir...
Ey Kapıları Açan ALLAH'IM
Bize Kapıların En Hayırlısını Aç
Ey Halden Hale Çeviren RABB'İM
Halimizi En Güzel Hale Çevir
Ey Kalpleri Döndüren ALLAH'IM
Kalplerimizi Dinin Ve Taatin Üzere Sabit Kıl
Müslüman Kardeşlerimize Zaferler Nasip Eyle
Zulmeden Kullarınıda Kaffar isminle Kahreyle...
Şu Mübarek Ayın ve Şu Mübarek Cuma Gününün Hürmetine
Dualarımızı Kabul Eyle ALLAH'IM...
Ümmeti Muhammedin Cuması Mübarek Olsun inşaALLAH...
Hayırlı Cumalar...
|
|
|
|
BİR SEVDAM VAR..ONUN İÇİN BURDAYIM...
|
|
|
yasemin_konya
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #70 : 25 Temmuz 2008 - 08:58 » |
|
hayirli cumalar dualarda unutulmamak dilegiyle
|
|
|
|
|
|
|
AliRizaOzaslan
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #71 : 25 Temmuz 2008 - 10:55 » |
|
Cumamız mübarek ve bereketli olsun.
|
|
|
|
Hamdım Piştim Yandım
|
|
|
kazakhaci
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #72 : 31 Temmuz 2008 - 19:28 » |
|
Bazı sebeplerden dolayı bayağı zamandır siteye giremedim ve özledim dostlarımı. Bildiğiniz gibi bu aylar bu günler çok önemli ve mubarek günler o nedenle bu mubarel aylar ve günler hürmetine Alhah?m öncelikle site üyelerimizin daha sonra tüm müslümanlardan Hasta olanlara şifa Derdi olanlara deva Borcu olanlara en kısa zamanda edesını lütfetsin herkeze hayırlı kazan ve hayırlı ömür lütfetsin ( Amin) Cumanızı bu dua ve temennilerle tebrik ediyorum
|
|
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2008 - 19:32 Gönderen: kazakhaci »
|
|
|
|
|
hakiki
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #73 : 31 Temmuz 2008 - 19:49 » |
|
kardeşim çocuğun durumu nasıl inşallah düzelmiştir acil şifalar dileriz
|
|
|
|
Nice insanlar gördüm, üstünde elbise yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.
Mevlana
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #74 : 01 Ağustos 2008 - 08:29 » |
|
Cumanız Mübarek olsun...
|
|
|
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
|