Bozkırımız için eski çağlarda İsaura bölgesi içindedir diye söylenir,internet te isaura diye arama yaptım ve karşıma bu çiçek türü çıktı direkt Bozkırla ilgili değil sanırım ama isaura bölgesi içerisinde bulunuyor yani belki Bozkır ın dağlarında da var. bana ilgi çekici geldi umarım sizde beğenirsiniz,konuyu nereye yazayım diye çok düşündüm en uygun burası gibi geldi,yanlışsa şimdiden özür dilerim
Orkide Gülnar
Bu muhteşem orkide türü, Ön Asya'nın en ender değerlerinden biri. Türk orkide florasını en iyi tanıyan C.A.J. Kreutz için, orkidenin bu cinsi, tüm dünyada sadece 150 örneği ile en ender türü!
Burada tasvir edilen ve sadece belirli yerlerde yetişen bu tür, ilk defa 1980 yılında Güney Türkiye'nin Gülnar bölgesinde - tarihte M.Ö. XX. yy. Eski Hitit Krallığı içinde yer alan bu topraklarda - bulunmuştur. O zamandan bu yana, başka yerlerde de görülmüştür, örneğin Antalya ilinin Cevizli yöresinde. Bu tür, soy tükenme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu tehlikenin sebeplerinden birisi; gelişen tarımcılıktır. Diğer birçok tür gibi, bu da çok sayıda bir arada bulunmaz. Az sayıda bir arada bulunan türlerin, uzun süreçte hayatta kalmalarının mümkün olmayacağı kabul edilmektedir.
İsaur orkidesi, Mayıs ayının ortalarında 800 ile 1.100 metre arasında yükseklerde, aynı zamanda Çam ve Meşe ormanlarında yetişir. Rutubetli yerleri ve kireçli balçık toprağı (sulu!) sever

Bu cins kendi başına muhteşem ve muktemelen en nadir renkli çiçeklerden oluşan orkide çeşidi. Çiçekli dallar, dikkat çekici oranda yumuşak ve gevşek.
Adı geçen yerdeki iki örnekten birisi.
www.gulnarweb.com dan alıntıdır