drtehmen
Aktif Üye

|
 |
« : 04 Eylül 2006 - 16:49 » |
|
Çok hoşuma giden ve okumaya devam ettiğim "Hazır Cevaplar" adlı kitaptaki bazı ilginç hikayeleri beğeneceğinizi umarak sizlerle paylaşmak istiyorum.Hikayeler için aksi belirtilmedikçe, Kaynak:Selim Gündüzalp,Ali Suad,Hazır Cevaplar (Üçüncü Kitap)
|
|
|
|
|
|
|
drtehmen
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2006 - 16:51 » |
|
Karavana Kazanı
Churchill,orduyu teftişi sırasında büyük bir karavananın başındaki askerlerin yanına yaklaşarak: "Çorbanızın tadına bakacağım," demiş. "Askerlerin ne yediğini bilmek istiyorum." Karavana başındaki askerler kendisine itiraz etmek istemişlerse de ,Churchill onları dinlemeyip,çorbadan bir kaşık içmiş ve yüzünü buruşturarak: "Ne biçim şey bu," diye gürlemiş."Siz buna çorba mı diyorsunuz?" Karavana başındaki asker,hazırol vaziyetini bozmadan cevap vermiş: "Çorba demiyoruz efendim.Karavana kazanında bulaşık yıkıyorduk."
|
|
|
|
|
|
|
navruz
|
 |
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2006 - 19:26 » |
|
 güzelmiş
|
|
|
|
|
|
|
erdemirahmet
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2006 - 16:07 » |
|
bin bilsende bir bilene soracaksın. tam yerine oturmuş bence
|
|
|
|
|
|
|
drtehmen
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2006 - 22:18 » |
|
Demek hikayeler okunuyormuş. Yakın bir zamanda osmankoyuncunun istediği zor soruları ve bu hikayelerin devamını görebileceğiz 
|
|
|
|
|
|
|
drtehmen
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : 23 Eylül 2006 - 21:45 » |
|
ÇÖZÜM YOLU
Ahmed Vefik Paşa Paris elçisiyken elçilik binasına gelenlere iyi davranmadığı gerekçesiyle İstanbul'a şikayet edilmiş.Hükûmet bu konuda kendisinden bilgi isteyince de şu cevabı vermiş:
"Paris'teki jurnalciler(devlet aleyhine çlışan ispiyoncular) aç kaldıkça elçilik binamıza hücum etmektedir.Elçilik binamızı imarete (aş evine) çevirmeyi onaylarsanız, bu şikayetler hemen halledilecektir."
İLTİFAT MI, ŞİKAYET Mİ?
Abdülhak Hamid, eşi Lüsyen Hanım için şöyle dermiş: "Sensiz de yaşanmaz,seninle de..."
BENZEMEK
Arkadaşları Bernard Shaw'a bir adam göstererek: "Bakın bakın!" demişler."Size ne kadar benziyor?" Ünlü nükteci adama bir göz attıktan sonra: "Ancak bu kadar olur" cevabını vermiş. "Ben bile kendime bu kadar benzemiyorum!.."
|
|
|
|
|
|
|
bilgisayarci
|
 |
« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2006 - 15:11 » |
|
İLTİFAT MI, ŞİKAYET Mİ?
Abdülhak Hamid, eşi Lüsyen Hanım için şöyle dermiş: "Sensiz de yaşanmaz,seninle de..."
Hayatta yaşanmaz demeye getirmiş galiba.
|
|
|
|
"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a; Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma. M.Akif
|
|
|
drtehmen
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : 29 Eylül 2006 - 13:24 » |
|
İLTİFAT MI, ŞİKAYET Mİ?
Hayatta yaşanmaz demeye getirmiş galiba. Herhalde...
|
|
|
|
|
|
|
ozkocpen
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #8 : 14 Haziran 2007 - 17:33 » |
|
güzelmiş
|
|
|
|
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #9 : 26 Ekim 2007 - 00:03 » |
|
BUNADA ŞÜKÜR
iMAM Şafii hazretlerin talebelerinden Rebi EL- Hayri birgün kahire sokaklarında dolaşırken ,
bir pencereden üzerine kazayla kül dökmüşler Hemen tenha bir yere çekilerek külleri temizledikten sonra
yoluna devam etmiş
külü dökenleri niçin azalamadınız? diye sormuşlar rebi hazretleri gülümseyerek şöyle cevap verir
Ateşte yanmaya hak kazanmış bir günahkarın üzerine kül dökülse ne lazım gelir
|
|
|
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2007 - 07:25 » |
|
BUNADA ŞÜKÜR
iMAM Şafii hazretlerin talebelerinden Rebi EL- Hayri birgün kahire sokaklarında dolaşırken ,
bir pencereden üzerine kazayla kül dökmüşler Hemen tenha bir yere çekilerek külleri temizledikten sonra
yoluna devam etmiş
külü dökenleri niçin azalamadınız? diye sormuşlar rebi hazretleri gülümseyerek şöyle cevap verir
Ateşte yanmaya hak kazanmış bir günahkarın üzerine kül dökülse ne lazım gelir ya ya imam şafii hazretleri bile böyle düşünüyorken biz neye güvenipte bu kadar rahat davranıyoruz. Ölüm var bunu inkar edemiyoruz yoksa ölümden sonrasınımı inkar ediyoruz Allah muhafaza....
|
|
|
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #11 : 26 Ekim 2007 - 14:06 » |
|
Son halife Abdulmecit ,babası Sultan Abdullaziz in satrazam keçecizade Fuat paşaya verdigi cevabı sık sık tekrar
edermiş . Bazı kimselerin ayakları elelrinden ve yüz lerinden daha temizdir dünyada öyle yüzleri yıkayıp temizleyecek su yoktur.
|
|
|
|
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2007 - 13:48 » |
|
necip Fazıl Kısa kürek vapurla karaköye e geçerken yanına yaklaşan biri Üstat diye sorar Peyğamberlere ne gerek var biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik. Necip Fazıl okuduğu kitaptan başını kaldırmadan cevabını verir. Niye vapura bindin ki ? Yüzerek karşıya geçsene
|
|
|
|
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #13 : 05 Kasım 2007 - 22:45 » |
|
ilk amliyat
Hasta kendini amaliyat edecek doktara Doktor bey bu benim ilk amalikyat oluşum
Doktor Ortak yanımız çok çünkü benimde İLK amaliyatım bu olacak
|
|
|
|
|
|
|
efza
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #14 : 05 Kasım 2007 - 23:29 » |
|
necip fazıl kısakürek bir gün hastalanır ziyarete gelen biri üstadım bu ne hal maymuna dönmüşsün der: o da sırtını dönerek şimdide duvara döndüm der
|
|
|
|
|
|
|
|