bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 02 Mayıs 2025 - 18:15 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Arslantaş-Kozağaç yol kavgası  (Okunma Sayısı 8294 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hcetin1987
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 29 Ağustos 2008 - 15:28 »

Konya'da köylülerin yol kavgası 
 KONYA (?HA) - Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı iki köy arasında 1920'li yıllardan beri süren yol kavgası, ?l Özel ?daresi'nin yol yapım kararıyla tekrar başladı. Bir tarafın yapılmasını istediği, diğer tarafın karış çıktı?? yolun yapımı için jandarma gözetiminde çalışma başlatılırken daha sonra güvenlik gerekçesiyle çalışmaya ara verildi.
Bozkır'a bağlı Arslantaş ve Kozağaç köyleri arasında 1920'li yıllarda yayla sınırı nedeniyle ihtilaf çıktı. Kozağaçlı köylüler kendilerine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurçimen Yaylas?'nı kullanırken, köyler arasındaki bu anlaşmazlık mahkemeye taşındı. Mahkeme sonuçlanmazken, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılı içerisinde Kozağaç'a 6 kilometre olan yayla yolunun yapılması için ödenek ayrıldı.

Köy Hizmetleri ekipleri, 2005 yılı içerisinde iş makinelerini bölgeye götürerek yol yapımınabaşladı. Ancak Arslantaşlı köylüler, yolun yapılmasına izin vermedi. Eylem yapan ve iş makinelerine zarar veren köylülere jandarma ekipleri müdahale etti. Ardından yolun yapımına güvenlik gerekçesiyle ara verildi. Kozağaçlı köylüler de, e?eklerle bir çok kez eylem yaparak yol yapım çalışmalarının başlamasını talep etti ve 2007 yılında yapılan genel seçimlerde yolları yapılmadığı için oy kullanmadı. İki köy arasında anlaşmazl??a neden olan yolun yapımı bu kez 2007 yılında ?l Genel Meclisi gündemine alındı.
Köylüler arasında yol yapımı yüzünden kavga çıktı?? için olayı incelemek üzere bir komisyon kuruldu. Komisyon üyeleri yolun yapılması ile ilgili incelemelerini tamamlarken, ?l Genel Meclisi 6 kilometrelik yolu 2008 yılı yatırım programına aldı.

?l Genel Meclisi'nden alınan kararın ardından yolu açacak olan ?l Özel ?daresi'ne ait iş makinesi TIR üzerine ve jandarma eşliğinde yolun açılacağı bölgeye taşındı. İş makinesini taşıyan tıra çok sayıda jandarma Arslantaş köyü gir?ine kadar e?lik etti. Jandarmaekipleri daha sonra araçlarından inerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Yolun yapılmasını istemeyen Arslantaşlı köylüler, iş makinesinin köylerinden geçmesine izin vermek istemedi. Ço?unluşu kadın olan köylüler, iş makinesinin geçece?i yolda oturma eylemi yaptı. Köylüler jandarma tarafından yoldan kaldırılarak iş makinesinin geçi?i sağlandı. İş makinesi yaklaşık yarım saat çalıştıktan sonra Vali Osman Aydın'ın güvenlik gerekçesiyle çalışmaların durdurulması talimatını vermesi üzerine yine jandarma eşliğindeköyden geçirildi ve Bozkır ilçesine götürüldü. Çalışmaların geçici olarak durdurulduşu bildirildi.

Çalışmaların durdurulması üzerine bu kez de Kozağaçlı köylüler tepki gösterdi. Bozkır ilçesine gelen kadınlı erkekli Kozağaçlılar, Hükümet Kona?? önüne kadar yürüyerek eylem yaptı. Hükümet Kona??'nın merdivenlere oturan köylüler, Vali Osman Aydın'ın milletvekilleriyle birlikte görüşmeye geleceğini öğrenince Hükümet Kona??'nın önünden ayrıldı.

Mynetten alınt?dır.http://haber.mynet.com/detay/yasam/Konya-da-koylulerin-yol-kavgasi/29Agustos2008/A290809E

Bitsin artık bu husumet.Anla?ın artık.o kadar kavga ediyorsunuz ne kazandınız.
gurbet
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2008 - 17:52 »

gülermisin aglarmisin ya 2 köyünün yaptigina bakin ya...
kavgalar olmasaydi simdiye biterdi bu yol

bir an önce anlassinlarda yayla yolu yapilsin artik
bir kozagacli olarak bu olayi  kiniyorum... 
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2008 - 23:14 Gönderen: gurbet » Kayıtlı
zaman
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2008 - 20:14 »

zaten bizim  Bozkırda hep böyle olaylar oluyor taaa kaç yıl olmuş umarım anla??rlar
sensiz_olamam
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2008 - 16:40 »

inşallah anla??rlar
hakiki
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2008 - 19:15 »

Etli ekmek kafalılar anla?saydı  şimdiye kadar anla??rlardı bundan sonra zor   dostum zorrrrrrrrr ?

Nice  insanlar gördüm, üstünde elbise yok.
Nice elbiseler  gördüm, içinde insan yok.

Mevlana
AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 10 Ekim 2008 - 14:30 »

tek çözüm yeri mahkeme olabilir,kanuna itiraz olmaz diye düğünüyorum.

Hamdım             Piştim            Yandım
Veli
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 10 Ekim 2008 - 19:31 »

Ben  köyünden 50 yıl önce göç etmiş bir Kozağaçlıyım, ne zaman Kozağaç yayla yoluna ait bir haber okusam, bir söz duysam kahroluyorum.  Arslantaş köylüleri istedikleri zaman  benim köyümün tam ortasından ellerini kollarını sallaya sallaya gelip geçecekler. Babalarının çiftlikleri gibi olta atacaklar,sonrada   yüz yıllardan beri benim  atalarımın kullandıkları gelip geçtikleri yolun yapımına engel olacaklar. Yazıklar olsun benim köylülerime,Görüyorumki köyümde erkek kalmamış.
ziya
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2008 - 11:50 »

napsın köylülerin kavga mı etsin kan mı döksün kimlere kalmış bu dünya.te?ekür ederim.inşallah hukuki yoldan çözülür.
musti_FT
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 12 Ekim 2008 - 15:00 »

en büyük ARSLANTA? Harika
« Son Düzenleme: 12 Ekim 2008 - 15:02 Gönderen: musti_FT » Kayıtlı
bozve
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

herkezin gördüğü mesaj kişisel değildir

« Yanıtla #9 : 15 Ekim 2008 - 17:55 »

konu incelenmek için kısa bir süreliğine kilitlenmiştir...

İMZA ATAMIYOM PARMAK BASSAM OLURMU:: 

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: