Merhabalar,
Son günlerde kamuoyunda yeniden tartışılmaya başlanan "üniversitelerde kılık-kıyafet yasağı" konusunda bir grup öğretim üyesi olarak aşağıdaki bildiri metnini imzaya açıyor ve bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Metnin altına siz de imza atmak istiyorsanız bu maili, "metni imzalıyorum ve katılıyorum" şeklinde -ad, soyad ve mesleki bilgilerinizi de ekleyerek- kısaca cevaplamanız yeterli olacaktır.
Ayrıca, ihtiyaç hissedilmesi durumunda, katılımınız için,
shcalis@yahoo.com,
universitede_ozgurluk@yahoo.com,
dagi@metu.edu.tr e-posta adreslerini de kullanabilir ve " 'Üniversitede Özgürlükler Konusunda Kamuoyuna Duyuru' metnine katılıyorum " notunu ve yine sizi tanımlayan unvan ve kurum bilgilerini bu mail adreslerinden herhangi birine de gönderebilirsiniz. Katılım belli bir sayıya ulaşınca aşağıdaki metin olduğu gibi kamuoyuna duyurulacaktır. Duyuruyu ve duyuruya katılan öğretim üyelerinin sürekli güncellenecek listesini universitedeozgurluk.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz. Gösterdiğiniz duyarlılık için teşekkürler...
Şaban Çalış (
shcalis@yahoo.com)
İhsan Dağı (
dagi@metu.edu.tr)
ÜNİVERSİTEDE ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA KAMUOYUNA DUYURU
"Öğretim üyeleri olarak bizler kılık-kıyafet konusunda yıllardır uygulanan politikaları ve son günlerde yapılan tartışmaları yakından ve kaygıyla takip ediyoruz. Üniversitelerin düşünce, ifade, din ve inanç özgürlükleri ile eğitim ve öğretim gibi en temel insan hakları karşısında yasakçı değil özgürlükçü bir tavır alması gereken kurumlar olduğunu düşünüyoruz. Üniversitelerimizin çağdaş uygar toplumlara yaraşır biçimde, özgürlüklerle ve bilim üretimiyle anılmasını istiyoruz. İstisnasız her demokratik ülkede olduğu gibi üniversitelerimizde de kılık-kıyafet serbestliğinin; hiçbir din, inanç, düşünce, ırk, grup ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bütün öğrencilere tanınması gereğine inanıyor; aksi yöndeki tüm düzenleme ve uygulamalara bir an önce son verilmesini talep ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Liste için aşağıdaki linke bakabilirsiniz:
http://universitedeozgurluk.blogspot.comÜniversitede Özgürlük
Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.
alperenbozkir bildirdi: Tarih: 02.02.2008 11:07:
Zaten hep böyle oldu, çoğunluk hep sessiz kaldı. Bu yasaklar bu düzenlemeler hep çoğunluğun sessiz kalması yüzünden geldi başımıza...
Değerli hocalarıma can-ı gönülden teşekkür ediyor. Din düşmanları yerine her görüşe saygılı insanları görmeyi bir şeref addediyorum.
İnşaallah en kısa zamanda en güzel bir şekilde sonuçlanır.
isauranova bildirdi: Tarih: 02.02.2008 10:38:
(Cumhuriyet, 29 Ekim 1979, O Eski Türkü...) Uğur Mumcu Diyor Ki:
Sen ülkeni okyanus ötesi devletlerin öncü karakolu yapıp, sınırlarını Amerikan üsleriyle donat; sen ülke ekonomisini, uluslararası tekellerin ahtapot kollarına teslim et; sen kardeşi kardeşe vurdurtmak için gizli çeteler kur; sonra kalk, utanmadan ve sıkılmadan "Ata’m izindeyiz; Cumhuriyet'i koruyoruz" diye siyaset dolandırıcılığı yap!..
"Elsiz ayaksız bir yeşil yılan / Yaptıklarını yıkıyorlar Mustafa Kemal / Hani bir vakitler Kubilay’ı kestiler / Sen buyurdun kesenleri astılar / Sen uyudun asılanlar dirildi / Mustafa’m, Mustafa Kemal’im...."
Cumhuriyet’in temelini elsiz ayaksız yeşil yılanlar kemiriyor; devletimiz NATO generallerinin emrinde, ülkemiz IMF’lerin ipoteğinde!.. Uyan Gazi Kemal uyan!..
...
Devletin devlete, insanın insana kulluğunu yok etmek için uyan, uyan Gazi Kemal!.."
Uğur MUMCU-1979-Cumhuriyet