hasandursun
|
 |
« : 07 Temmuz 2008 - 14:27 » |
|
Benim gibi gurbet elde çalışan bozkırlı bekar arkadaşlar vardır. Ana yok, baba yok, at yok, avrat( hanım, eş) yok. Bayan üyelerimizden isteğimiz Bize kolay yapılan pratik yemek tarifleri gönderin yavv 
|
|
|
Kayıtlı
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
menzilli
|
 |
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2008 - 15:05 » |
|
BİBER SOTEMalzemeler • 500 gr. sivribiber • 4 adet domates • 2?3 diş sarımsak • 3 çorba kaşığı zeytinyağ • Tuz. Tarif Sivribiberleri 2 şer cm. uzunluğunda doğrayın. Derince bir tavaya 3 çorba kaşığı yağ koyup kızdırdıktan sonra biberleri kavurun. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Dövülmüş sarımsakları ekledikten sonra 5 dk. kadar sote edin. Tuzunu ilave edip 10 dk. kadar sote edin. KABAK MUSAKKA
Malzemeler • 1 gr. taze kabak, • 500 gr. az yağlı kıyma, • 150 gr. Yeşil biber, • 3 adet kuru soğan, • 4 adet domates, • 1 yemek kaşığı salça, • 2 çay kaşığı yağ, • Az su. Tarif Kabaklar halka şeklinde doğranıp yağda kızartılır ve fırın tepsisine dizilir. Öte yanda az yağla kıyma kavrulur. Kıymaya soğan, yeşil biber yeterince tuz, salça, su ilave edip kaynatılır. Bu malzeme fırın tepsisindeki kabağın üzerine boşaltılır. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domates dizilir. Fırında domatesler kızarana (yaklaşık 30 dakika) kadar pişirilir. Yemek servise hazırdır.AFİYET OLSUN HASAN KARDEŞİM..ZATEN BU SICAKTA FAZLA YEMEK YENMİYOR..UMARIM BEGENİRSİN.. 
|
|
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2008 - 15:12 Gönderen: menzilli »
|
Kayıtlı
|
BİR SEVDAM VAR..ONUN İÇİN BURDAYIM...
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2008 - 15:14 » |
|
Teşekkür ettim ablacım  Ablacım zeytinyağı demişsin de bu çiçek yağı olsa kurtarmaz mı biz gariban bi memuruz 
|
|
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2008 - 15:20 Gönderen: hasandursun »
|
Kayıtlı
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
osmankoyuncu
|
 |
« Yanıtla #3 : 07 Temmuz 2008 - 15:46 » |
|
Abi benim yaptığım yemekten yap. Önemli bi kişi olunca ondan yapıyorum. malum öğrenci menüsü. tavuk göğsü al abi derisiz olsun. kuşbaşı doğra. yağda biberi kavur önce ardından tavuğu koy. ne kadar baharat varsa at içine. salça koy. salçayı ister en başta yağda erit istersen suda erit sonradan. suyunu çekinceye kadar pişir. Afiyet olsun... 
|
|
|
Kayıtlı
|
Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
|
|
|
|
efza
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 375
|
 |
« Yanıtla #5 : 07 Temmuz 2008 - 23:05 » |
|
sarımsaklı yoğurtlu semizotu
1 demet semizotu yoğurt sarımsak tuz
semizotunu istenilen miktarda ve irilikte kıyıyosun yğurdu karıştırıyosun sarımsak rendeliyosun isteğe bağlı tabiki tuz ilave edip karıştırıyosun afiyetle yiyosun sıcaklarda iyi gidiyo
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
AliRizaOzaslan
Aktif Üye

Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 903
|
 |
« Yanıtla #6 : 08 Temmuz 2008 - 09:33 » |
|
bir tarifde benden olsun:
Soğan Öldürmesi, Kişiye göre kuru soğan en azı 1 kğ Keseye göre gavurma(Bozgır gavurması tercihen) Yumurta sayı yiyeceğiniz kadar Sıvı yağ
Soğanların kabuklarını soyup,uzunlamasına doğranır,(göz yaşı dökmemek mümkün mü?)tava veya çencerede yağ sıdırlır,soğanlar ilave edilip,gözelce öldürülür,gavurma eritilir ve yumurtalar kırılıp pişirilir.Az demlenmesi beklenir,tercihen tava veya çencerede,tabaklara servis yapılır...Afiyet olsun...
|
|
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2008 - 09:37 Gönderen: AliRizaOzaslan »
|
Kayıtlı
|
Hamdım Piştim Yandım
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2008 - 09:54 » |
|
Ablacım Biber soteyi yaptım. ÇOk güzel oldu arkadaşlarda beğendiler. Yanlız domatesleri küp küp doğrayamadım kafama göre doğradım 
|
|
|
Kayıtlı
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
cereyanci
|
 |
« Yanıtla #8 : 08 Temmuz 2008 - 11:56 » |
|
abı menemen gıbısı varmı gerci bılmeyen yoktur menemenı
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #9 : 08 Temmuz 2008 - 15:00 » |
|
Abi benim yaptığım yemekten yap. Önemli bi kişi olunca ondan yapıyorum. malum öğrenci menüsü. tavuk göğsü al abi derisiz olsun. kuşbaşı doğra. yağda biberi kavur önce ardından tavuğu koy. ne kadar baharat varsa at içine. salça koy. salçayı ister en başta yağda erit istersen suda erit sonradan. suyunu çekinceye kadar pişir. Afiyet olsun...  Osmanım maaşı çekeyim bunuda yapacam tavuk göğsü deyip geçme 
|
|
|
Kayıtlı
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
leskog_harme
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 306
|
 |
« Yanıtla #10 : 08 Temmuz 2008 - 15:15 » |
|
Dostum nerede oturuyorsun eğer İstanbul daysa gel bizim eve ben sana yumurta çeşitleri menemen et sote felan yaparım 
|
|
|
Kayıtlı
|
İmzanız kural dışı !!
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #11 : 08 Temmuz 2008 - 15:18 » |
|
Dostum nerede oturuyorsun eğer İstanbul daysa gel bizim eve ben sana yumurta çeşitleri menemen et sote felan yaparım  Kırşehirdeyim Hocam teşekkür ettim. Bu dediklerini bende biliyom yavv  Amaç sitede kaynaşma olsun birde farklı yemek çeşitleri öğrenelim 
|
|
|
Kayıtlı
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
leskog_harme
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 306
|
 |
« Yanıtla #12 : 08 Temmuz 2008 - 16:14 » |
|
Kırşehirdeyim Hocam teşekkür ettim. Bu dediklerini bende biliyom yavv  Amaç sitede kaynaşma olsun birde farklı yemek çeşitleri öğrenelim  Bende şaka yaptım zaten. Çok güzel yumurta çeşitleri bilirim. Başka bişey de bilmiyom 
Ama şaka maka yolun İstanbul a düşerse kapım sonuna kadar açık haberin olsun. İnşallah beklerim...
|
|
|
Kayıtlı
|
İmzanız kural dışı !!
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2008 - 14:48 » |
|
Bende ?aka yaptım zaten. Çok güzel yumurta çeşitleri bilirim. Başka bişey de bilmiyom 
Ama ?aka maka yolun İstanbul a düşerse kap?m sonuna kadar açık haberin olsun. İnşallah beklerim... İnşallah hocam...
|
|
|
Kayıtlı
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
yasemin_konya
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #14 : 14 Ağustos 2008 - 15:06 » |
|
arkadaslar benden size cok güzel bir yemek MAKLUBE tavsiye ederim fotografi var ins koymaya calisirim
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
|