bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 01 Mayıs 2025 - 08:12 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Aman Boşver  (Okunma Sayısı 4066 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
menzilli
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 12 Ağustos 2008 - 09:33 »

Bu günlerde "Aman Boşver" demeye başladım.Ne çok kullanır olmuşum bu kelimeyi. Umursamazl?g?m tavan yapmış. Dost sohbetinden aklımda kalanlar:

_ Degi?tin sen
_......
_ Gerçekten
_ nasılı
_ Sakinleştin, sana bir sıkıntımı anlatıyorum, tebessüm ederek bumu derdin diyorsun. Bak yine güldün.
_ Büyüdüm...
_ Büyüme...

?çim de f?rtınalar koparttım. Öyle zamnlar oldu ki günlerce sorguladım. Sabahlara kadar oturup meydana çıkıp, ahkam kesenlere baktım. Ne olacak bu ülkenin hali diye karar kara düşünmeye başladım.
Sahi ne olacak bu ülkenin hali...

"Hz. Ömer, sessizce Hz. Muhammed (s.a.v.) dinlenmekte olduğu odaya girer ve bir an çevresine göz gezdirir.
Tavana asılmış kuru bir deri bir torbanın içinde bir kaç kg. arpa,duvara dayalı bir kaç ağaç yapra?? ve yerde Hz. Muhammed (s.a.v.) in üzerinde uyumakta olduğu hurma lifinden örülmüş kaba bir has?r.

Bu manzara karışsında ağlamaya başlayan Hz. Ömer in h?çkırıkları O nu uyandırır.
kalkınca has?rın vücüdunda iz yaptığını, kan oturduğunu gören Hz. Ömer ise omuzları sars?la sars?la ağlamaya başlar. Hz. Muhammed (s.a.v.) hayretle sorar.

- Ey Hattab O?lu . neden a?lıyorsun .?
-" Ey Allah ın Elçisi! ?ranlılar kisralarını saraylarda ya?atırken, bizanslılar kayserlerini lüks ve ihti?ama bo?mu?ken sen ki Allah ın Elçisisin. ?zin ver, bizde seni...

Maksat anlaşılmıştır, Allahın elçisi, gelecekteki halifesinini sözünü hüzünlü bir tebessüm, tatlı bir el işaretiyle keser ve

" Bu dünya hayatı bir eğlenceden ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. keşke bilmi? olsalardı" (ankebut-64)

ayetini okuduktan sonra ekler :

- ?stemes misin Ey Ömer! Dünya onların olsun Ahiret Bizim "

Dünyanın üstüme geldigi anlarda hep bunu hatırlıyorum. Bazen becerebiliyorum bazen degil.Hiç ümitsizlige kapılmıyorum "Her şey güzel olacak"diyorum. ya Da dünya onların olsun diyerek susuyorum.
Büyüdüm müş
hayır
sadece sustum...

BİR SEVDAM VAR..ONUN İÇİN BURDAYIM...
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.

« Yanıtla #1 : 12 Ağustos 2008 - 17:00 »

İşte bu  mükemmel,mükemmel....

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum