mehmetsayin
|
 |
« : 27 Ekim 2007 - 23:11 » |
|
Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.
Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.
Hakimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir.
Milli mücadelelere şahsi hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.
Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk Milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
Türk Milleti'nin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir.
Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. K. ATATÜRK Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun.
|
|
|
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
mehmet_86
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2007 - 10:18 » |
|
cumhuriyet bayramınız kutlu olsun...
|
|
|
|
|
|
|
ramazanoguz
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2007 - 17:16 » |
|
Üzerinde yaşadığımız cennet vatanımız, atalarımızın bize en büyük emanetidir. Onlar, Anadolu coğrafyasını vatan edinmek için ellerinden geleni yapmış, bu uğurda mallarıyla canlarıyla savaşmış ve asırlar boyu bu toprakları korumak için, olağanüstü gayret göstermişlerdir. Ne var ki, “su uyur düşman uyumaz” atasözünde vurgulandığı gibi, Müslüman Türk Milletinin düşmanları hiç uyumamış, hep sinsi emeller beslemiş, birinci dünya savaşında da bize, yedi cepheden saldırmış ve hemen anayurdumuzu paylaşmaya kalkışmışlardır.
Her zaman olduğu gibi bu asil millet, istiklâl ve hürriyetini, vatan ve mukaddesatını korumak için; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde şahlanarak, her türlü yokluğa ve olumsuzluğa rağmen, büyük bir istiklal mücadelesi vererek, namusu saydığı vatanını, düşman işgâlinden kurtarmıştır. Asırlardan beri hakim olduğu Anadolu topraklarında, milli egemenliğini aynen korumuş, Türkiye Cumhuriyeti adıyla yeni bir devlet kurmuş ve 29 Ekim 1923 tarihinde de bunu, bütün dünyaya ilân etmiştir.
|
|
|
|
|
|
|
ayse
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #3 : 28 Ekim 2007 - 19:47 » |
|
● Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.
● Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
YAŞASIN CUMHURİYET,NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
|
|
|
|
|
|
|
elfida
|
 |
« Yanıtla #4 : 29 Ekim 2007 - 00:20 » |
|
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun Ne Mutlu Türküm Diyene
|
|
|
|
|
|
|
osmanyilmaz
|
 |
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2007 - 08:15 » |
|
milletimize kutlu olsun. ................. .birde gösteriler hep bir öncekinden caf caflı oluyor bunada karşıyım fikir olarak milli servet tirilyonlar boşa gidiyor havaya uçuyor mütevazi kutlansa daha iyi olur bence. oyun oynayarak havai fişekle düşmana gözdağıda verilmez akıllı olmak lazım .. tekrar kutlu olsun
|
|
|
|
|
|
|
nevzat
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #6 : 29 Ekim 2007 - 08:36 » |
|
Kendini Türk vatandaşı olarak gören bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramanı kutluyorum.
|
|
|
|
|
|
|
oktaydemirtas
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #7 : 29 Ekim 2007 - 08:39 » |
|
Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun,84 yaşındaki Cumhuriyetimiz dün kurulmuş gibi genç,1000 yıllık gibi köklü,atalarımız kurdu biz bu ülküyü büyüterek gelecek nesillere vereceğiz,emanetimize sahip çıkalım!
|
|
|
|
Ağladım her yerde hep ah eyledim,Gördüğüm her kul için dostum dedim.Herkesin zannında dost oldum ama,Kimse talip olmadı esrarıma.
|
|
|
fato_42
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #8 : 29 Ekim 2007 - 08:43 » |
|
cumhuriyetin degerini bilelim ebediyete kadar yasasin türkiye cumhuriyeti
|
|
|
|
|
|
|
|
osmankoyuncu
|
 |
« Yanıtla #10 : 29 Ekim 2007 - 21:22 » |
|
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
|
|
|
|
Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2007 - 08:30 » |
|
Allah bu bayrak Altında nice cumhuriyet bayramları kutlamayı nasip etsin bizlere...
bayramınız kutlu olsun...
Allah Müslüman Türk'ü korusun ve yüceltsin...
|
|
|
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
elfida
|
 |
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2007 - 08:35 » |
|
................. .birde gösteriler hep bir öncekinden caf caflı oluyor bunada karşıyım fikir olarak milli servet tirilyonlar boşa gidiyor havaya uçuyor mütevazi kutlansa daha iyi olur bence. oyun oynayarak havai fişekle düşmana gözdağıda verilmez akıllı olmak lazım .. tekrar kutlu olsun
abi neler gidiyor milli servetten, bence içlerinde en hakedilen bu kutlama.Bu zamanda yapılmassa böyle kutlama hiç yapılmasın zaten.Bence Güzeldi.
|
|
|
|
|
|
|
navruz
|
 |
« Yanıtla #13 : 30 Ekim 2007 - 13:40 » |
|