bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 01 Mayıs 2025 - 17:42 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: yoldan güzel geçiyor musunuz?  (Okunma Sayısı 2429 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osmuys
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 09 Eylül 2006 - 11:37 »

YOLDAN GÜZEL GEÇMEK
Bir kral halkı için geniş bir yol yaptırmaya karar verdi. Ancak yapımı tamamlanan yolu halka açmadan önce, hatırlarda kalacak bir yarışma düzenlemek istiyordu. İsteyenin bu yarışmaya katılabileceğini ilan etti. Kral, yoldan en güzel geçecek kişiyi belirleyeceğini söyledi. Yarışma günü, insanlar akın ettiler. Bazıları en güzel arabalarını, bazıları en güzel elbiselerini getirmişti. Kadınlardan kimileri saçlarını en güzel biçimde yaptırmıştı, kimi de yanlarında en güzel yiyecekleri getirmişti. Gençlerden bazıları spor kıyafetler içinde yol boyunca koşmaya hazırlanıyordu. Nihayet, tüm gün insanlar yoldan geçtiler, fakat yolu kat edip tekrar kralın yanına döndüklerinde hepsi aynı şikayette bulundu: Yolun bir yerinde büyükçe bir taş ve moloz yığını vardı ve bu moloz yığını yolculuğu zorlaştırıyordu.

Günün sonunda yalnız bir yolcu da bitiş çizgisine yorgun argın
ulaştı. Üstü başı toz toprak içindeydi, ama krala büyük bir saygıyla yönelerek, altınla dolu bir torba uzattı ve:
- Yolculuğum sırasında, yolu tıkayan, insanların yolculuk
etmesini zorlaştıran bir taş ve moloz yığını gördüm. İnsanlar rahat etsinler diye bu taş ve moloz yığnını kaldırmak için durdum. Yolu temizlerken, taşların altında bu altınla dolu torbayı buldum. Halktan kimsenin bu kadar altını olamayacağına göre, bu altınlar size ait olmalı. Kral gülümseyerek
cevap verdi:

- O altınlar sana ait.

- Hayır, benim değil. Benim hiçbir zaman o kadar çok param olmadı.

- Evet, dedi kral. Bu altınları sen kazandın, zira yarışmanın galibi sensin. Yoldan en güzel geçen kişi sensin. Çünkü,

YOLDAN EN GÜZEL GEÇEN KİŞİ; ARDINDAN GELENLER İÇİN YOLDAKİ ENGELLERİ KALDIRAN KİŞİDİR(genç beyin dergisinden alınmıştır,osmuys)
drtehmen
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2006 - 14:01 »

Çok güzel bir hikaye,paylaştığın için teşekkürler osmuys.
Biz de ardımızıdan gelenler için yoldaki engelleri kaldıranlardan oluruz inş.
osmuys
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2006 - 14:30 »

TABİİ ..hepimizin temennisi bu.Cenabı hakk gayretlerinizi ve gayretlerimizi çoğaltarak devam ettirir inşallah..
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: