bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 11 Kasım 2024 - 06:16 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: 'şu Müslümanları bir türlü Hıristiyan yapamadık'  (Okunma Sayısı 3942 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 18 Ekim 2008 - 10:48 »

'şu Müslümanları bir türlü Hıristiyan yapamadık'

Geçtiğimiz aylarda ‘Müslümanlar kendi gettolarını oluşturuyor’ sözleriyle tartışma başlatan Pakistan asıllı Piskopos Michael Nazir Ali, yeni bir tartışmanın da fitilini yakt?.

‘MÜSLÜMANLARI HIR?ST?YANLA?TIRMAK ?Ç?N ÇABA’ ?STED?
?ngiltere’de geçtiğimiz aylarda ‘Müslümanlar kendi gettolarını oluşturarak Hıristiyanlışa zarar veriyor’ diyerek tartışma başlatan Pakistan asıllı Piskopos Michael Nazir Ali, yeni bir tartışma daha başlattı. ?ngiltere’nin ‘İslam düşmanı’ olarak mimlenen tabloid Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre, Rochester Piskoposu Michael Nazir Ali, İngiliz Kilisesi’nin Müslümanları Hıristiyanla?tırmak için yeterince çaba göstermediğini söyledi.

‘K?L?SE L?DERLER? GERE??NDEN FAZLA HO?GÖRÜLÜ’ ?DD?ASI
Ali, Kilise yetkililerinin Müslümanlara karış ho?görülü davrandı?ını öne sürerek, bunun çok fazla bir ho?görü olduğunu iddia etti. Birçok Kilise liderinin Müslümanlar arasında Hıristiyanlışı yaymaya yana?madığını söyleyen Piskopos Ali, kilise yetkililerinin, gösterecekleri çabaların geri tepmesinden endişe ettiğini kaydetti.

(habervaktim.com – D?? Haberler)

Allah kuran'buyurur

A??zlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Oysa kâfirler istemese de Allah, kendi nurunu tamamlamaktan başkasını istemiyor. (Tevbe Suresi, 32)
[/color]

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
toksoz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 18 Ekim 2008 - 11:02 »

sayın mehmet kardeşim onlar muslümanları Hıristiyan yapamadık diyolar ama bilmiyorlar ki bizdeki bazı din adamları onların istediklerinini (müslümanları hiristiyanla?tırma )politikası yapıyolar (D?NLER ARASI D?YALO? VEYA MEDEN?YETLER ?ttıFAKI bunlara nasıl çözüm bulcaz
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2008 - 17:44 »

sayın mehmet kardeşim onlar muslümanları Hıristiyan yapamadık diyolar ama bilmiyorlar ki bizdeki bazı din adamları onların istediklerinini (müslümanları hiristiyanla?tırma )politikası yapıyolar (D?NLER ARASI D?YALO? VEYA MEDEN?YETLER ?ttıFAKI bunlara nasıl çözüm bulcaz

Sevgili kardeşim yazdıgın yazının içinde var cevabı  onlar d??ardan bahsettiklerin de içerden uyra?ıyorlar demektir.

Çözüm Allah'ın insanlara gönderdigi Kuran'ın Türkce mealini (açıklamasını okuyarak Allah'ın ne dediklerini anlaycag?zki birilerinin ettisi altında kalmayalım.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2008 - 17:48 Gönderen: mehmetsayin » Kayıtlı

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
cereyanci
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 19 Ekim 2008 - 11:48 »

şimdi diyorsunuzki dinler arası savaş olsun öylemi bu ne kadar acızlık.diyalog sözleri bunlardan ibarettir.osmanlı yıllarca d?yalog kuarark hukmunu sürdu onlara saygı gösterdi .islam d?nine yakışanı yaptı bız şimdi ana h?r?st?yan öldürelim h?r?st?yansa burda yaşamasınm? d?yelım yapmayın lutfen ?nsalar arasında d?yalog guzel şeydir.tepkının k?mden k?me g?ttı?? belli.ama eleştirid?in kişi inan senden daha mıll?yetçi unutma
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #4 : 22 Ekim 2008 - 11:00 »

Hristiyan yapamadılar ama, ateist yapmak için, hristiyan yapmak için öyle çalışıyorlar ki...

Zaten ülkemizin çoğunluğunda Müslümanlışın yalnız adı kaldı, ?anı bizi terketti. Ya da biz onu terkettik.

Allah'a dayan, saye sarıl, hikmete ram ol
Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol

Mehmed Akif Ersoy

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
toksoz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2008 - 13:51 »

sayın ceryanc? ben savaş yapalım demiyorum ki diyalog nedemek ilk önce sözlükten onun anlamını öğrenelim.
diyalog yaparak kaç kişiyi müslüman yaptık ama onlar kaç kişiyi bizim hocalarımız sayesinde hiristiyan yaptı bir zahmet emniyet kayıtların dan inceley ver bulamas san söyle ben yollayayım.milliyetcilik eğer diyaolg yapmak sa ben milliyetci olmadığım? kabul ediyorum
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 23 Ekim 2008 - 08:56 »

sayın ceryanc? ben savaş yapalım demiyorum ki diyalog nedemek ilk önce sözlükten onun anlamını öğrenelim.
diyalog yaparak kaç kişiyi müslüman yaptık ama onlar kaç kişiyi bizim hocalarımız sayesinde hiristiyan yaptı bir zahmet emniyet kayıtların dan inceley ver bulamas san söyle ben yollayayım.milliyetcilik eğer diyaolg yapmak sa ben milliyetci olmadığım? kabul ediyorum

[b]Sevgili dostum ho?görünün olmadıg? yerde kendinden başkasına yaşam hakkı tanınmıyor demektir.

Dünyanın en büyük sapkın dini Darwinizm`dir. Vah?i kapitalizm, komünizm ve fa?izm, Darwinizm`in mezhepleridir. Masonluk bu mezheplerin tüm dünyadaki en büyük tarikatıdır.

Fa?ist ideolojinin neden olduğu II. Dünya Savaşı, insanlık tarihinin en büyük felaketi oldu ve ardında 55 milyon ölü bıraktı.

20. YÜZYILI KANA BULAYAN KOMÜN?ZM

Komünizm, geçtiğimiz 20. yüzyıla damgasını vurmu? bir ideolojidir. Ama bu damga, sadece bask?, zulüm, kan ve gözyaşı doludur. Tarihçilerin hesaplamalarına göre, sadece bu ideoloji nedeniyle 20. yüzyıl boyunca 120 milyon insan öldürülmüştür. Bunlar, bir savaş sırasında cephede ölen askerler değil, komünist devletlerin kendi halklarının içinden öldürdükleri sivillerdir. 100 milyon erkek, kadın, yaşlı, küçük çocuk, bebek, sadece "komünizm" denen bu soğuk, katı, sert ve vah?i ideoloji nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Dahas?, komünist rejimler tarafından temel hak ve özgürlüklerinden yoksun bırakılan, göçe zorlanan, sistemli olarak k?tlıkla yüz yüze getirilen, hapsedilen, çalışma kamplarında köle olarak kullanılan on milyonlarca insan vardır. Milyonlarca insan da komünist gerilla gruplarının, terör örgütlerinin kurşunlarına hedef olmuş veya hedef olma korkusu altında yaşam?ştır.

Emperyalizim'in yaptıklarıda günümüzde meydanda anlatmaya gerek varmı Afkanistan ?rak ve digerleri

Miliyetcilik Milli birligin ve vatan'ın korunması için çok önemli bir unsurdur Din ise evrenseldir ikisi birbiriyle karışla?tımak yanlış olur                         

Yazar ne güzel anlatmış şiirinde Ho?görü ve (musamaha)yı

Ho?görü (Müsamaha) ! ...

HO?GÖRÜ (MÜSAMAHA)

Ho?görü! ...
?slâm, ho?görü temelinde yükselmekte,
Dar fikre ve taassuba yer vermemekte,
Peygamber örnektir, Ümmet-i Muhammed’e,
Saygı ve sevginin ürünüdür HO?GÖRÜ...

Ho?görü! ...
“Bence doğru olan şu veya da bu” derken,
“Senin fikrine de saygılıyım” diyerekten,
Kaçın, polemi?e girip kişi üzmekten,