bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 25 Nisan 2025 - 09:55 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1] 2 3 ... 7   Aşağı git
Gönderen Konu: Galatasaray  (Okunma Sayısı 49630 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 11 Ağustos 2006 - 15:52 »

GALATASARAY TARİHİ

Galatasaray Spor Kulübü

Kuruluş:1905

Renkleri : Sarı - Kırmızı

Kuruluş : 20 Ekim 1905 İstanbul

Kurucular : Ali Sami Yen, Asım Tevfik Sonumut, Emin Bülend Serdaroğlu, Bekir Bircan, Mehmet Celal, Tahsin Nahit, Cevdet Kalpakçıoğlu, Resad Sirvani, Abidin Daver

KURULUŞ

Galatasaray Spor Kulübü'nün kuruluş hazırlıkları, o zamanlar Galata Sarayı Sultanisi adıyla anılan lisede yapıldı. Sonradan kayıtlara 1 numaralı kurucu olarak geçen Ali Sami Bey'le birlikte, Asım Tevfik, Emin Bülent, Bekir Sıtkı, Reşat Şirvani, Celal İbrahim, Tahsin Nihat, Abidin Daver ve Refik Cevdet kurucular olarak bilinir. 1 Ekim 1905'te Galatasaray Terbiye-i Bedeniyye Kulübü adıyla kurulan birliğin amacını da Ali Sami Yen şöyle anlatır: "Amacımız İngilizler gibi toplu halde oynamak, bir renge ve isme sahip olmak. Türk olmayan takımları yenmek." Kulübün adının Gloria (Zafer) ya da Audace(Cesaret) konulması yolunda görüşler ortaya atılmışsa da, sonuçta Galatasaray olmasında anlaşmaya varılmıştır. Araştırmacı Cem Atabeyoğlu, Galatasaray adının, bu takımın yaptığı ilk maçta Rum ekibini 2-0 yenerken, seyircilerin onlardan "Galata Sarayı efendileri" diye söz etmelerinden doğduğunu yazar. Bunun üzerine kurucular da ismi benimserler. Artık kulübün adı bulunmuştur; "Galata Sarayı" derler. Galatasaray Lisesi gibi Türk Milli Eğitimi'nde çok önemli bir yeri olan kurumun bağrından çıkan Sarı Kırmızılı kulüp, kültürel boyut da dahil olmak üzere, pek çok yönden de öncü olma niteliğini her zaman sürdürecektir. Galatasaray'ın "1" numaralı kurucusu Ali Sami Yen, "Ellinci Yıl" kitabında kuruluşun öyküsünü şöyle anlatır:

"1 Ekim 1905'te mektebin beşinci sınıfında edebiyat öğretmenimiz merhum Mehmet Ata Bey'in dersi esnasında birkaç arkadaş başbaşa vererek Galatasaray'da bir futbol kulübü kurmaya karar verdik. İlk girişimler oyuna ve mücadeleye yönelik arkadaşlardan Asım Tevfik Sonumut, Reşat Şirvani, Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver, Kamil ... gibi gençlerdi. Okulda eğitim gören Bulgar ve Sırp öğrencilerden çevik ve kuvvetli olanlar da bize katılmışlardı. Asım'ı muhasebeciliğe, Cevdet'i ikinci reisliğe seçmiş, kendim de reis olmuştum. Asım her hafta arkadaşlardan birer kuruş toplamakta mahir olduğu için kendisini muhasebeci yapmıştık. Ben Reisliği topu yağlayıp şişirmekle almıştım. Topumuza evladım gibi bakardım. Zaten varımız yoğumuz da toptu. Mektebe gelirken domuz sokağından geçer, domuz yağı alırdım. Topu onunla yağlar, şişirirdim; yamasını yeni pabucumdan kesmiştim. Bunu gören arkadaşlar, bana hepimizden fazla paye vermişlerdi. Yani o zaman reisliğe ve diğer vazifelere payeyi en çok çalışan kazanırdı. Cevdet de ikinci reisliği formaları yıkadığı için almıştı. Maksadımız İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve isme malik olmak ve Türk olmayan takımları yenmekti."
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2006 - 13:42 »

galatasaryımız bu haftayı galibiyetle kapadı.kendisi gibi avrupada göğsümüzü kabartan Kayserispor karşısında özellikle 2.yarıda çok iyi futbol sergileyerek farka gitmesini bildi.cimbomuzun rahat galip gelmesinin en büyük sebebi kayserisporun çarşamba pazar maç trafiği karşısında çok yorgun olmasıdır.Hakem selçuk dereli 2 penaltıyı es geçti.

goller : arda,iliç 2,cihan.

tribünlerde maç sonuna doğru dinamo kiev diye tempo tutulmasıda oldukça ilginçti. :lol:
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2006 - 16:42 »

Galatasarayımız haftayı beraberlikle kapadı.Maçta hakem katliamı vardı.ama hepsi hikaye .az kalsın  bir kardeşimiz federasyonun yüzünden hayatını kaybediyordu.Geçmiş olsun medusa
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2006 - 16:27 »

Avrupadaki temsilcilerimiz bugün ve yarın rövanşa çıkıyorlar.en başta galatasarayımıza ve diğer türk takımlarına başarılar.
 (kievede başarılar Cheesy ).
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2006 - 09:12 »

galatasaray çok kötü oynadığı maçta çok ucuz kurtuldu.mondragon ve song yıldızlaştı.diğer oyuncular sanki antrenman maçında gibiydiler.4 torbadan kuralara giriyor.saat 19:00 da kuralar çekilecek.star yayınlacak.iyi kuralar.

fenerbahçe 2-2 berabere kalarak şapiyon ligine giremeden elendi.uefada mücadele edecek.

ali sami alkışın bugünkü yazısının kapanış cümlesi :

Herkes layık olduğu yere gider.
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : 24 Ağustos 2006 - 10:20 »

Uefada da hezimete uğrayacaklar bak şimdiden yazıyorum bunu buraya  Cool

Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 25 Ağustos 2006 - 12:08 »

Avrupa fatihinin şampiyonlar ligindeki rakipleri belli oldu.Gerçekten çok iyi bi kura çektik.Bütün rakipler dişimize göre.Gerest'in istediği ön libero transferide yapılırsa biz bu gruptan ikinci olarak çıkarız.

Şampiyonlar Ligi: Rakipler Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux

Şampiyonlar Ligi 2006-2007 sezonu kuraları Montecarlo'da Grimaldi Forum'da çekildi. Galatasaray, Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux ile C Grubu'nda mücadele edecek.

Monaco'daki Grimaldi Forum'da yapılan kura çekimine Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Başkan Yardımcısı Adnan ve Polat, Yönetim Kurulu üyesi Tunca Hazinedaroğlu, Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin ve Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Toroslu katıldı.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ilk maçında 12 Eylül 2006 Salı günü evinde Bordeaux'yu ağırlayacak.

27 Eylül Çarşamba günü Liverpool ile deplasmanda, 18 Ekim Çarşamba günü İstanbul'da PSV ile karşılaşacak olan Galatasaray, 31 Ekim Salı günü PSV deplasmanına gidecek.

Galatasaray, 22 Kasım Çarşamba günü Bordeaux deplasmanında oynayacağı karşılaşma sonrasında gruptaki son maçında 5 Aralık Salı günü evinde Liverpool'u konuk edecek.

12 Eylül 2006: Galatasaray - Bordeaux
27 Eylül 2006: Liverpool - Galatasaray
18 Ekim 2006: Galatasaray - PSV Eindhoven
31 Ekim 2006: PSV Eindoven - Galatasaray
22 Kasım 2006: Bordeaux - Galatasaray
5 Aralık 2006: Galatasaray - Liverpool
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 12 Eylül 2006 - 17:04 »

avrupa fatihi olimpiyat stadında şampiyonlar ligindeki ilk maçına çıkıyor.Galatasarayımıza başarılar.maç saat 21:45 de star tv.Ayrıca biletler tükenmiş.(gitmeye niyetliydim ordan biliyorum)
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #8 : 12 Eylül 2006 - 22:39 »

Maçta son anlar oynanıyor.
GS çok güzel bir oyun çıkarıyor.Ama maçta gol yok malesef.

23:40
Malesef maç başladığı skorla bitti.
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 13 Eylül 2006 - 08:23 »

Cimbomuzun futbolcu kalitesi bu kadarına yetti.Bu takıma kaliteli bir yabancı almayan yönetimin yüzünden daha fazlasını yapamıyoruz.Akşam göze batanlar song ve ferhat.muhteşem mücadele ettiler.Tebrikler Galatasaray . Liverpol maçından bir beraberlik çıkarırsak tekrar avantajı yakalarız.Gruptaki diğer maçta 0-0 bitti.
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 26 Eylül 2006 - 12:02 »

aslanımız dertler yumağının içinde şamiyonlar ligindeki 2.maçına çıkıyor.Liverpol karşısında avrupa fatihine başarılar.En kötü günlerinde Aslan kükreyecek inşallah.
vural
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 07 Ekim 2006 - 22:35 »

iyi ki de rakipler dişine göre bide dişine göre olmasa ne olacak bakalım!
osmanyilmaz
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 07 Ekim 2006 - 23:07 »

Alıntı sahibi: "vural"
iyi ki de rakipler dişine göre bide dişine göre olmasa ne olacak bakalım!

aslan için farketmez ,ha geyik ha çakal.
ama kediye boğdururlarsa o başka :twisted:

hakkımda bilgisi olmayanın fikride olmasın
www.sorkunkasabasi.com www.osmanyilmaz.tr.cx
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 08 Ekim 2006 - 11:06 »

osman abi aslanın pençelri çekilmiş bir halde.inşallah takım oturunca ligin tozunu atacağız.bi şanssızlık var üzerinde kaçan penaltılar son dakika goleri vs. osman yılmaz sende drtehmen gibi konuyu saptırmayı öğrenmişsin galiba Smiley Smiley Smiley
osmanyilmaz
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 08 Ekim 2006 - 14:38 »

Alıntı sahibi: "rockseverr"
osman abi aslanın pençelri çekilmiş bir halde.inşallah takım oturunca ligin tozunu atacağız.bi şanssızlık var üzerinde kaçan penaltılar son dakika goleri vs. osman yılmaz sende drtehmen gibi konuyu saptırmayı öğrenmişsin galiba Smiley Smiley Smiley

atın yanda duran ya huyundan ya suyundan Cheesy  Cheesy  Cheesy

hakkımda bilgisi olmayanın fikride olmasın
www.sorkunkasabasi.com www.osmanyilmaz.tr.cx
Sayfa: [1] 2 3 ... 7   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: