bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 23 Nisan 2025 - 12:33 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.
 
 
Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Stres hafızayı Zayıflatıyor  (Okunma Sayısı 2820 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
elfida
Forum Yöneticisi
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 935



« : 18 Temmuz 2007 - 07:43 »

Eğer güçlü bir hafızaya sahip olmak istiyorsanız, endişelerinizi bir kenara bırakın, ve mutlu olmaya bakın.

Yapılan yeni bir araştrmayla, kaygı, endişe, veya depresyonun yaşlanmaya bağlı bellek bozukluğu ile Alzheimer arasındaki durumu ifade eden hafif kognitif bozukluğa (HKB) neden olduğu belirlendi.

Rush Alzheimer Hastalığı Merkezi’nde nöropsikolojist Robert S. Wilson açıklıyor: “Hafif kognitif bozukluk, Alzheimer’ın ilk belirtileri arsında yer alır. Başlangıçta kognitif bozukluğu olmayan sağlıklı yaşlı bireylerde, kronik stres durumunda hafif kognitif bozukuluğun görüldüğünü tespit ettik.”

Thomas Jefferson Üniversitesi Farber Nörolojik Bilimler Enstitüsü’nün başkanı Dr. Sam Gandy ekliyor: “Elde ettiğimiz veriler, son 20 yıldır bu konuda yapılan araştırmalarla örtüşmektedir.”

Ancak bu bilgilerden yola çıkılarak her kişi için ayrı ayrı değerlendirme yapıldığında bazı sorunlar ortaya çıkabilir.

Gandy bu durumu şu şekilde açıklıyor: “Stres ve zihinsel aktiviteler, standardize edilmesi, ve ölçülmesi çok güç şeyler, ve kişiden kişiye farklılık gösteriyor.”

Montefiore Tıp Merkezi’nde geriatrik psikiyatri bölümü başkanı Dr. Gary J. Kennedy, stres altındaki kişilerin daha fazla stres yaşamamaları gerektiğini belirtiyor ve ekliyor: “Hafif kognitif bozukluk görülen kişilerin %50’sinde demans bulgularına rastlamadık. Sonuç olarak bu çalışmadan elde edilen verilerin kesin hükümler olarak değerlendirilmesi ve insanların korkutulması yanlış olur.”
Kayıtlı
Pessimist
Süper Aktif Üye
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1260


Pessimist Sytle


Site
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2007 - 09:03 »

Paylaşım İçin Tşkler...
Kayıtlı

Susuz çölde inci ßulsan damla arar gözlerin...

Ahvalim suskun , Dokunan ßana Mendil Tutsun...
Sayfa: [1]   Yukarı git
 
Gitmek istediğiniz yer: