osmuys
Yeni Başlayan
|
 |
« : 09 Eylül 2006 - 11:33 » |
|
iki sene önce bir tv programında duymuştum ve o günden beri cola türü içecekler almıyoruz evimize... geçenlerde cumhuriyet gazetesinde deniz kavukçuoğlu'nun bir köşe yazısını okumuştum yine cola'nın yararları başlıklı ve bende sizlerle paylaşmak istedim... sadece yararlarını yazacagım; 1-eti 10-12 saat önce cola da bekletirseniz benzersiz bir yumuşaklıkta tüketirsiniz, 2-çekilmiş dişinizi cola'nın içine atın,1o güne kalmaz dişinizi erittiğini göreceksiniz (düşünün bir de ağzınızdakilere nasıl zarar veriyor) 3-yazın arabanın ön camlarında biriken sinek kalıntılarını da mükemmel temizliyor, 4-araba aküsünün kutup başlarındaki çapakları da cola ile alabilirsiniz,paslanmış civatayı sökmek için de cola'nın yardımını alabilirsiniz, 5-eski metal parayı cola dolu bir bardağa atıp bir iki gün beklersenizbaşarılı sonuçlar alırsınız, 6-çıkması zor lavobo ve wc temizliğindede geceden bir kutu cola dökün sabah inanolmaz sonuçlar aldığınızı göreceksiniz ...
...
"peki,içiyormuyum?hayır,et çürütücü,yağ sökücü,kir pas temizleyicisi bu içkiyi mideme layık görmüyorum.hürriyetin internet sayfasında okudum,18 haziran 2006 tarihli haberi mesude erşan yazmış: "fransa,okullarda gazoz ve şekerleme makinelerini yasakladı.en büyük gazlı içecek üreticileri pepsico,coca-cola,cadbury schweppes mayıs ayında gönüllü olarak abd'deki okullarda gazlı içecek satmayacaklarını açıkladı.2010 da hiç bir amerikan okulunda gazlı içecek satılmayacak.abd kongresi çocuklara yönelik ürünlerle ilgili yasal düzenlemeler hazırlıyor.yeni zellanda sağlık bakanı pete hodgson,2008 den itibaren tüm okullarda gazozların yasaklanması içinçalışmalara başlanacağını açıkladı.avustralya okullarında gazoz ve her tür sağlıksız gıdanın satış yasağı 2007 de başlıyor.hindistan'da gıda ve ilaç dairesi maharashtdra ve delhi'deki okullarda gazlı içeceklerin kantinde satışı yasaklanacak.tv ve radyoda 21:00 'den önce kolalı içecek,şekerleme reklamlarının yasaklanması gündemde." heralde fransa,abd,yeni zellanda,avustralya,hindistan ve ingiltere gibi ülkelerin sağlık yetkilerinin bir bildikleri olmalı.adamlar kendi ürettikleri ürünü kendi çocuklarına"zararlı"diye içirmiyorlarsa ben neden içeyim?hele türkiye gibi bir meyve ve meyve suyu cennetinde yaşarken." ... ...
tv'daki cola reklamlarına bakarken ben de acıyla gülümsüyorum;gençlere lıkır lıkır içirtiyorlar deterjan niyetine kullanılan bu ürünleri,çoğunu denedim başarılı sonuçlar aldım ve ben cola vb. içeceklere hayır diyenlerdenim,lütfen bu asitleri çocuklarımızdan mümkünse evimizden uzak tutalım...zor ama imkansız değil...ben denedim ve başardım...günde 2.5lt en az içilen evimize 2 yıldır cola ürünlerinden almıyoruz saygılarla efendim...
|