bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 19 Şubat 2025 - 14:33 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: IO Kasım Atatürk'ü Anma & Anlama Pro?ramları & Kadıköy / İstanbul  (Okunma Sayısı 4716 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 07 Kasım 2008 - 12:49 »

10 Kasım’da Ata’mızı anacağız

Kadıköy Belediyesi, ölümünün 70'nci yıldönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü farklı etkinliklerle ya?atıyor. Her zaman sanat ve sanatçının yanında yer alan Ata için çeşitli sanatsal aktivitelerin yer aldığı anma programları düzenleyen Kadıköy Belediyesi’nin etkinlikleri içinde sergi, panel, konser ile Ata’nın sevdi?i zeybek ve dans gösterileri de var.

Ulu Önderimiz için 8 Kasım Cumartesi günü barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak ilk anma programında Atamızın manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk’ü ve çocuklu?unu anılarıyla anlatacak. İstanbul Kadın Ressamlar Derneği’nin 3 aylık bir çalışma ile hazırladığı Atatürk portrelerinin yer aldığı resim sergisi ise Kadıköy Belediyesi ?ehremaneti Binası Merkez Sergi Salonu’nda açılacak.

Sergide, Atamızın kadın güzüyle pullarla ve güllerle tuvallere yansıt?ldığı 50’ye yakın tablosu sergilenecek. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operas?’nda ise Atatürk’ü Anma Konseri’nde uluslararası başarılara imza atan keman sanatçımız Tuncay Yılmaz ile piyanist Burçin Büke birlikte sahne alıp, müzikleriyle Ata’yı anacak.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde ise 13 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek Ata’yı Anma Konseri’nde, Kadıköy Belediyesi Filarmonia İstanbul Orkestrası ?ef Hakan ?ensoy yönetiminde ücretsiz bir konser verecek.

10 Kasım programı

Kadıköy Belediyesi'nin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı da şöyle:

Tarih: 8 Kasım Cumartesi Saat:15.00

“Emsalsiz Güneş Mustafa Kemal Atatürk"
(Ülkü Adatepe, Bedri Baykam, Dr. Alaaddin Yava?ça, Erol Büyükburç, ?ehnaz Türk Sanat Müziği Korusu, Zeybek ve vals gösterisi )

Yer: Kadıköy Belediyesi barış Manço Kültür Merkezi
Bilgi için: 0216 418 16 46

Tarih: 10 Kasım 2008 Pazartesi
Saat: 09.30
"Kadın Gözüyle Ulu Önder Atatürk Resim Sergisi"
İstanbul Kadın Ressamlar Derneği
Yer: Kadıköy Belediyesi ?ehremaneti Binası Merkez Sanat Galerisi
Bilgi için: 0216 337 86 11

Tarih: 10 Kasım 2008 Pazartesi
Saat: 20.00
“70 . Ölüm Yılında Atatürk’ü Anma Konseri-Tuncay Yılmaz-Burçin Büke”
Yer: Kadıköy Belediyesi Süreyya Operas?
Bilgi için: 0216 346 15 31

Tarih: 13 Kasım 2008 Perşembe
Saat: 20.30
“Kadıköy Belediyesi Filarmonia İstanbul Ata’yı Anma Konseri/?ef-Solist Hakan ?ensoy”
Yer: Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi
Bilgi için: 0216 467 36 00
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2008 - 12:54 Gönderen: AliRizaOzaslan » Kayıtlı

Hamdım             Piştim            Yandım
AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2008 - 19:31 »

Atatürk'ün cenazesi için büyük bir tören yapıldı.

Cenaze namazını zamanın Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Şerafettin Yaltkaya kıldırdı.

Naaşı İstanbul'dan Ankara'ya taşınarak 21 Kasım 1938'de Etnoğrafya Müzesi'ndeki geçici

kabrine kondu.

10 Kasım 1953'te ise Ankara'nın Yücetepe semtinde yaptır?lan Anıtkabir'e nakledildi.

Ruhun şad olsun,Türk'ün Büyük Ata's?...

Hamdım             Piştim            Yandım
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: