bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 01 Mayıs 2025 - 08:02 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.
 
 
Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Ağız kokusuna gideren 5 yiyecek  (Okunma Sayısı 3361 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
zaman
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 361



« : 30 Ağustos 2008 - 15:06 »

 Dün gece yediğiniz so?anlı ve yaşlı yemeklerin tadı muhteşemdi değil mi? Ama şimdi nefesinizden siz bile rahatsız oluyorsunuz. Peki ne yapmal??

    Genelde sarımsak ve so?an yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüşür. Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yapabilir. Devamlı açık havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka yapabilecekleriniz de var. Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz akıll?ca olacaktır. Peki neler yiyebiliriz?

Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayır?p emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir. Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da pratik olması için, limon aromalı ?ekerlerden tüketebilirsiniz. Aynı zamanda en pratik taşıma ?ekli ?ekerlerdedir.

Maydanoz: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiğiniz so?anları düğünün. Yanlarında taba?a konan maydanoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda nefesinizi tazelemek için oradadır. Maydanozun nefesi tazeleme özelliği bulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir.

Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp da nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. ?çerdikleri gıda lifi sayesinde tükürü?ü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırak?rlar. Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bazı bahartlarımız var. Bugün hemen her marketin baharat bölümünde anason, kakule, ki?ni?, rezene bulabilirsiniz. Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazır edin. Tuz ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun. Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra kötü bir tad bırakamayacak.

Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve so?an kokularına karış birebir etkildir. Fakt bunun yanında, tarçın kabuklarında bulunan özel bir ya?, a??zda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir. ?çerişinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur.

Yo?urt: Eğer gün boyunca yaşlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yo?urt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde aızımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yo?urdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.

 

 
Kayıtlı
murat-t
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 589


« Yanıtla #1 : 30 Ağustos 2008 - 15:52 »

bu  faydal?  bil?iler  icin  teşekkürler..........
Kayıtlı
hakiki
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 937



« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2008 - 21:57 »

Hekesin belleşinde bulunması gereken bilgiler sağol
Kayıtlı

Nice  insanlar gördüm, üstünde elbise yok.
Nice elbiseler  gördüm, içinde insan yok.

                             Mevlana
Sayfa: [1]   Yukarı git
 
Gitmek istediğiniz yer: