mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #15 : 15 Kasım 2007 - 18:08 » |
|
Besinlerin 100 gıramında kalori Degeri
Normal bir insanın günde 2000 kaloriye ihtiyacı var bir havuz düşünelin havuza 3 ton su gelmekte harcanan su 2 ton
olursa havuzda 1 ton fazla su kalırsa havuz yavaş yavaş dolacak insanda 2000 koloriye ihtiycı varken 3000 kalori alırsa sonunda şişmeye başlayacak
Besin kalori patates haşlanmış 76 patates Kızarmış 280 Patates cipsi 568 Potakal 76 Pancar 43 patlıcan 25 Pastırma 250 pirinç 363 salatalık 15 Sıvı yağ 884
|
|
|
Kayıtlı
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #16 : 15 Kasım 2007 - 23:54 » |
|
Armudun özellikleri
Kansızlığa karşı etkilidir Minaral rezevlerini güçlendirir Olgun olduğunda hazmı kolaylaştırır sindirini canlandırır Romatizma eklem hastalıkları ve guta karşı mücalede eder ayrıca idrar söktürür ve kanı temizleyici özelliği var
|
|
|
Kayıtlı
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #17 : 20 Kasım 2007 - 21:30 » |
|
Armut, Sağlık Deposu Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, Armudun Nezleyi Geçirdiğini ve Sinirleri Rahatlattığını Söyledi.
Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, armudun nezleyi geçirdiğini ve sinirleri rahatlattığını söyledi.
Nezle olanlara armut yemelerini tavsiye eden Dr. Dinççağ, armudun mideyi kuvvetlendirip hazmı kolaylaştırdığını ve çarpıntıyı önlediğini hatırlatarak, "Armudun içinde A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri bulunur. Bu meyve yemeklerden önce yenmelidir. Armut kandaki üre asidi ve üre tuzlarını dışarı attığından, böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur" dedi. Armudun nezleyi geçirdiğini, sinirleri yatıştırarak beyni çalıştırdığını ifade eden Dr. Dinççağ, "Kabızlığı önleyerek idrar söktürür. Böbreklerde
kum ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Tansiyonu düşürür ve kanı temizler. Hamilelerin kusmalarını önler. Mafsal kireçlenmesi, nikris ve romatizma tedavisinde faydalıdır. Su söktürücü ve doyurucu etkisinden dolayı rejimde ve diyetlerde acıkma hissini bastırır" diye konuştu.
|
|
|
Kayıtlı
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
dogukan42
Aktif Üye

Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 520
|
 |
« Yanıtla #18 : 21 Kasım 2007 - 03:35 » |
|
hemen bi tane yiyorum valla saol paylaşım için
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
Pessimist
|
 |
« Yanıtla #19 : 21 Kasım 2007 - 12:20 » |
|
ßilgiler İçin Teşekkürler Allahımızın Verdigi Nimetlerden Hangisi Zararlı Ki...
|
|
|
Kayıtlı
|
Susuz çölde inci ßulsan damla arar gözlerin...
Ahvalim suskun , Dokunan ßana Mendil Tutsun...
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #20 : 24 Kasım 2007 - 14:10 » |
|
Acı Bakla Diğer İsimleri: Delicebakla, Termiye, Yahudi baklası, Gâvur baklası.
Latince Adı: Lupinus Albus.
Bitki: 1 metreye kadar yükselebilen, el şeklinde parçalı yapraklı, beyaz çiçekli bir bitkidir.
Yetiştiği Yerler: Avrupa, Balkanlar ve Türkiye'de bilhassa Marmara ve Ege bölgelerinde yabani olarak yetişmekte, ayrıca yetiştirilmektedir..
Tarihçe: AGüney Amerika Kızılderili kabilelerinden Navajo'lar bitkiyi kısırlık için kullanıyorlardı. Ayrıca bitkiyi kullanan kadının kız çocuk doğuracağına inanılıyordu.
Kullanılışı: AOlgun tohumları acı lezzetli ve zehirli bileşikler taşıdıkları için, bunları uzaklaştırmak maksadıyla kaynar suda bir müddet tutulurlar. Gevşeyen kabuklar soyulup bakla yenir veya bu tohumlar lapa haline getirilerek harici olarak deriye sürülebilir. Tohumlar kavrulup, değirmende çekilerek toz haline de getirilebilir.. İçindeki Maddeler: Sabit yağ ve lupinin, spartein gibi alkaloidler taşımaktad ı r.
Tıbbî Etkiler: İdrar arttırıcı, kuvvet verici ve barsak parazitlerini düşürücü etkileri bilinmekte ve şeker hastalarında kan şekerini azalttığı idda edilmektedir. Zehirsizleştirilmiş baklalardan 10-20 adet yenilebilir.
Ayrıca adet kanamalarını artırır ve kolaylaştırır, doğum sonrası akıntıların gelişini rahatlatır. Toz haline getirilmiş kavrulmuş tohumlardan sabah aç karnına 1 kahve kaşığı alınır.
Harici olarak tohumların lapası yaralı deri hastalıklarında uygulanır
|
|
|
Kayıtlı
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
semra
Yeni Başlayan
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 160
|
 |
« Yanıtla #21 : 24 Kasım 2007 - 15:40 » |
|
çok yararlı bilgiler paylaşım için teşekkürler...
|
|
|
Kayıtlı
|
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #22 : 25 Kasım 2007 - 19:12 » |
|
Kış sebzeleri hayat veriyor
Kışın özellikle tüketilen bazı sebzeler gerek antioksidan etkileriyle gerekse taşıdıkları vitamin ve minerallerle kanserden korunmada ve hastalıkların önlenmesinde hayat verdiği açıklandı.
Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, özellikle soğan, sarımsak, pırasa gibi sebzelerin kükürt içeriği en yüksek gıdalardan olması, bu nedenle tüketilmelerinin çok faydalı olduğu belirtti. Soğan ve sarımsak gibi sebzelerin en fazla selenyum biriktiren ürün olduğunu, selenyumun, dimetil selenyumun DNA tamirinde görev aldığını, tümör hücresini baskılayıcı özellikleri olduğunu, hücre düzeyinde iskeleti koruduğu anlaşıldığını ifade eden Dr. Dinççağ, "Bu özellikleriyle en önemli kanserden koruyucu besinlerdendir. Aynı şekilde kış sebzesi olan, brokoli de de selenyum çok miktarda bulunmaktadır. Brokoli de aynı şekilde önemli kış besinlerindendir. İsotiyosiyanatlar, gliko iyanatlar, brokoli, lahana, karnıbahar ve Brüksel lahanasında bulunmaktadır. Yine lahanagiller adı verilen bu besinlerde indol-3-karbinol bulunmakta ve kanser oluşum sürecindeki DNA tamirinde görev aldığı ve kanserleşmeyi azalttığı anlaşılmıştır" dedi.
Aynı şekilde kış meyveleri olan turunçgiller olan portakal, mandalina, greyfurt ve turunçta da flavononlar, monoterpenler bulunmakta ve antioksidan etkileriyle kanser oluşumunu önledikleri ileri süren Dr. M. Emin Dinççağ, "Bu sebze ve meyvelerin günde 5-9 porsiyon tüketilmelerinde olumlu etki daha çok oluşmaktadır. Düşük meyve ve sebze tüketiminin mide barsak sistemi kanserlerine yüzde 19, iskemik kalp hastalığını yüzde 31, felci yüzde 11, kanser hastalığında yüzde 15 oranında artışa yol açtığı bilinmektedir. Kışın, sebze ve meyve ağırlıklı beslenerek bu faydalı etkilerden korunalım" diye konuştu.
|
|
|
Kayıtlı
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #23 : 25 Kasım 2007 - 19:25 » |
|
Sağlıklı beslenin grip olmayın
Sağlık Bakanlığı, kış aylarının en belirgin hastalıklarından grip ve nezleden korunabilmenin, ''sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme'' ile mümkün olabileceği bildirdi.
Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kış mevsiminin başladığı bu günlerde, yeterli ve dengeli beslenmenin, sağlığın korunması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Havaların soğuması ile birlikte genellikle yağlı ve şekerli besinlere eğilimin artması, kapalı ortamlarda ve gecelerin uzaması nedeniyle televizyon başında fazla zaman geçirilmesi dolayısıyla vücut ağırlığında istenmeyen yönde değişiklikler oluşabildiği anımsatılan açıklamada, kış aylarında grip ve nezleden korunabilmenin yolunun sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenme ile mümkün olabileceği belirtildi.
Açıklamada, sağlıklı beslenme için şu önerilerde bulunuldu:
- Dört besin grubunda bulunan çeşitli besinlerden, günde en az 3 ana, 3 ara öğünde yeterli miktarda tüketilmeli.
- Savunma sistemini güçlendirici etkisi olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminleri içeren havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra portakal, mandalina, elma gibi meyveler yenilmeli.
- Gerek C vitamini ihtiyacının karşılanmasında gerekse de sıvı alımına katkı sağlaması açısından taze sıkılmış meyve sularının tüketimi sıkça yapılmalı.
-Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli etkiye sahip E vitaminini sağlamak için yeşil yapraklı sebzeler, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar ve kuru baklagiller yeteri miktarda tüketilmeli.
- Kış aylarında mahrum kalınan güneş ışınları, vücudun D vitamini ihtiyacını karşılayamamasına neden olur. Balık, çoklu doymamış yağ asitleri (omega 3), kalsiyum, fosfor, selenyum, iyot minerallerinden alınmalı.
- Yağ tüketimine özellikle dikkat edilmeli, katı margarin, tereyağı ve yoğun yağlı etlerden uzaklaşılmalı.
- Kilo kontrolününü sağlanması için saf şeker ve şekerli besinler yerine kepekli ekmek, makarna, bulgur gibi tam tahıl ürünlerinin tüketilmesine dikkatedilmesi gerekir. Enerjisi yüksek hamur tatlıları yerine sütlü tatlılar ve meyve tatlılarının tercih edilmesi ve hareketsizlik nedeniyle artan sindirim problemlerinin önlenmesi için fiziksel aktivite yapılmalı.
- Vücut ısısını dengede tutabilmek amacıyla bol sıvı alımı yapılmalı. Her gün en az 2-2,5 litre su içilmeli.''
|
|
|
Kayıtlı
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #24 : 27 Kasım 2007 - 00:46 » |
|
Isırgan: Isırgan birçok rahatsızlığa iyi gelen ve sonbahardan ilkbaharın sonuna kadar bahçelerde bol miktarda yetişen bir ottur. Özellikle metabolizma rahatsızlıklarına, mide, bağırsak, böbrek, romatizma ve gut hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca nefrit, sarılık, idrar yolları taşları ve özellikle kansere karşı günde 3-4 fincan ısırganotu çayı çok yararlıdır. Isırgan çayını hazırlama için kişi başına bir tatlı kaşığı kuru veya bir çorba kaşığı taze ısırgan otu yararlıdır.[/color]
Biberiye: Bu güzel kokulu bitkinin kullanılmadığı hastalık yok gibi. Özellikle kan dolaşımı hastalıklarına, romatizma ve astım hastalıklarına, mide ve bağırsak gazlarına karşı kullanıldığı gibi, ağır yemeklerden sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bronşit, öksürük, migren, gastrit, baş ağrısı, sancılı regl, düşük tansiyon, kabızlık, safra kesesi taşı, ishal ve karaciğer rahatsızlıklarında da kullanılır. Hoş bir tat vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın atabilirsiniz.
Rezene: Rezene, Ege Bölgesi pazarlarında bahar aylarında bol bulunan bir bitkidir. Ege''de rezeneye "arapsaçı" denir. Rezene çayı gaz ve kramplarda, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Özellikle bebeklerin gazlı olduğu zamanlarda sık başvurulan bir ilâçtır rezene çayı. Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında rezene çayı yararlıdır.
Hindiba: Hem salatalarda hem de haşlanarak zeytinyağı ve limon ilâvesiyle kullanılabilen hindiba, iyi bir idrar söktürücüdür. Karaciğer hastalarının, romatizmalıların ve şeker hastalarının sofralarının başköşesine oturtması gereken otlardan birisidir.
|
|
|
Kayıtlı
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #25 : 27 Kasım 2007 - 09:53 » |
|
Tansiyon
Kalbin Atar damarlara pompaladığı kanın basıncına Tansiyon denir Kalbin bu pompalama esnasında yaptıgı basınç
120 mm civa basıncına eşittir Buna büyük tansiyon denir Kalp gevşeyince bu basınç 80 e düşer bunada Küçük tansiyondenir
Düşük tansiyon Fazla limon yiyerek kanın ilcelenlerde görülür ve güneş çarpması da tansıyonu düşürür
Düşük tansiyonu tuzlu Ayran içmek düzene sokar
Hiper tansiyonun bir sebebi böbrek rahatsızlıklarıdır
İkincisebebi psikolociktir yani stres
|
|
|
Kayıtlı
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #26 : 27 Kasım 2007 - 17:48 » |
|
İNGİLİZ bilim adamları C vitamininin cildin hızlı yaşlanmasını engellediğini kanıtladı. Ulusal Sağlık ve Beslenme Alışkanlıkları araştırmasında 40 ila 74 yaşlarında 4 bin 25 kadının beslenme alışkanlıkları incelendi. Ve C vitamini bakımından zengin besinleri tercih edenlerin daha genç bir cilde sahip olduğu belirlendi
|
|
|
Kayıtlı
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
|