bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 02 Mayıs 2025 - 18:49 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: YouTube, Wikipedia, MySpace aptallaştırıyor  (Okunma Sayısı 4869 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 03 Temmuz 2007 - 11:04 »

ABD’de teknoloji ve toplum konularını irdeleyen ve yeni piyasaya sürülen bir kitap, YouTube, Wikipedia, MySpace gibi sitelerin kullanıcıları ‘aptallaştırdığını’ iddia etti.

Ünlü Web 2.0 eleştirmeni ve yazar Andrew Keen “The Cult of the Amateur: How Today’s Internet Is Killing Our Culture” (Amatör Kültü: Bugünün İnterneti Kültürümüzü Nasıl Öldürüyor) adlı kitabında YouTube, Wikipedia, MySpace gibi sitelerin ve blogların, kaliteli içerik anlayışına zarar verdiğini ve bilgi kültürünü dejenere ettiğini iddia etti.

Keen, dijital dünyanın demokratikleşmesiyle yaygınlığı artan içeriğin kullanıcı tarafınan belirlendiği sitelerin, ekonomiye, kültüre, ve değerlere zarar verdiğini söyledi.

UZUN VADEDE KÜLTÜR KAYBINA NEDEN OLACAK

İnternet üzerinde haber ve enformasyon dağıtan sitelerin yaygınlaşmasıyla haberde doğruluk ilkesinin sarsılma tehlikesine işaret eden Keen, MySpace ve YouTube adlı sitelerde görülen videoların ve dinlenen müziklerin düşük kalitesinin kültüre zarar verdiğini iddia ediyor.

Keen, Google arama motorundan buldukları makaleleri ödev yerine teslim etmeyi alışkanlık haline getiren öğrencilerin düşünme ve orijinal fikir üretme konusunda gitgide kısırlaştığını da söylüyor.

Herkese söz hakkı tanıyan Web 2.0 sisteminin, kişileri bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya yönelttiğini ve uzmanlaşmaya gerek olmadığı mesajı verdiğini söyleyen Keen, bilgi kalitesinin de bu siteler sayesinde düştüğü konusunda uyarılarda bulunuyor.

Toplumu teknolojiye eleştirel bakmaya teşvik eden yazara göre gelecekte sanal kültür ve geleneksel bilgi geleneği harmanlanacak ve insanlığın kültürü uzun vadede kayba uğramamış olacak. Keen’in kitabı ABD’de bilim ve teknoloji çevrelerinde yoğun ilgi görüyor.

Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
kOnyali_42
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2007 - 12:00 »

çok haklı bence özellikle ödev konusunda söylenenler zaten öğrenciler araştırma yapmaktan hoşlanmazlar birde bu çıktı yaz google ödev gelsin bu çok yanlış bence gençleri iyice tembelleştiriyor düşünemeyen üretemeyen fikir yürütemeyen beyinler haline dönüşüyorlar osman paylaşımın için teşekkürle...
cokey
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2007 - 12:49 »

ben bu konuda arkadaşlara ve araştırmacıya katılmıyorum.
bilgiye ulaşmanın kolaylaşmasının nesi kötü.bence insanların bilgiyi anlama ve uygulama kabiliyetlerinin geliştirilmesi lazım.buda ezberci zihniyete dayanan eğitim sisteminin uygulamaya yönlendirilmesiyle, insanlara iştirakçilik ruhu kazandırmakla olur diye düşünüuorum.
kOnyali_42
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2007 - 13:09 »

bilgiye ulaşmak kötü değil tabiki de ama bunun için biraz çaba harcanmalı değil mi insan bulduğu bilgiler üzerinde düşünmeli çeşitli kaynaklardan araştırıp bunları düzenli bir şekilde bir araya getirebilmeli ödevini buna göre hazırlayabilmeli diğer şekilde başkasının ödevini direk alıp kendisi yapmış gibi bunu verebiliyorsa bu kendisine de ödevi hazırlayanın emeğine de saygısızlıktır ben bir öğretmen adayo olarak bu tür şeyleri çok yanlış buluyorum bunların zararları ileride çıkacaktır şimdi olmasada...
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2007 - 10:56 »

Alıntı sahibi: "cokey"
ben bu konuda arkadaşlara ve araştırmacıya katılmıyorum.
bilgiye ulaşmanın kolaylaşmasının nesi kötü.bence insanların bilgiyi anlama ve uygulama kabiliyetlerinin geliştirilmesi lazım.buda ezberci zihniyete dayanan eğitim sisteminin uygulamaya yönlendirilmesiyle, insanlara iştirakçilik ruhu kazandırmakla olur diye düşünüuorum.

Alıntı sahibi: "yelizk"
bilgiye ulaşmak kötü değil tabiki de ama bunun için biraz çaba harcanmalı değil mi insan bulduğu bilgiler üzerinde düşünmeli çeşitli kaynaklardan araştırıp bunları düzenli bir şekilde bir araya getirebilmeli ödevini buna göre hazırlayabilmeli diğer şekilde başkasının ödevini direk alıp kendisi yapmış gibi bunu verebiliyorsa bu kendisine de ödevi hazırlayanın emeğine de saygısızlıktır ben bir öğretmen adayo olarak bu tür şeyleri çok yanlış buluyorum bunların zararları ileride çıkacaktır şimdi olmasada...

insanoğlu yıllardan beri bu ikilemde tatışmaya devam ediyor, ama şu anda modern eğitim anlayışı yeliz'i destekliyor ama tam olarak aynı şey değil.

İnsanlara bilgiyi hazır vermek, onları ezberciliğe sevk etmektense bilgiye ulaşmayı öğretmeli ve insanları başkalarına muhtaç olmaktan kurtarmalıyız diyor eğitimbilimciler.("Bir kişiye balık vereceğine, balık tutmayı öğret." anlayışı.)

Tabii ki bununla da sınırlı değil. Kişi öğrendiği bilgileri hayata geçirmeli, zihnindekileri yapılandırmalı ve yeni şeyler ortaya koyabilmelidir, ezbercilikle bilgi aktarımı insanlığın gelişmesine fayda sağlamaz...

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2007 - 12:58 »

Bu konu kapanmış mıydı?

M.Akif
kOnyali_42
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 10 Temmuz 2007 - 12:59 »

evet benim söylediğim son sözdü mustafa Cool
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #7 : 10 Temmuz 2007 - 13:01 »

Alıntı sahibi: "yelizk"
evet benim söylediğim son sözdü mustafa Cool

Smiley

M.Akif
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: