bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 25 Nisan 2025 - 16:06 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Müslümanın Yılbaşı Muharrem-1  (Okunma Sayısı 6467 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osmanyilmaz
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 26 Aralık 2007 - 23:24 »

Müslümanın Yılbaşı Muharrem-1

Beşeriyetin ıslahı için Allah Teâlâ tarafından gönderilmiş ilahi bir din, tebliğcisi olan Peygamberin doğum yıl dönümünün bu şekilde kutlanmasına müsaade eder mi? İçkili, kumarlı ve insanı küçük düşüren zevklerin terennüm edildiği kutlama törenleri, İlahi bir dinin esaslarıyla bağdaşabilir mi? Biz müslümanlar da Hz. Peygamber (S.A.V.) efendimizin doğum yıldönümünü kutluyoruz. Amma mübarek bir gece olarak, Mevlid Kandili olarak... Bu yüzden aslında yılbaşı ve noel’in hıristiyanlıkla da Hz. İsa (A.S.) ile de hiçbir alakası yoktur.

Beşeriyetin ıslahı için Allah Teâlâ tarafından gönderilmiş ilahi bir din, tebliğcisi olan Peygamberin doğum yıl dönümünün bu şekilde kutlanmasına müsaade eder mi? İçkili, kumarlı ve insanı küçük düşüren zevklerin terennüm edildiği kutlama törenleri, İlahi bir dinin esaslarıyla bağdaşabilir mi? Biz müslümanlar da Hz. Peygamber (S.A.V.) efendimizin doğum yıldönümünü kutluyoruz. Amma mübarek bir gece olarak, Mevlid Kandili olarak... Bu yüzden aslında yılbaşı ve noel’in hıristiyanlıkla da Hz. İsa (A.S.) ile de hiçbir alakası yoktur. Eğer olsa idi; yılbaşı gecelerinde kiliselerde ayinler yapılır, bu gece bir çılgınlık havası içinde değil, bir takdis havası içinde kutlanırdı. Ama gerek yurtiçinde, gerekse yurt dışında bulunan kiliselere bakıldığında bu gecenin zulmete bürünmüş ve içlerinden en küçük bir hareketin olmadığı görülecektir. Hz. İsa (A.S.) ile bu gecenin sefahatının, israfının ve çılgınlığının ne alakası olabilir ? Hz. İsa (A.S.)ı biz de severiz. O’nun ve diğer bütün Peygamberlerin peygamberliğine inanmak İslâmiyetin iman esaslarından birisidir.

Çünkü, İslâm akidesine göre: “...Allah’ın Peygamberlerinden hiçbiri arasında ayırım yapmayız...” (Bak. Bakara Sûresi: 285, 136) Ancak, bir Peygambere saygı, O’nun doğum yıl dönümüne hürmet de Allah Teâlâ’nın emirleri ve dinî ölçüler içinde olmalıdır.

Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost ve idareci edinmeyin. Zira onlar birbirlerinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). Sizden kim onları dost ve idareci edinirse, o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez, onları hidayete erdirmez.” (Mâide suresi 51) “

Yahudiler de hıristiyanlar da; sen onların dinlerine uymadıkça asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Allah’ın yolu, doğru yolun tâ kendisidir. Yemin olsun ki, sana ilim geldikten sonra, eğer sen onların arzularına uyacak olursan, senin için Allah’tan ne bir dost ve ne de bir yardımcı vardır.” (Bakara Sûresi: 120)

hakkımda bilgisi olmayanın fikride olmasın
www.sorkunkasabasi.com www.osmanyilmaz.tr.cx
batikan
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2007 - 12:05 »

inşallah kutlamayız
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2007 - 17:44 »

Allah Razı Olsun, tüm İslam alemine şimdiden mübarek olsun.

Ayrıca tarih belirtmemişsin, onları da ben ekleyeyim:

1 Muharrem 1429 - 10 Ocak 2008 Perşembe...

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
osmanyilmaz
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2007 - 21:49 »

SÖYLESEM TESİRİ YOK
SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL...!!!
---------------------------------------
Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Eski çınar şimdi noel ağacı;
Dallarda iğreti yaprak utansın!

Ustada kalırsa bu öksüz yapı,
Onu sürdürmeyen çırak utansın!

Ölümden ilerde varış dediğin,
Geride ne varsa bırak utansın..!

hakkımda bilgisi olmayanın fikride olmasın
www.sorkunkasabasi.com www.osmanyilmaz.tr.cx
ayse
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2007 - 22:43 »

yazılanların hepsi doğru çok haklı bir yazı tsk ederim ayrıcabu konuyla ilgili bir başlık attığınız için..

hristiyanlar 26 aralıkta noeli yani kendilerince hz.isanın doğumunu yine kendi dinlerince kiliselerde ayinler yaparak kutlamakta..yılbası ise bütün dünyada kabul edilen bir olgu yani insanlar yeni yılın gelmesini kutlamakta.kutlama şekilleri tartışılabilinir ,insanlar içkide içebilir bu kişisel bir tecihtir hiç kimse bu konuda yargılama hakkına sahip değildir  bana göre  bunu ancak yüce mevlamız bilir ,cezalandırır yada mükafatlandırır ...fakat içip ,dağıtarak, etrafındakilere zarar verip rahatsız ederse işte o zaman tartışmaya açık bir konu haline gelir, tenkit edilebilinir herkez ama herkez biraz daha hoş görülü olmalı ,gözü açık olmalı ve inançlarına sahip çıkmalı

ne mutlu ki bana müslüman bir anne,babanın çocuğuyum ve yine ne mutlu bana ki müslümanım ve şimdiden de müslümanların yılbaşısı kabul edilen muharrem ayı başlangıcı islam  alemine hayırlı olsun hepinize sevgiler.....
batikan
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2007 - 13:02 »

güzel yazı ayse sağolasın  tebriklerrrr.
ama memlekette hep kutlayanlardan zarar görülüyor buda gerçek.
onun kişisel tercihi benim canımı yakabiliyor.
müslüman mahallesinde salyangoz değil at eşek  domuz eti satılıyor artık.
ayse
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2007 - 15:08 »

güzel yazı ayse sağolasın  tebriklerrrr.
ama memlekette hep kutlayanlardan zarar görülüyor buda gerçek.
onun kişisel tercihi benim canımı yakabiliyor.
müslüman mahallesinde salyangoz değil at eşek  domuz eti satılıyor artık.

ben zaten yukarıdaki yazımda insanların kişisel tercihleri bir baskasına zarar veriyorsa o zaman tenkit edebiliriz demiştim.aslında aynı şeyleri savunuyoruz da ben mi acaba farklı cümleler kullanıyorum pek anlayamadım Cheesy Cheesy Cheesy
neyse kalın sağlıcakla.......
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: