bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 01 Mayıs 2025 - 09:34 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Mutlu evlilik kadına ilaç gibi geliyor!  (Okunma Sayısı 3272 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 05 Ocak 2008 - 17:51 »

Mutlu evlilik kadına ilaç gibi geliyor!

ABD'de yapılan bir araştırma, mutlu bir evliliğin kadınların stres seviyesinde önemli bir azalmaya yol açtığını, ancak erkekler üzerinde böyle bir etkisi olmadığını ortaya koydu

California Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, 60 çifte evlilikleri ve iş hayatlarıyla ilgili çeşitli sorular yöneltildi. Ayrıca bu çiftlerin vücutlarındaki strese yol açtığı bilinen kortizol hormonunun seviyesini ölçmek için tükürük örnekleri alındı. Mutsuz evlilikleri olduğunu söyleyen kadınların kortizol seviyesi, evliliklerini "tatmin edici" tanımlayanlara göre daha yüksek çıktı.

ERKEKLERİN kortizol seviyesinin ise evliliklerindeki mutluluklarından çok, "iş hayatındaki yoğunluğa" bağlı olduğu ortaya çıktı. Mutlu evliliklerde erkeklerin kadınlara ev işlerinde yardımcı olduğuna dikkat çeken uzmanlar araştırmanın sonuçlarını, evliliklerinde mutlu olan kadınların dinlenebilecek ve stres atabilecek vakte sahip olabilmeleriyle açıkladı.

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
cereyanci
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2008 - 23:11 »

bence okadarda değil bence eşit stres ıkı cıns içinde
Ayse67
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

www.siristat.skyblog.com

Site
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2008 - 18:26 »

bencede e$ittir herald...
sonuçta evlilikte kadin ve erkek birbirini tamamlamak zorunda...yani kadin ne kadar iyiyse bunu kocasina yansitir...kocasida buna göre iyi olmazmi???  Huh?

BANA BiR BEN LAZIM, BiRDE BENi ANLAYAN...
BENi BiR BEN ANLARIM, BiRDE BENi YARADAN...!!
elfida
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2008 - 09:01 »

Bu kortizol seviyesi mutlulukla artıyorsa eğer , evli bekar kadın erkek herkez içinde vardır değilmi.
Mutluluğun tek yolu da mutlu evlilik olmadığına göre, Bir insanı mutlu edebilecek herşey kortizol seviyesini artırır, o zaman sadece mutlu evlilikle sınırlandırmamak lazım bunu öyle değilmi? Sonra bekarlar napar Smiley
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: