bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 27 Nisan 2025 - 13:52 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: 1 ... 8 9 [10]   Aşağı git
Gönderen Konu: dualaşalım ?  (Okunma Sayısı 69848 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dogukan42
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #135 : 19 Kasım 2007 - 01:29 »

Alıntı sahibi: "mehmetsayin"
Alıntı sahibi: "dogukan42"
Selamün Aleyküm Zaman Ahirzaman, Elhamdülillah Müslümanım demek yetmez herşeyin bir bedeli vardır Cennetin bedeli La ilahe İllallah demek ve Allah (cc) rızasını kazanmaktır Allaha Ulaşmak için İlim yetmez Yaptığımız her Amelde Allahın rızasını aramak lazımdır. Allah (cc) Hakkımızda Hayırlısını versin.

Ve Aleyküm Selam

Buyazınız beni 77 yılına götürdü bir ermeninin yanında çalışırken oda Elhamdülillah bende Müslümanım derdi ozaman gençtim soraları düşündün demekki MÜslamanlarla alay ediyordu  Ehlamdülillah bende müslümanım demekle müslüman olunmuyor insanların çogunun sureden ayetten haberi yok Rabbimiz Allah Kuran'da buyurur

Gerçekten Ben, Ben Allah'ım, Ben'den başka ilah yoktur; şu halde Bana ibadet et ve beni zikretmek için dosdoğru namaz kıl." (20/14)

Paylaşımınız için Allah razı olsun Gönül dostlarına selam olsun

allah razı olsun ..
arkadaşım hayırlı geceler..
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #136 : 20 Kasım 2007 - 08:40 »

Allâh'ım, ömrün en kötü dönemine düşmekten, hayırdan uzak bir ömür yaşamaktan sana sığınırım. Allâh'ım, beni en güzel amellere kavuştur, en güzel ahlak sahibi olmaya ilet, senden başka güzel ahlâka götürecek yoktur. Beni kötü amel ve kötü ahlâktan uzaklaştır, senden başka kötü ahlaktan uzaklaştıracak yoktur.

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
dogukan42
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #137 : 20 Kasım 2007 - 12:44 »

Alıntı sahibi: "mehmetsayin"
Allâh'ım, ömrün en kötü dönemine düşmekten, hayırdan uzak bir ömür yaşamaktan sana sığınırım. Allâh'ım, beni en güzel amellere kavuştur, en güzel ahlak sahibi olmaya ilet, senden başka güzel ahlâka götürecek yoktur. Beni kötü amel ve kötü ahlâktan uzaklaştır, senden başka kötü ahlaktan uzaklaştıracak yoktur.

tşk ederim kardeşim
"Hamd olsun sana ya Rabb! Sen bütün semâları, arzı ve onlardakileri ayakda tutansın. Hamd sana mahsûsdur ey Rabbim! Sen semâlarda, arzda ve onlarda ne varsa hepsinin nûrusun."
dogukan42
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #138 : 20 Kasım 2007 - 12:46 »

Benden bana ezâ veren şeyi gideren ve bana yarayacak şeyi bende tutan Allah'a hamd olsun"
dogukan42
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #139 : 21 Kasım 2007 - 00:35 »

De ki: Rabbımın yarattıklarının şerrinden, bastırdığı zaman karanlığın şerrinden, düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden, hased ettiği zaman hasetçinin şerrinden sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #140 : 21 Kasım 2007 - 10:14 »

Allâh'ım, kalb katılığından, gafletten, zillet ve meskenetten sana sığınırım. Küfürden, fısktan, nifak ve gösterişten sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, cüzzamdan, tedavisi mümkün olmayacak kötü hastalıklara düşmekten sana sığınırım. Bana iki dünyada da âfiyet ve huzur ihsan eyle!..

M. Sayın

mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #141 : 26 Kasım 2007 - 09:29 »

Allâh'ım, küfürden, fakirlikten, kabir azabından sana sığınırım, senden başka ilah yoktur. Allâh'ım, kederden, tasadan, âcizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç altında ezilmekten, düşmanlara yenilmekten sana sığınırım.

M. Sayın

dogukan42
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #142 : 26 Kasım 2007 - 21:35 »

Bu duaya amin diyelim

Resûlullah efendimiz, Veda Haccında, "Vedâ hutbesini" bitirdikten sonra Bilâl-i Habeşî hazretleri, ezan-ı şerîfi okudu. Bütün Eshâb-ı kirâm, huzûr ve huşû içinde dinlediler.
Peygamber efendimiz, namazı kıldırdıktan sonra devesine bindi. Cebel-i Rahme'nin dibine varıp kayaları önüne alıp, kıbleye dönerek vakfeye durdu. Herkesin vakfeye durmasını emretti.

Daha sonra:

"Hayır, ancak ahiret hayrıdır." buyurdu.

Mübârek ellerini göğüs hizâsında kaldırarak, bütün peygamberlerin yaptığı pek fazîletli olan şu duâya başladı. Bizlere, bu şekilde duâ etmemiz için işaret buyurmuş oldu:

"Allahü teâlâdan başka ilâh yoktur. O birdir. Eşi ortağı yoktur. Mülk, O'na âittir. Hamd, O'na mahsustur...

Ey Allahım! Kabir azâbından, kalbin vesvesesinden, işlerin dağınıklığından sana sığınırım!

Ey Allahım! Rüzgârların getirdiği âfetin şerrinden sana sığınırım! Ey Allahım, gözümde bir nûr, kulağımda bir nûr, kalbimde bir nûr yarat! Ey Allahım, göğsüme genişlik ver, işimi kolaylaştır!

Ey Allahım! Kalbe vesvese veren şeytandan, işlerin karışıklığından, kabir fitnesinin şerrinden, gecenin getirdiği şeylerin şerrinden, gündüzün getirdiği şeylerin şerrinden, korkunç rüzgârların getirdiği âfetlerin şerrinden, zamanın nöbet nöbet gelen mihnet ve belâlarının şerrinden sana sığınırım!

Ey Allahım, sağlığın hastalığa çevrilmesinden, birden bire gelip çatacak azâbından ve bütün gazâbından sana sığınırım!

Ey Allahım! Beni hidâyetine ulaştır. Geçmişimi, geleceğimi bağışla! Ey başvurulacakların en hayırlısı! Kendisinden istenilenlerin en keremlisi, en çok vereni!

Ey Allahım! Sen, sözümü işitiyor, yerimi görüyor, gizli, açık neyim var ise biliyorsun. İşlerimden hiç biri sana gizli değildir. Ben çâresizim, yoksulum. Senden yardım ve eman diliyorum.

Korkuyorum. Kusurlarımı îtirâf ediyorum. Bir çâresiz, senden nasıl isterse, ben de öyle istiyorum. Zelîl bir günahkar, sana nasıl yalvarırsa, ben de öyle yalvarıyorum.

Yüce huzûrunda boynunu bükmüş, senin için gözlerinden yaşlar boşanan, senin uğrunda bütün varlığını zelîl eden, senin için burnunu topraklara sürten bir kulun sana nasıl duâ ederse, ben de öyle duâ ediyorum!

Ey Rabbim! Duâmı kabûl buyurmaktan beni mahrûm eyleme. Bana Raûf ve Rahîm ol! Ey istenilenlerin en hayırlısı ve verenlerin en keremlisi!..

Ben, sana her an muhtâcım. Senin ise, bana hiç ihtiyâcın yok. Sen, ancak yaratanım olarak beni bağışlar, affedersin.

Ey duâcıların duâlarını kabûl eden! Ey ümit bağlananların en üstünü! İslâmiyet ve Muhammed (aleyhisselâm) üzerindeki himâyen hürmetine sana yöneliyorum. Benim bütün suçlarımı bağışla! Beni şu durduğum yerden bütün hâcetlerimi yerine getirmiş, dileklerimi ihsân buyurmuş, temennilerimi gerçekleştirmiş olarak döndür!..

Bizler, topluca senin Beyt-i Harâm'ına geldik. Şu büyük Meşâir'de vakfeye durduk. Şu mübârek yerlerde hazır bulunduk. Ümîdimiz, yüce katındaki sevab ve mükâfâta nâil olmaktır. Ümîdimizi boşa çıkarma Allahım!"

Resûlullah efendimiz, bu duâdan sonra vakfe yaptı. Akşam üzeri:

"Bugün, dîninizi sizin için ikmâl eyledim. Üzerinize olan nîmetimi tamamladım ve size din olarak İslâmiyet'i vermekle râzı oldum” (Mâide sûresi: 3) meâlindeki âyet-i kerîme nâzil oldu.

Böylece, İslâm dini ikmal bulmuş oldu. Bildirilmemiş, açıklanmamış hiçbir emir, yasak kalmadı. Peygamber efendimiz de vazifesini tamamlamış oldu. Kısa bir müddet sonra da bu fâni dünyadan ayrıldı.
dogukan42
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #143 : 26 Kasım 2007 - 22:15 »

Allahım!
Seveceğin ve razi olacağın işleri yapmaya bizleri muvaffak eyle!
sirisdatspirit
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #144 : 26 Kasım 2007 - 22:38 »

Amin ecmain
sirisdatspirit
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #145 : 26 Kasım 2007 - 22:51 »

Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu ve rahmetullahi ve tevfikullahi aleyh,
  Kıymetli kardeşlerim,
  Hamd, göklerin, yerin ve ikisinin arasındakilerin yegane Maliki olan Allahu teala ve tekaddes hazretlerine, selat-u selam, Rabbin sevgili habibi Hz. Muhammed aleyhisselatu vesselam efendimiz hazretlerine, temiz aline, nasipli ashabına ve siz kıymetli kardeşlerimize olsun.
  Kararıp gitmekte olan kalpler bataklığına dönmüşken cihan, böyle aydınlık yüreklere rastlamış olmak bizi ziyadesiyle, sevindirmekte, ümitvar eylemektedir. Yüce Melikten dileriz ki, sizin gibilerin sayısını arttırsın, Mevlam yüreklerinize kuvvet ve nur, zihinlerinize ilim takviye etsin. Sizin dua ettiğiniz gibi, dilerizki canlı cansız tüm mahlukat duacınız olsun...vesselam...
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #146 : 26 Kasım 2007 - 23:13 »

Alıntı sahibi: "dogukan42"
Allahım!
Seveceğin ve razi olacağın işleri yapmaya bizleri muvaffak eyle!

Amin

M. Sayın

mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #147 : 27 Kasım 2007 - 10:03 »

Allah'ım Zararlıların, kendisi sapmış, insanları da saptırmaya çalışan kimselerin, beni senin nimetlerinden mahrum bırakmalarından önce, sana kavuşmamı nasib eyle.    Haksızlık etmekten, haksızlık edilmekten, saldırmaktan, saldırılmaktan, hatâ işlemekten, bağışlamayacağın bir günaha düşmekten sana sığınırım

M. Sayın

EFECE
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #148 : 27 Kasım 2007 - 10:09 »

tek bir dua allahım herkesin yar ve yardımcısı olsun
mehmetsayin