bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 23 Nisan 2025 - 09:40 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.
 
 
Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Uykusuzluk yaratıcılığı öldürüyor  (Okunma Sayısı 1776 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
semra
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 160



« : 12 Haziran 2007 - 10:42 »

Uykusuzluk yaratıcılığı öldürüyor
İngiliz bilimadamlarına göre, uykusuzluk yaratıcılığı öldürüyor. Uykusuzluğa önlem alınmazsa yeni nesile teknoloji aktarılamayabilir.
İSTANBUL - Gelişmiş toplumların gitgide uykusuzluğun pençesine düştüğünü belirten bilimadamlarına göre, insanlar dinlenmeden bu hızla çalışmaya devam ederse sonuç toplumlar için ağır olacak. Uzmanlar, ekonomik çöküşe davetiye çıkaran gelişmiş ülkeleri, ‘zombi toplum’lar olarak nitelendiriyor.


 

Hızla kilo alma, sinirlilik, halüsinasyon görme ve depresyon... Uykusuzluk modern toplumu bu rahatsızlıklara sürüklüyor.

1900’lü yılların başında günde en az 9 saat uyuyan insanoğlu, artık ortalama 6 saat uykuyla yetiniyor.

Modern toplum, 24 saatlik çalışma düzeni ve vardiya sistemi nedeniyle her geçen gün daha çok uykusuzluk çekiyor.

Yaklaşan tehlikeye dikkat çeken İngiliz bilimadamları, uykusuzluğun gelişmiş ülke halklarını adeta bir “zombi toplum”a dönüştürdüğünü savunuyor.

Önlem alınmazsa yeni nesile teknoloji aktarılamayabilir
Uykusuzluktan, hem zihinsel yetiler hem de beden olumsuz etkileniyor. Beraberinde gelen dikkatsizlik de kazalara davetiye çıkarıyor.

Bilimadamları bu noktada uyarıyor: Uykusuzlukla ilgili önlem alınmazsa bir sonraki nesile yeni teknolojiler aktarmak mümkün olmayabilir.

Zira uykusuzluk, yaratıcılığı ve yenilikleri öldürerek sonunda ekonomik çöküşe yol açabilir.
Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
 
Gitmek istediğiniz yer: