bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 04 Mayıs 2025 - 23:27 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Hurma oruç halsizliğini gideriyor  (Okunma Sayısı 5141 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ali_cicek
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 04 Eylül 2008 - 15:57 »

Hurma, oruç halsizliğini gideriyor 
 İftar sofralarının vazgeçilmez yiyece?i hurmanın kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili rol oynadığı, kansere karış koruyucu olduğu, boğaz ağrısını kesti?i, bron?it, öksürük ve soğuk alg?nlığı şikayetlerini giderdiği, ayrıca oruç halsizliğini giderdiği bildirildi.

Uzmanlar, hurmanın lif, mineral ve fenol açısından oldukça zengin bir besin maddesi olduğunu belirtti. Kalp dostu olarak bilinen elmada daha çok bak?r ve çinko bulunurken, hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demirin iki kat daha fazla olduğu, düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azalttı?? ifade edildi. Yaklaşık yüzde 20 nem ihtiva eden taze hurmada yüzde 60-65 ?eker ve yüzde 2 protein, kurusunda ise yüzde 75-85 civarında ?eker olduğunu hatırlatan uzmanlar, hurmanın faydalarını şöyle sıraladı:

"Orucun hurmayla açılması halinde, oruçtan dolayı insanın üzerinde oluşan halsizliği birden giderir. Hurma aslında her öğünde yenilebilecek bir meyvedir. Mineraller açısından oldukça zengindir. ?çerişinde kalsiyum, potasyum, demir, B vitamini bulunmaktadır. Hurma bedeni ve zihni gelişmeyi sağlar. Kansere karış koruyucu olduğu bilinir. boşaz ağrısını keser. Bron?it, öksürük ve soğuk alg?nlığı şikayetlerini giderir. Kemik hastalıklarında faydal?dır."

Bu arada, İsrail'de yapılan bir araştırmada elma ile hurmanın yararları karışla?tır?ldı. Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğu, buna karışlık hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadakinden iki kat daha fazla bulundu?u, hurmanın düzenli yenmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azalttı?? tespit edildi. Bu meyvelerin içindeki yararlı maddelerin daha çok kabuklarında bulunduğu kaydedildi.

Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Desene Hayvan Senden Daha Medeni
***Yoksa Sana Olan Yakınlığımı ve Sana Gücümün Yettiğini İnkar Mı Ettin? (hadisi şerif)***
yasemin_konya
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2008 - 17:40 »

bilgi icin tesekkür
zaman
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2008 - 19:05 »

allah  katında en en sevilen yiyecek hurma paylaşımın için t.?.k.
ali_cicek
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2008 - 22:20 »

ben te?k ederim arkadaşlar gerçekten çok güzel yiyecek ve çok güzel faydaları var

Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Desene Hayvan Senden Daha Medeni
***Yoksa Sana Olan Yakınlığımı ve Sana Gücümün Yettiğini İnkar Mı Ettin? (hadisi şerif)***
hakiki
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2008 - 21:53 »

Bilgilendirmeler için teşekkürler

Nice  insanlar gördüm, üstünde elbise yok.
Nice elbiseler  gördüm, içinde insan yok.

Mevlana
osmanyilmaz
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2008 - 09:36 »

çekirdeğini çıkar?p tereya?? ile hafif kavurarak yerseniz müthiş dinç olursunuz
ama en azından 12 ytl den aşağı olan hurmalardan olmayacak.
başarılı bir boksör arkadaşımın tavsiyesiydi yaptım be?endim denemesi bedava

hakkımda bilgisi olmayanın fikride olmasın
www.sorkunkasabasi.com www.osmanyilmaz.tr.cx
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: