bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 23 Ekim 2019 - 18:54 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.
 
 
Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Sorularla Yaratılış Delilleri:  (Okunma Sayısı 3200 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1298



« : 12 Kasım 2008 - 22:10 »


      10 Soruda Kainatın Mucizeleri

1- A?a??daki işlerden hangisi dolaşım sisteminin görevi değildir?

a) Haberleşme
b) Vücuttaki hücrelerin beslenmesi
c) Savunma amaçlı refleks hareketleri
d) Yaraların kapanması

2- Damarlarımızdaki kanın kaçta kaçı kan hücrelerinden olu?urı

a) % 55 b) % 45
c) % 15 d) % 85

3- Kalp, vücudumuzdaki tüm kanın günde kaç devir yapmasını sağlar

a) 1000 b) 600
c) 2000 d) 3500

4- Böbrekte kanın arıtılarak yararlı maddelerin süzüldüğü borucukların toplam uzunluşu ne kadardırı

a) 3.100 m. b) 310 m.
c) 31.000 m. d) 31 m.

5- Hangisi su püskürterek avlanırı

a) Okçu balık b) Su yılanı
c) Kaplan böce?i d) Su Örümce?i

6- Yeryüzündeki canlıların temel yapısı olan karbonun asıl üretim yeri neresidir?

a) Maden yatakları b) yeşil sebzeler
c) Y?ldızların çekirdekleri d) Karadelikler

7- Yeryüzündeki canlıların temelinde olan element hangisidir?

a) Azot b) Oksijen
c) Karbon d) Silisyum

8- Güneş Sistemindeki gezegenlerin toplam kaç uydusu vardırı

a) 88 b) 16
c) 54 d) 22

9- İki gözünü birbirinden bağımsız olarak ayrı yönlerde hareket ettirebilen canlı hangisidir?

a) Geko b) Bukalemun
c) Yusufçuk d) Geociris

10- Hangisi doğadaki canlıları taklit ederek tasarım yapma bilimidir?

a) Biyokinetik b) ?zometri
c) Biyomimetik d) Biyometri
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2009 - 22:25 Gönderen: mehmetsayin » Kayıtlı

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1298



« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2009 - 22:25 »



                            Sorularla Yaratılış Delilleri:

1. Güneş rüzgarlarının Dünya’nın atmosferine çarpmasını ve Dünya’yı aşındırmasını engelleyen en önemli etken nedir?

a) Dünya’nın Güneş’e olan uzaklığı
b) Dünya’nın manyetik alanı
c) Uzay boşluğundaki sürtünme
d) Dünya’nın dönüş hızı

2. İnsanlarda 33 omur bulunur, yılanlarda en fazla kaç omur bulunabilir?

a) 10
b) 40
c) 100
d) 400

3. Uçan kertenkeleler havada en fazla kaç metre yol alabilirler?

a) 10
b) 30
c) 60
d) 90

4. Aşağıdaki işlerden hangisi dolaşım sisteminin görevi değildir?

a) Haberleşme
b) Vücuttaki hücrelerin beslenmesi
c) Savunma amaçlı refleks hareketleri
d) Yaraların kapanması

5. Hangisi hücrenin bilgi bankasıdır?

a) DNA
b) Protein
c) Şeker
d) RNA

6. İpek böcekleri kaç yumurta yumurtlayabilirler?

a) 50
b) 150
c) 350
d) 500

7. Gözlerinin her birinde 30.000 kadar ayrı mercek bulunan canlı hangisidir?

a) Yusufçuk
b) Kurbağa
c) Kertenkele
d) Timsah

8. Ev sinekleri saniyede kaç kez kanat çırpabilirler?

a) 1000
b) 800
c) 600
d) 300

9. Hangi canlı 4 ay boyunca sadece su içerek yaşayabilir?

a) Karınca
b) Sinek
c) Monark Kelebeği
d) Pire

10. Saniyede 1000 kez kanat çırpan canlı hangisidir?

a) Yusufçuk
b) Kırlangıç
c) Çekirge
d) Süprüntü sinekleri

11. Vücudunda binlerce karıncayı öldürecek güçte zehir taşıyan canlı hangisidir?

a) Monark Kelebeği
b) Termit
c) Sivrisinek
d) Yusufçuk

12. Kör olduğu halde kendisine insanların boyundan daha uzun yuvalar yapan termitler aynı zamanda hangi isimle anılırlar?

a) Sinek
b) Beyaz karınca
c) Çekirge
d) Kelebek

13. Kırmızı karınca larvalarına benzerliği sayesinde onların besinlerinden ve yuvalarından faydalanan canlı hangisidir?

a) Mavi kelebekler
b) İpek böcekleri
c) Yusufçuk
d) Bal arıları

14. Hangisinin kalıcı bir yuvası yoktur?

a) Termit
b) Lejyoner karıncalar
c) Arı
d) Odun karıncaları

15. Çölde yaşayan kadife karıncalar sıcaktan nasıl korunurlar?

a) Vücutlarını saran tüyler yardımıyla
b) Yuvalarını gölgeye kurarak
c) Vücutlarında su depolayarak
d) Sıcaktan korunmalarını sağlayacak bir sıvı salgılayarak

16. Kraliçe ateş karıncası günde kaç yumurta üretebilir?

a) 100
b) 500
c) 1000
d) 5000

17. Basiceros cinsi karıncaları diğerlerinden ayıran özellik nedir?

a) Kamuflaj tekniği ile görünmez olmaları
b) Yüksek ısıya dayanıklı olmaları
c) Çok soğukta yaşayabilmeleri
d) Uçabilmeleri

Cevap: 1.b, 2.d, 3.c, 4.c, 5.a, 6.d, 7.a, 8.c, 9.c, 10.d, 11.b, 12.b, 13.a, 14.b, 15.a, 16.d, 17.a

Bu makale, İlmi Araştırma Dergisi 41. sayı (Kasım 2007) 58. sayfada yayınlanmıştır.
Kayıtlı

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
Sayfa: [1]   Yukarı git
 
Gitmek istediğiniz yer: