bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 01 Mayıs 2025 - 10:48 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Konya’da 3 ilçe belde olacak  (Okunma Sayısı 4845 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 05 Şubat 2008 - 00:26 »

Konya’da 3 ilçe belde olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nüfusu bin 500’ün altında olan ilçelerin beldeye dönüştürüleceğini söyledi. Buna göre, Konya’da, Ahırlı, Halkapınar ve Taşkent ilçeleri belde statüsüne dönüştürülecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nüfusu bin 500’ün altında olan belediyelerin, beldeye dönüştürüleceğini bildirdi. Erdoğan, İstanbul’da nüfusu yüksek olan ilçelerin de ikiye bölündüğünü hatırlatırken, yerel yönetimde yeniden yapılanmadan 1 milyon 300 bin kişinin etkileneceğini söyledi. Erdoğan, yapılan çalışmanın söz konusu yerlere yatırım hizmet götürülmesi amaçlı olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın yaptığı bu açıklamadan sonra gözler, nüfusu bin 500’ün altına düşen ilçelere çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarına göre; Konya’nın Ahırlı, Halkapınar ve Taşkent ilçeleri de belde statüsüne dönüştürülecek. TÜİK’in verilerine göre; Ahırlı’nın 1098, Halkapınar’ın 1487, Taşkent’in ise 1300 nüfusu çıkmıştı. Nüfusu 2 binin altında olan Yalıhüyük İlçesini ise belde olmaktan 112 nüfus kurtardı. Halkapınar’ın ise nüfusu bin 500’den 13 kişi az olduğu için belde statüsüne düşmekten kurtulamayacak. Öte yandan nüfusu 454 bin 537 olan Selçuklu İlçesinin ikiye bölünebileceği ifade ediliyor. Nüfusu 2 binin altında olan beldelerin ise köy statüsüne dönüşeceği halen gündemde. Konya’da nüfusu 2 binin altında olan 111 belde buluyor.

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
bozkir_beyi
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Rüzgarını Bekleyen Bayrak

Site
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2008 - 15:07 »

Ahırlı gibi bir yerin belde olmasına cok sevindim ohhhhhh
Bir de akkise gibi ( benim köyüm ) bir kasabayı tutupta oraya baglıyorlardı yaa sinir oluyordum....
Ahırlı yı belde yapın bizide Bozkıra baglayın:)  zaten hiç bir akkiseli sorsanız ahırlılıyım demez BOZKIRLIYIM der Cheesy
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2008 - 16:35 »

Galiba en çok Akisse'yi sevindirecek bu haber.

Selçuklu'nun ikiye bölünmesi nasıl olacak merak ediyorum ama. Nereden nasıl bölecekler?
« Son Düzenleme: 13 Mart 2008 - 23:39 Gönderen: bilgisayarci » Kayıtlı

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
karalar
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 13 Mart 2008 - 23:18 »

Ahırlı gibi bir yerin belde olmasına cok sevindim ohhhhhh
Bir de akkise gibi ( benim köyüm ) bir kasabayı tutupta oraya baglıyorlardı yaa sinir oluyordum....
Ahırlı yı belde yapın bizide Bozkıra baglayın:)  zaten hiç bir akkiseli sorsanız ahırlılıyım demez BOZKIRLIYIM der Cheesy

ayni durum bizim icinde gecerliydi..yillarca BOZKIR liyim dedikten sonra son 7-8 senedir Ahirliya baglanmak hosuma gitmiyordu zaten bu sure icindede hep Bozkirliyiz dedik.. Cheesy
mehmetkeles
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2008 - 18:13 »

Bozkırı zayıflatmak için köyleri ilçe yaptılar şimdi eskiye dönecekler, Devlete yazık değilmi ....onca kurum kuruluş....
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: