8 kişilik
Malzemeler
8 adet elma
1 su bardağından biraz fazla şeker
yarım su bardağı su
Üzeri için
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
yarım kilo süt
Süslemek için
antepfıstığı
nar taneleri ya da istediğiniz şeyler
Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup,çekirdek yataklarını sebze oyacağı ile çıkartın.Tencereye dizin.Üzerine şekeri ve suyu ekleyin.Suyunu çekinceye kadar pişirin.Pişen elmaları servis tabağına koyun.Bir tencerede süt,yumurta,un ve tozşekeri kısık ateşte karıştırarak muhallabi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyip karıştırın.Muhallebi sıcakken elmaların üzerinde gezdirin.Muhallebi soğuyunca çekilmiş antepfıstığını,nar vb. istediğiniz şekilde süsleyin.AFİYET OLSUN...
