menzilli
|
 |
« : 30 Temmuz 2008 - 10:26 » |
|
ınıirâh…ınıirâh…ınıirâh…Hâra düştüm,dilime kan de?di Yüreğime od.Dâra düştüm Ey Rab bana bir in?irah…Ah-u efgân?m? bir dinleyiver, bu gece çok karanlık…katran karası olmuş gö?sümü bir açıver…Daraldım…Bir bak?ver..
“Biz senin gö?sünü açıp genişletmedik mi?”(in?irah/1)
Geni?lettin ey yar! Dünyadan bunaldığım her vakit,yağmur yağmur Yüreğime,damla damla gözlerime düştün.Semalarda yerim yok bilirim,ar?lardan ta ki gönlüme düştün.Yaralar bedenimde yol çizerken adeta,tuz değil ,sen gönlüme t?ls?m sürdün.Dünya zemininde ayaklarım kayarken bir bilinmezli?e, tut n’olursun bırakma bilmediğim alemlere…Gece ve ben iki biçâre yine kapındayım.Soluklanmak istiyorum Ya Rab! Gece yeminli konu?muyor benimle.Gece küskün bana, yalnız bıraktım onu gelirim diye.Gitmedim ona Ya Rab! Geceler bensiz geçti,seccadeler eşsiz,yıldızlar yoldaşsız kaydı.Geceye söz verdim gelirim diye,gitmedim.?hanetim var ona..Gece yeminli..Ben sana bugün yalnız geldim.Terkedilmiş sevdaların mekanından geliyorum.Y?llanmış sevgilerin koynundan.Ayrılıklardan geliyorum.Yalnızlıktan…Gönlümün tenhasından geliyorum.Gecenin günahlarımı örtmeyen mahremiyetinden geliyorum.Dünyanın arkamdan y?rttı?? gömleşimle.Kimsenin duymadığı ama kulaşım? ç?nlatan aff sesleriyle geliyorum.Ademin utangaç bakışlarıyla,Nuh’un terk-i diyarıyla bir yunus aff? edasıyla geliyorum.Daraldım Ya Rab! ‘kabul’ ümidinin ferahlığıyla geliyorum.Yüreğim ü?üyor artık,Mahşeri bir yalnızlıkla geliyorum.Aç Ya Rab n’olursun aç gö?sümü tekrar bir köz de?dir.İçimin vahalarından kurtar beni.ınıirah in?irah in?irah…ayet ayet genişlet beni.
“Yükünü senden alıp atmadık mış O senin belini büken yükü .”(in?irah/2)
Attın ey yar! Ben bilemedim yükümün azaldığını ama sen hafiflettin beni.Dünyanın omuzlarıma yüklediği bu ağırlık, yüzümü yere düşürmeye başlamışken,bu yükü benden alarak belimi sen doğrulttun.Rükuya e?ilen bir beden senin karışnda yüce makama erdi.Secdeye de?en ba?,merhametinle sana erdi.Oysa ben bilemedim.Kirlenmiş Yüreğimle,sözlerimi dünyaya a?ina ettim kapıldım bu misafirhanenin i?vesine.şimdi tema?a bile edemiyorum masivayı.Aydınlanmıyor gözlerim,ye?ermiyor kırık düşlerim.Yoksa Ey Rab ben,sen olan benliğimi çoktan mı tükettim…Züleyha kadar günahkarım,Yusuf kadar masum olmak isterdim oysa ama ben düştü?üm zindanda ezilecek kadar günah topladım.yüküm ağır…Tüm zerrelerim aff?na sığındı…Mecalsizim,hissizim,bir o kadar da cahilim…Al yükümü Ya Rab n’olursun al belimi büken bu yükü tekrar hafiflet beni.Doğrult ki beni,yüzüm sana dönebileyim.Elimi sana açabileyim.ınıirah in?irah in?irah…ayet ayet doğrult beni.
“Senin ?ânını ve ününü yüceltmedik mi?”(in?irah/4)
Yücelttin ey yar! En şerefli varlık olarak açtım dünyaya gözlerimi.Mahlukata halife eyledin.?ns-an makamında ruhuma can verdin..verdin de ben kıymetimi bilemedim.Aklımı sürgün ettim mantığın hiç u?ramadığı yalanc? u?ra?lara.Her mevsim yağmur ya?arken ruhuma,nadasa bıraktım kurak gönlümü.Her insan ektiği biçer değil mi Ya Rab! Günah ektiğim bahçelerde kara güller büyüdü,kokusuz renksiz.I?m bir mumun aydınlandığı kadar,verdiğim bir aldığım kadar fakat ben olamadım bir senin bana biçtişin değer kadar.biraz ma?rur,biraz bizâr,biraz da kendimi ?ekva ile geldim.De?ersizliğimi bilerek,mecruh bir hal ile geldim işte…Sen ?anımı yüceltirken,ben bir o kadar acziyetimle,nas?r tutmu? ayaklarımla,kör olmuş gözlerimle,karalanmış hanemle geldim.Kalbimi avcuma sıkıştırarak,rengini kimse görmesin diye saklayarak getirdim.Amansızım,dermansızım,fermansızım.N’olurs un Ya Rab yeniden yücelt beni gönül gözümden geçir beni.Gözyaşına gark eyle beni eyle ki insan bileyim kendimi.ınıirah in?irah inri?ah ayet ayet yücelt beni.
“Yalnız Rabbine yönel.”
Hayatın koylarından çıkıp senin limanına yöneldim Yar Rab!Sen ki sana gelmeyene dahi lütfederken,bilirim geri çevirmezsin beni kapından.Nihayetsiz acziyetimle,dünyevi arzuların k?vrımlarından,yoku?lu yollarından,ben kendimden geçerek sana geldim bu gece.’kün’ diyerek eyleyiverirsin diye bir ferman,ben ahvalimi dökerek sana geldim Ya Rab!.Benim sana anlatmaya halimi kelama ne hacet,sen beni bilirsin benim halim zaten a?ikâr.Kurtar n’olursun bitsin artık bu esaret! Nefsanîyetin haysiyetini huzurda k?rmaya geldim.Bakıp görmeyen gözlerimi sende açmaya,at?p yanmayan kalbimi sende yakmaya,her boğlu?a sayan ama her daim seni anmayan dilimi konuşturmaya,sana muhtaçlığın şerefini ba??ma taç etmeye geldim.Sevdası her şeyden âlâ n’olursun aç Yüreğimi ben senden bir in?irah istemeye geldim…ınıirah in?irah in?irah ayet ayet ferahlamaya geldim.N’ola ahh n’ola Ya Rab , ben sende kalmaya geldim.Bir in?irah ayeti kadar sana yönelmeye geldim]
|