gurbet
Ziyaretçi
|
 |
« : 16 Temmuz 2007 - 00:27 » |
|
 Tarifi Maklube (4 Kişilik)
Malzemeler: 750 gram kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 3-4 adet orta boy patates, 1 çay bardağı konserve bezelye, 1 adet orta boy havuç, tuz, karabiber, 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin Pilav için: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su Yarım su bardağı mısırözü yağı, Tuz Patatesleri kızartmak için: 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet et suyu tableti (arzuya göre)
HAZIRLANIŞI : Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim. a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim. b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim. c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.
AFİYET OLSUN..
|
|
|
|
|
|
|
bilgisayarci
|
 |
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2007 - 06:46 » |
|
Oyy oyy ooyyy. Bayılırım ya Maklube'ye. Harika bir yemek ya, hayatımda yediğim en güzel yemeklerden bir tanesi. Bilmem yediğimiz ortamların ve arkadaşlarımızın güzelliğinden bilmem yemeğin güzelliğinden iple çekerdik maklube günlerini... Aah aahh.
|
|
|
|
"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a; Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma. M.Akif
|
|
|
osmuys
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2007 - 07:04 » |
|
tarifini vermekle olmaz...Aslını isteriz.
|
|
|
|
|
|
|
osmanyilmaz
|
 |
« Yanıtla #3 : 16 Temmuz 2007 - 07:20 » |
|
ilk defa duydum hatta ilk defa gördüm bu pastamı ya 
|
|
|
|
|
|
|
bilgisayarci
|
 |
« Yanıtla #4 : 16 Temmuz 2007 - 08:45 » |
|
tarifini vermekle olmaz...Aslını isteriz. Almanya'dan buraya ha! Çoook zor. Ama olsa süper olur inan ki. Bu arada her zaman yukarıdaki gibi olmaz, yukarıdaki gerçekten çok özenle yapılmış ve harika görünüyor. Ben bizim yediklerimizin bir tane fotoğrafını koyacaktım, baktım üsttekinin yanında sönük kalacak vazgeçtim... :| ilk defa duydum hatta ilk defa gördüm bu pastamı ya  Yemek abi yemek, ama nasıl yemek, yeme de yanında sabahla... Öyle bişey yani.
|
|
|
|
"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a; Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma. M.Akif
|
|
|
|
bilgisayarci
|
 |
« Yanıtla #6 : 16 Temmuz 2007 - 10:06 » |
|
Çok güzel maklube yaparım haberiniz olsun  Osman ciddi misin seen?  Ne zaman gelelim? 
|
|
|
|
|
|
|
Pessimist
|
 |
« Yanıtla #7 : 16 Temmuz 2007 - 10:24 » |
|
walla ilk defa gördüm ama usa süper süslemiş tadına bakmak lazım Konyada bu yemegi yada pastayı satan var mı tanına bakmak lazım 
|
|
|
|
Susuz çölde inci ßulsan damla arar gözlerin...
Ahvalim suskun , Dokunan ßana Mendil Tutsun...
|
|
|
bilgisayarci
|
 |
« Yanıtla #8 : 16 Temmuz 2007 - 10:30 » |
|
walla ilk defa gördüm ama usa süper süslemiş tadına bakmak lazım Konyada bu yemegi yada pastayı satan var mı tanına bakmak lazım  Osman'a gideceğiz Ahmet, bu yemeği satanı ne yapacaksın(yoktur zaten). Hem bir de bir iki kişiyle yenecek yemek değil, en az şöyle beş altı tane sağlam adam(yiyici  ) olacak. Tercihen 8-10 kişi. Osman'ın davetini bekliyoruz...
|
|
|
|
|
|
|
Pessimist
|
 |
« Yanıtla #9 : 16 Temmuz 2007 - 11:37 » |
|
walla ilk defa gördüm ama usa süper süslemiş tadına bakmak lazım Konyada bu yemegi yada pastayı satan var mı tanına bakmak lazım  Osman'a gideceğiz Ahmet, bu yemeği satanı ne yapacaksın(yoktur zaten). Hem bir de bir iki kişiyle yenecek yemek değil, en az şöyle beş altı tane sağlam adam(yiyici  ) olacak. Tercihen 8-10 kişi. Osman'ın davetini bekliyoruz... Mustafa sen söyleyince fark ettim baya büyükmüş  Osman Ne zaman Gelelim ?
|
|
|
|
Susuz çölde inci ßulsan damla arar gözlerin...
Ahvalim suskun , Dokunan ßana Mendil Tutsun...
|
|
|
ibo_
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #10 : 16 Temmuz 2007 - 11:54 » |
|
ne yiyoruz yine bakalım şekli çok güzel görünüyor ama tadına öylemidir
|
|
|
|
|
|
|
bilgisayarci
|
 |
« Yanıtla #11 : 16 Temmuz 2007 - 12:19 » |
|
ne yiyoruz yine bakalım şekli çok güzel görünüyor ama tadına öylemidir İbrahim sana kalmaz dostum kusura bakma, taa Isparta'dan  Hadi Osman herkes tarih bekliyor senden(en azından ben ve Ahmet)...
|
|
|
|
|
|
|
bilgisayarci
|
 |
« Yanıtla #12 : 16 Temmuz 2007 - 12:21 » |
|
ne yiyoruz yine bakalım şekli çok güzel görünüyor ama tadına öylemidir Garanti veririm tadı göründüğünden de güzel, ama yapan iyi yapabilirse...
|
|
|
|
|
|
|
osmanyilmaz
|
 |
« Yanıtla #13 : 16 Temmuz 2007 - 19:03 » |
|
anladımki buluşmalarda (makbule) yapmak lazımmış rekor kıramışız 
|
|
|