mehmetsayin
|
 |
« : 31 Ekim 2007 - 23:37 » |
|
1-Yeni öğrendiğim güzel bir alışkanlığı,
a) Bir müttet sonra unuturum b) Aklıma geldikçe uygularım c) Sık sık hatırlar uygularım d) Herkese söylemek isterim
2- Yeni öğrendiğim çirkin bir alışkanlığı,
a) Hatırlamak istemem. b) Kültürümüm arttığını bağlarım c) Kendime dert edinmem d) Tedbir ve dikkatle karşılarım
3- Arkadaşımı kötü bir alışkanlığın içinde görsem
a) Aldırış etmem . b) Ona acırım . c) Arkadaşlığımız biter. d) İkaz ederim.
4- Yaptıgım işin iyi olmadığını hatırlarsam,
a) Sıkılır tövbe ederim. b) Hiç takmam. c) Olur böyle şeyler derim d) Hemen bırakırım.
5- Bana göre kötü alışkanlıkların kaynağı,
a) Basın yayın ve televizyon, b) Bozuk düzendir. c) Sefalet ve ahlaksızlık. d) İman zafiyeti
6- Alışkanlıklarım hakkında,
a) Kendime güveniyorum. b) Hiç düşünmem. c) Nefis muhasebesi yaparım. d) Kedimi iyi tanırım.
7- İyi ve köyü alışkanlıklar,
a) Aileden gelir. b) Çevremin tesiriyle kazanılır. c) makla elde edilir. d) Dini terbiye ölçüsündedir.
8- Sosyal hayatta ,
a) Herkesle aram iyidir. b) Dostumda çok düşmanında. c) Uyumsuz biriyim d) Daima iyide örnek olurum.
9- Kötü bir alışkanlığa karşı,
a) İradem çok zayıftır. b) Ne olacaksa olsun derim. c) Hassasım hiç affetmem. d) Çok dmokratım.
10- Bazı alışkanlıklarımı tenkit edenlere karşı,
a) Hür düşünceyi savunurum. b) Önce kendini düzet! Derim. c) Haklılık derecesine bakarım. d) Teşekkürle muamele ederim.
Değerlendirme 1- Hafta sonra
1-Yeni öğrendiğim güzel bir alışkanlığı,
a) Bir müttet sonra unuturum b) Aklıma geldikçe uygularım c) Sık sık hatırlar uygularım d) Herkese söylemek isterim
2- Yeni öğrendiğim çirkin bir alışkanlığı,
a) Hatırlamak istemem. b) Kültürümüm arttığını bağlarım c) Kendime dert edinmem d) Tedbir ve dikkatle karşılarım
3- Arkadaşımı kötü bir alışkanlığın içinde görsem
a) Aldırış etmem . b) Ona acırım . c) Arkadaşlığımız biter. d) İkaz ederim.
4- Yaptıgım işin iyi olmadığını hatırlarsam,
a) Sıkılır tövbe ederim. b) Hiç takmam. c) Olur böyle şeyler derim d) Hemen bırakırım.
5- Bana göre kötü alışkanlıkların kaynağı,
a) Basın yayın ve televizyon, b) Bozuk düzendir. c) Sefalet ve ahlaksızlık. d) İman zafiyeti
6- Alışkanlıklarım hakkında,
a) Kendime güveniyorum. b) Hiç düşünmem. c) Nefis muhasebesi yaparım. d) Kedimi iyi tanırım.
7- İyi ve köyü alışkanlıklar,
a) Aileden gelir. b) Çevremin tesiriyle kazanılır. c) makla elde edilir. d) Dini terbiye ölçüsündedir.
8- Sosyal hayatta ,
a) Herkesle aram iyidir. b) Dostumda çok düşmanında. c) Uyumsuz biriyim d) Daima iyide örnek olurum.
9- Kötü bir alışkanlığa karşı,
a) İradem çok zayıftır. b) Ne olacaksa olsun derim. c) Hassasım hiç affetmem. d) Çok dmokratım.
10- Bazı alışkanlıklarımı tenkit edenlere karşı,
a) Hür düşünceyi savunurum. b) Önce kendini düzet! Derim. c) Haklılık derecesine bakarım. d) Teşekkürle muamele ederim.
|