bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 09 Mayıs 2025 - 19:04 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Çok acil...Acaba yetkililerin haberi var mı?  (Okunma Sayısı 7479 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mystical
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 26 Ağustos 2006 - 19:15 »

Bozkır Belediyesi Köyler İçme Suyu Grup Başkanı,  Karacaardıç, Sazlı, Bağyurdu, Bademli, Bozdam köylerinde 15 gündür suların akmadığından haberiniz var mı? 21. yüzyılda, yazın ortasında 15 gün susuz yaşamak insanlığa yakışıyor mu? Bu insanların neler çektiğinden haberiniz var mı?İnsanınızı bu devirde susuz yaşamaya nasıl layık görüyorsunuz?
15 gündür bu köylere su verilmemesinin mantıklı bir açıklamasını bekliyorum...Eğer mantıklı bir açıklaması varsa...
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2006 - 21:18 »

Bizim köydede (Kayapınar) durum pek farklı değil açıkçası.Zaten normalde 3 gün var 3 gün yok.Bazen gittiği zaman 10 gün gelmiyor.
Ne yazık ki Bozkır'ımızın en büyük sorunlarından biride su.Özellikle bu aylarda su kaynakları en az seviyeye iniyor.
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2006 - 19:28 »

Sesimizi duyan yok galiba...
drtehmen
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2006 - 22:09 »

Sesinizi duyuyoruz da, bu sessiz çoğunluğun sesi gibi birşey olduğundan gereken yerlere ulaşamıyor herhalde.Sana sonuna kadar katılıyorum navruz,e bir anlamda benim de köyüm Cool
Bir de,ortalıkta kimse olmadığından sesin yankı yapıyor Smiley
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2006 - 14:36 »

Evet öyle malesef.
mutesebbis
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU ULU ÖNDER

« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2007 - 02:35 »

arkadaşlar bu sadece bozkırın değil tüm türkiyenin sorunu. ayrıca büyük illerdede sular kesiliyo. artık bu işleri köy muhtarları halletmesi lazım yetkili yerlere başvurması lazım bizle olacak iş değil. (hele şu sıralar bu dünya sorunu haline geldi)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2007 - 17:43 »

Gerçekten de öyle, susuzluk bir dünya sorunu oldu artık. Elimizdeki kaynaklara sahip çıkmalıyız. Bir damla suyu bile israf etmemeliyiz. Bir programda görmüştüm, normalde Konya civarındaki su kaynakları tarım alanlarının sulamasına yeterli gelecek kadar varmış ama israf edildiği için(verimli kullanılmadığı için) maalesef yetmiyor.

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
oktaydemirtas
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : 04 Temmuz 2007 - 09:04 »

Dediklerinize katılıyorum,bence Bozkırımızdaki susuzluğun sebebi yeraltı sularının verimli kullanılmaması,vahşi sulama,çok sulamadan yeraltı suyunun yükselmesi.bahçelerdeki kuyularımızı her yıl 1 er metre daha derinleştiriyoruz biz derine indikçe suda kalmıyor dolayısıyla kısır bir döngü oluşuyor yeraltı suları çekiliyor,bu arada devlet vahşi sulamanın önüne geçmek için damlama su sistemleri için 5 yıl çok düşük faizli kredi verecek bir nebze olsun susuzluğa  çare olacağına inanıyorum.

Ağladım her yerde hep ah eyledim,Gördüğüm her kul için dostum dedim.Herkesin zannında dost oldum ama,Kimse talip olmadı esrarıma.
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #8 : 04 Temmuz 2007 - 09:58 »

İnstantif yöntemlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, halkımızın bu konularda bilgilendirilmesi ve desteklenmesi hem Bozkırımız açısından hem ülkemiz açısından hem de dünyamız açısından oldukça faydalı olacaktır. Isınan dünyada su kaynaklarına sahip çıkmamız gerekiyor.

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
simsekk
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 16 Temmuz 2007 - 14:07 »

arkadaşlar tabi ki su tüm TÜRKİYE nin sorunu ancak yetkililer bu sorun ile her bölge için eşit harcama yapsa kesinlikle ve kesinlikle bozkırımızda su sorunu olmaz ben güney doğuda görev yapmaktayım buraya 2008 yılı için 100 milyon dolar para  yatırım yapılacağı söyleniiyor 35 yıldır bir türlü bitirilemeyen mavi tünel için sadace 125 milyon doların yeteceği söyleniyor, o yüzden yatırımlar eşit dağılmadıktan sonra biz bu su sorununu, eğitim sorununu ve daha bir çok sorunumuzu gideremeyiz, bakın sizin ile bir konuyu daha paylaşayım bulunduğum yerde yani mardinde sadece memur elektrik parası verir herkesin evinde klima ve katalitik soba dolu devletin vermiş olduğu kömürü satıyorlar, uzun lafın kısası TÜRKİYEYİ ayakta tutmaya devam edeceğiz, bir an önce su propleminizin giderilmesi dileği ile elimden gelen budur kusura bakmayın kolay gelsin
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: