bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 29 Mart 2024 - 02:44 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.
 
 
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Gönderen Konu: Bayan üyelerimizin dikkatine!!!!!!  (Okunma Sayısı 11956 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasandursun
Kıdemli Üye
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3031


BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.


« : 07 Temmuz 2008 - 14:27 »

Benim gibi gurbet elde çalışan bozkırlı bekar arkadaşlar vardır.  Ana yok, baba yok, at yok, avrat( hanım, eş) yok.  Bayan üyelerimizden isteğimiz Bize kolay yapılan pratik yemek tarifleri gönderin yavv  Harika
Kayıtlı

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
menzilli
Süper Aktif Üye
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1755



« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2008 - 15:05 »



BİBER SOTE

Malzemeler
• 500 gr. sivribiber
• 4 adet domates
• 2?3 diş sarımsak
• 3 çorba kaşığı zeytinyağ
• Tuz.

Tarif
Sivribiberleri 2 şer cm. uzunluğunda doğrayın. Derince bir tavaya 3 çorba kaşığı yağ koyup kızdırdıktan sonra biberleri kavurun. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Dövülmüş sarımsakları ekledikten sonra 5 dk. kadar sote edin. Tuzunu ilave edip 10 dk. kadar sote edin.




KABAK MUSAKKA

Malzemeler
• 1 gr. taze kabak,
• 500 gr. az yağlı kıyma,
• 150 gr. Yeşil biber,
• 3 adet kuru soğan,
• 4 adet domates,
• 1 yemek kaşığı salça,
• 2 çay kaşığı yağ,
• Az su.


Tarif
Kabaklar halka şeklinde doğranıp yağda kızartılır ve fırın tepsisine dizilir. Öte yanda az yağla kıyma kavrulur. Kıymaya soğan, yeşil biber yeterince tuz, salça, su ilave edip kaynatılır. Bu malzeme fırın tepsisindeki kabağın üzerine boşaltılır. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domates dizilir. Fırında domatesler kızarana (yaklaşık 30 dakika) kadar pişirilir. Yemek servise hazırdır.




AFİYET OLSUN HASAN KARDEŞİM..ZATEN BU SICAKTA FAZLA YEMEK YENMİYOR..UMARIM BEGENİRSİN.. Smiley Smiley
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2008 - 15:12 Gönderen: menzilli » Kayıtlı

BİR SEVDAM VAR..ONUN İÇİN BURDAYIM...
hasandursun
Kıdemli Üye
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3031


BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.


« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2008 - 15:14 »

Teşekkür ettim ablacım  Smiley

Ablacım zeytinyağı demişsin de  bu çiçek yağı olsa kurtarmaz mı  biz gariban bi memuruz  Grin Grin
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2008 - 15:20 Gönderen: hasandursun » Kayıtlı

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
******
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2192



Site
« Yanıtla #3 : 07 Temmuz 2008 - 15:46 »

Abi benim yaptığım yemekten yap. Önemli bi kişi olunca ondan yapıyorum. malum öğrenci menüsü.

tavuk göğsü al abi derisiz olsun. kuşbaşı doğra. yağda biberi kavur önce ardından tavuğu koy. ne kadar baharat varsa at içine. salça koy. salçayı ister en başta yağda erit istersen suda erit sonradan. suyunu çekinceye kadar pişir.


Afiyet olsun...  Smiley
Kayıtlı


Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
murat-t
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 589


« Yanıtla #4 : 07 Temmuz 2008 - 16:28 »

en  iyisi  ev  yemekleri........... Cheesy Cheesy Grin Grin
Kayıtlı
efza
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 375


« Yanıtla #5 : 07 Temmuz 2008 - 23:05 »

sarımsaklı yoğurtlu semizotu

1 demet semizotu
yoğurt
sarımsak
tuz

semizotunu istenilen miktarda ve irilikte kıyıyosun yğurdu karıştırıyosun sarımsak rendeliyosun isteğe bağlı tabiki tuz ilave edip karıştırıyosun afiyetle yiyosun  sıcaklarda iyi gidiyo
Kayıtlı
AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 903


« Yanıtla #6 : 08 Temmuz 2008 - 09:33 »

bir tarifde benden olsun:

Soğan Öldürmesi,
Kişiye göre kuru soğan en azı 1 kğ
Keseye göre gavurma(Bozgır gavurması tercihen)
Yumurta sayı yiyeceğiniz kadar
Sıvı yağ

Soğanların kabuklarını soyup,uzunlamasına doğranır,(göz yaşı dökmemek mümkün mü?)tava veya çencerede yağ sıdırlır,soğanlar ilave edilip,gözelce öldürülür,gavurma eritilir ve yumurtalar kırılıp pişirilir.Az demlenmesi beklenir,tercihen tava veya çencerede,tabaklara servis yapılır...Afiyet olsun...
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2008 - 09:37 Gönderen: AliRizaOzaslan » Kayıtlı

Hamdım             Piştim            Yandım
hasandursun
Kıdemli Üye
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3031


BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.


« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2008 - 09:54 »

Ablacım Biber soteyi yaptım. ÇOk güzel oldu arkadaşlarda beğendiler. Yanlız domatesleri küp küp doğrayamadım kafama göre doğradım  Harika Grin
Kayıtlı

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
cereyanci
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 540


Site
« Yanıtla #8 : 08 Temmuz 2008 - 11:56 »

abı menemen gıbısı varmı gerci bılmeyen yoktur menemenı
Kayıtlı
hasandursun
Kıdemli Üye
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3031


BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.


« Yanıtla #9 : 08 Temmuz 2008 - 15:00 »

Abi benim yaptığım yemekten yap. Önemli bi kişi olunca ondan yapıyorum. malum öğrenci menüsü.

tavuk göğsü al abi derisiz olsun. kuşbaşı doğra. yağda biberi kavur önce ardından tavuğu koy. ne kadar baharat varsa at içine. salça koy. salçayı ister en başta yağda erit istersen suda erit sonradan. suyunu çekinceye kadar pişir.


Afiyet olsun...  Smiley

Osmanım maaşı çekeyim  bunuda yapacam  tavuk göğsü deyip geçme  Grin Grin Grin
Kayıtlı

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
leskog_harme
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 306



« Yanıtla #10 : 08 Temmuz 2008 - 15:15 »

Dostum nerede oturuyorsun eğer İstanbul daysa gel bizim eve ben sana yumurta çeşitleri menemen et sote felan yaparım  Grin
Kayıtlı

İmzanız kural dışı !!
hasandursun
Kıdemli Üye
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3031


BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.


« Yanıtla #11 : 08 Temmuz 2008 - 15:18 »

Dostum nerede oturuyorsun eğer İstanbul daysa gel bizim eve ben sana yumurta çeşitleri menemen et sote felan yaparım  Grin

Kırşehirdeyim Hocam teşekkür ettim. Bu dediklerini bende biliyom yavv Smiley  Amaç sitede kaynaşma olsun birde farklı yemek çeşitleri öğrenelim  Harika
Kayıtlı

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
leskog_harme
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 306



« Yanıtla #12 : 08 Temmuz 2008 - 16:14 »

Kırşehirdeyim Hocam teşekkür ettim. Bu dediklerini bende biliyom yavv Smiley  Amaç sitede kaynaşma olsun birde farklı yemek çeşitleri öğrenelim  Harika

   Bende şaka yaptım zaten. Çok güzel yumurta çeşitleri bilirim. Başka bişey de bilmiyom  Grin

 Ama şaka maka yolun İstanbul a düşerse kapım sonuna kadar açık haberin olsun. İnşallah beklerim
...
Kayıtlı

İmzanız kural dışı !!
hasandursun
Kıdemli Üye
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3031


BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.


« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2008 - 14:48 »

   Bende ?aka yaptım zaten. Çok güzel yumurta çeşitleri bilirim. Başka bişey de bilmiyom  Grin

 Ama ?aka maka yolun İstanbul a düşerse kap?m sonuna kadar açık haberin olsun. İnşallah beklerim
...


İnşallah hocam...
Kayıtlı

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
yasemin_konya
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 14 Ağustos 2008 - 15:06 »

arkadaslar benden size cok güzel bir yemek MAKLUBE tavsiye ederim fotografi var ins koymaya calisirim
Kayıtlı
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
 
Gitmek istediğiniz yer: