bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 01 Mayıs 2025 - 19:40 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Nüfus Bilgileri Açıklandı. Bozkır'ın Nüfusu Ne Kadar?  (Okunma Sayısı 9034 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 21 Ocak 2008 - 20:53 »

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yapılan nüfus sayımı sonuçları bugün kamoyuna duyuruldu. 2007 yılı sonu itibari ile Bozkır toplam nüfusunun 32.054 olduğu belirtildi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2007 Nüfus Sayımı Sonuçları’na göre Bozkır merkez nüfusu ise 6801 olarak açıklandı. Alınan verilere göre Bozkır merkezde yaşayan erkek sayısı 3999 , kadın sayısı ise 3.402. Bozkır merkez erkek - kadın nüfusu oranın birbirine çok yakın olması ise dikkat çeken bir nokta olarak kayıtlara geçti.
Bozkır merkez , kasaba ve köylerinin nüfus bilgilerini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Meyreli Muharrem
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2008 - 21:54 »

Şimdi, Sarıoğlandan başka kasabalar gğmbürtüye mi gidecekler.

« Son Düzenleme: 22 Ocak 2008 - 11:33 Gönderen: osmankoyuncu » Kayıtlı
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.

« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2008 - 08:23 »

Benim Bildiğim Kasa olmanın şartı 2000

Bu durumda birtek Kasaba kalır. Benim bildiğim hükümetin şöyle bir çalışması var nufusu 2000 altında olan kasabaları birleştirmek. Tabi bu birbirine sınır ise olur..

Bu arada köyler arasında nüfusu en çok köy bizim köy SOĞUCAK. söğüt kasabasının nufusundan çok..

bu kasabaların çogunun kasabalıkları 2009 yerel şeçimlerinden önce elinden alınırsa şaşırmayın...

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2008 - 09:31 »

vaybe sorkunun nüfusu dereye geçmiş.
bozve
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

herkezin gördüğü mesaj kişisel değildir

« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2008 - 09:36 »

bi yerin değişmesi (il-ilçe... vs) nüfus baz alınmaz bu sadece kağıt üzerindedir..bunun için çeşitli kriterler değerlendirilirmesela merkezden uzaklığı...yönetimimnin ve halkının buna hazır olması...o bölgenin sicilinin temiz olması gibi...ne ilçeler var bayburta*** beş çeken ama ilçe ...

İMZA ATAMIYOM PARMAK BASSAM OLURMU:: 

Meyreli Muharrem
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2008 - 09:58 »

Yeni yasaya göre yeni kasaba olacak yerler için 5000 nüfus şartı var, eski kasabalar ise 2000 i bulduğu takdirde kasaba olarak kalacak, yoksa tasfiye edilecek. Belediyelik olmayan yerler ilçelere 5 km yakında ise o ilçeye bağlanacak diye biliyorum...

Ama kaç yıldır bu durum uygulanmıyor, şimdi de bakıyorum da, koskoca Bozkırda sadece bir kasaba 2000 nüfusu aşabilmiş ise, Türkiye genelinde bakınca  sanırım durum içler acısı olup, bir çok kasabanın tasfiye edilmesi demek...  Bir çok yerde  nüfusdan başka kriterleri düşünerek kasaba veya ilçe yaptıklarına göre ne yapacaklarını bekleyip göreceğiz...
ali_cicek
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2008 - 11:41 »

navruz bey HADİM kasabası ve çevre köylerinin nufus bilgilerini de belirtirmisin oralarda nasıl bir tablo ortaya çıktı

Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Desene Hayvan Senden Daha Medeni
***Yoksa Sana Olan Yakınlığımı ve Sana Gücümün Yettiğini İnkar Mı Ettin? (hadisi şerif)***
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : 22 Ocak 2008 - 12:05 »

Bunlar ilçe merkez nüfusları.  Biz kasabaların 2000 nüfus sınırını düşünüyoruz ama Ahırlı , Taşkent , Yalıhüyük ilçe olmalarına rağmen 2000 nüfusu geçemediler.

Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
ali_cicek
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 22 Ocak 2008 - 12:24 »

sonuç bunlar sonra ne olacak belediyelikler geri alınırmı dersiniz.ya o degilde ıllicapinar belediyesinin nufusu 331 bu nasıl belediyelik oluyor bu kadarda olmaz yani Shocked

Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Desene Hayvan Senden Daha Medeni
***Yoksa Sana Olan Yakınlığımı ve Sana Gücümün Yettiğini İnkar Mı Ettin? (hadisi şerif)***
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 22 Ocak 2008 - 12:29 »

Bu sayımla birlikte bozkır da 2000 sayısını geçen bir sarıoğlan beldesi var Türkiye genelini baz alırsak % 90 ı bulur buda 10 bin belediye ye yaklaşır bir belediyede ortalama 6 kişi çalışsa 60 bin kişi eder bu kadar kişiyi işten çıkarmak veya başka yerlere yeleştirmek kolay degil Bazı yasalar çıkar da uygulanmaz mitekim 2000 sayımında 350 belediye belediyelik ten düşüyordu seneler geçti uygulanmadı şimdi türkiye genelinde bu sayı 10 bine çıkarsa hiç uygulanmaz tahminin esas önemli olan 880 nufuslu belediyelerimize gelen parayla belediye nasıl hizmet yapar o önemli kinse korkmasın belediyelikler devam ederBu benim tahminim sevgiler 

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
bozve
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

herkezin gördüğü mesaj kişisel değildir

« Yanıtla #10 : 22 Ocak 2008 - 12:59 »

Mehmet yasin aibimiz e yaptığı yorum için teşekkürler...

bende bunu söylemeye çalışmıştım...

bu gibi durumlar için sadece nüfus baz alınmıyor bugünden sonra böyle bi uygulama bazı yöreleri felç eder...

İMZA ATAMIYOM PARMAK BASSAM OLURMU:: 

osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #11 : 23 Ocak 2008 - 13:49 »

Bekleyip göreceğiz bakalım ne olacak kasabalarımızın ve çevre ilçelerin durumu.

Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: