bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 23 Nisan 2025 - 06:45 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Gönderen Konu: LCW hakkında  (Okunma Sayısı 12395 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yelbegili
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 04 Kasım 2007 - 14:52 »

Doğru olup olmadığını bilmiyorum ama,yine de paylaşmak istedim.

BU SEREFSIZ KADINA  PARA KAZANDIRMAYALIM LUTFEN LISTENIZDEKI HERKESE YOLLAYIN!!!!!!

"LC WAİKİKİ" ürünlerini almayın...

Çünkü şirket DTP'li LEYLA ZANA'ya geçmiştir...

Mehmetciklerimize doğrultmaları için PKK'ya silah parası vermek istemiyorsak "LC WAİKİKİ"den alışveriş yapmayalım.

Her türk vatandaşı buna dikkat etmeli
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2007 - 15:06 »

2 gün önce forumda yayınlanmıştı ve yalan bir haber olduğu otaya çıkmıştı...
osmanyilmaz
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2007 - 15:20 »

merak edene incelemesi bakımından

http://www.lcwaikiki.com.tr/

hakkımda bilgisi olmayanın fikride olmasın
www.sorkunkasabasi.com www.osmanyilmaz.tr.cx
ekrem07
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2007 - 20:34 »

iyice araştırmadan bir şeye karar vermeyin. belkide sahipleri milliyetci pırıl pırıl maneviyatcı kişilerdir sonra çok büyük günaha girersiniz.
efza
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2007 - 22:30 »

Alıntı sahibi: "menzilli"
Alıntı sahibi: "ekrem07"
iyice araştırmadan bir şeye karar vermeyin. belkide sahipleri milliyetci pırıl pırıl maneviyatcı kişilerdir sonra çok büyük günaha girersiniz.

ne kadar iyi niyetlisin kardeşim..inş öledir..ama sanmam.

menzilli abla bildiğin bişi mi var   2 gün önce bende  foruma atmıştım böyle bi  mesajı araştırmadan sonra üzüldüm   Sad

bazen bende çocuklara bişiler alıyodum şimdi tereddütteyim   :?:
menzilli
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2007 - 22:35 »

Alıntı sahibi: "fatma"

menzilli abla bildiğin bişi mi var   2 gün önce bende  foruma atmıştım böyle bi  mesajı araştırmadan sonra üzüldüm   Sad

yok ablacım kesin bi bilgim yok..banada sürekli meyl geliyo bu konuda..aslında burnumun dibi ama bu magazaya ne gitmişligim nede alışverişim var..bana göre fikrim yani bence  bi yerden alış veriş yaparken önce adına bakın..müslüman olmasına dikkat edin..tabi bu benim fikrim..bu ülkede yabancı olan herşeyden ben şüphe duyarım..ister marka olsun ister insan olsun..haber dogru olabilir..bilemiyorum..

BİR SEVDAM VAR..ONUN İÇİN BURDAYIM...
dogukan42
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2007 - 22:37 »

artık alma bence arkadaşım  ya ben de  yanlış yere açmışım aynı konuyu
dogukan42
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 04 Kasım 2007 - 22:40 »

kesin dahi olmasa  kesin tavır konmalı şüphe etmektense kat i yen  rest çekmek daha mantıklı
osmanyilmaz
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 04 Kasım 2007 - 22:42 »

Alıntı sahibi: "osmanyilmaz"
merak edene incelemesi bakımından

http://www.lcwaikiki.com.tr/
[/b]

hakkımda bilgisi olmayanın fikride olmasın
www.sorkunkasabasi.com www.osmanyilmaz.tr.cx
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2007 - 22:43 »

Aynı konu üzerinde ki üçüncü konu oldu.

LCW firması kendilerinin pkk yandaşı olmadıklarını kanıtadılar. Kurumsal yapılarını siteye koymuşlar. Lütfen daha dikkatli olalım.

Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
efza
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 04 Kasım 2007 - 22:44 »

ben geçenseneydi sanırım   l.c.waikiki yi türklere geçti diye biliyodum  yani zaman gazetesinde okumuştum
dogukan42
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2007 - 23:00 »

bana kaç oldu gelen mail en iyisi uzak kalmak
efza
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 04 Kasım 2007 - 23:14 »

bence de  en güzeli  bilmediğinden uzak   durmak
dogukan42
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2007 - 23:33 »

bence de  en güzeli  bilmediğinden uzak   durmak

haklısın
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #14 : 07 Kasım 2007 - 10:59 »

Lc Waikiki'nin Leyla Zana isyanı

Leyla Zana’nın Lc Waikiki’nin ortağı olduğunu iddia eden e-postalar ve fısıltı gazetesi binlerce kişiye ulaşınca satışlar yüzde 10-15 geriledi. 'Çirkin iftira'ya maruz kalan firma tepkili.

Markanın web sitesinin aylık ziyaretçi sayısı da 5 günde 60 binden 280 bin kişiye çıktı. Tema Mağazacılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Mısırlı, ticari kaygıları olmadığını ama çirkin bir iftiraya maruz kaldıkları için çok üzüldüklerini söyledi.

21 Ekim’de 12 askerin şehit edilmesinden 3 gün sonra ortaya çıkan ve LC Waikiki markasının ortakları arasında Leyla Zana’nın bulunduğunu iddia eden e-postalar ve fısıltı gazetesi, 10 günde binlerce kişiye ulaştı. Markanın web sitesini ayda 60 bin kişi ziyaret ederken son 5 günde bu rakam 280 bin kişiye çıktı. LC Waikiki mağazalarının sahibi Tema Mağazacılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Mısırlı, satışlarda yüzde 10-15 gerileme yaşadıklarını belirterek, "Ticari kaygımız yok. Bunu bir şekilde atlatırız. Bizi üzen ve inciten atılan iftiranın kendisi. Gururumuz kırıldı. Böyle çirkin bir iftiraya maruz kalmak çok kötü" dedi. Türkiye’nin yüzde 25’ine ulaşan marka, yasal süreç başlattı, kısa zamanda sonuç alarak suçluların cezalandırılmasını istiyor.

ŞÜPHELİLER KİM: Mısırlı, e-postayı ilk yazanlarla ilgili olarak şunları söyledi: "Kimlerin başlattığını kestirebilmek mümkün değil. Rakibiniz ya da eski kızgın bir çalışanınız olabilir. LC Waikiki başarılı, her anlamda perakendede en büyük marka. Başarımızı hazmedemeyen insanlar da olabilir. İlk kez iftiraya uğramıyoruz. Diğerlerinden başımız dik çıktık, ama bu en ağır olanı."

SATIŞLAR GERİLEDİ: Toplumsal moralin düşük olduğu zamanlarda perakende sektörüne hemen yansıyan durgunluğa da dikkat çeken Mısırlı, "Toplum olarak moralimizin bozulduğu bu dönemde bütün alışveriş merkezleri, markalar ziyaretçi kaybı yaşadı. Biz de etkilendik. Satışlarımız yüzde 10-15 geriledi" dedi. 2007’nin ilk 6 ayında yüzde 47 büyüme yaşadıklarının altını çizen Mısırlı, hep büyüme yaşayan bir şirket olarak gerilemeyi yadırgadıklarını söyledi. Mısırlı, yatırımların devam edeceğini ve yıllık bazda gerileme olmayacağını belirtti.

ÖNGÖREMEDİK: İftira e-postaların ilk olarak 25 Ekim’de ortaya çıktığını ve 26 Ekim’de savcılığa başvurarak, yasal süreci başlattıklarını belirten Mısırlı, şunları söyledi: "Bir terör saldırısının arkasından ortaya çıkan fırsatçılar toplumsal hassasiyetin doruk noktasında olduğu bir dönemde, bu kadar hassas bir konuda bizi hedef aldılar. Bu e-postaların bu kadar çok yayılıp, kamuoyu oluşturacağını tahmin etmemiştik. 10 gazeteye küçük ilan vererek, iftiralardan duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik. İddiaları kendimize yakıştıramadığımız için mütevazı bir açıklamayla yetinmiştik."

Üç ortaklı şirkette Zana’nın hissesi yok

1985 yılında Fransa’da doğan ve 10 yıl önce Tema Holding şirketlerinden Tema Mağazacılık tarafından tüm hakları satın alınarak Türk markası yapılan LC Waikiki’nin yüzde 97’si Malatyalı Küçük ve Kısacık aileleri ile Safranbolulu Dizdar ailesine ait. Yüzde 7 hissesi ise markanın Fransız yaratıcısı Georgeos Amouyal’da. Murat Mısırlı ortaklık yapısını web sitelerinden duyurduklarını, iddia edildiği gibi Leyla Zana’nın ortaklığının söz konusu olmadığını söyledi.

Tüketici mağazalara gidip bilgi aldı

LC Waikiki’nin bu süreçte sadece web sitesine ziyaretçi akını yaşanmadı. E-posta ve kulaktan kulağa yayılan iddialar bazı tüketicilerin mağazalara gidip bilgi almasına da sebep oldu. Murat Mısırlı, mağazalarda tatsız bir olay yaşamadıklarını belirterek, "Bizi arayıp ya da mağazalara gidip bu iddialara inanmadığını söyleyen tüketiciler de oldu. Biz halkın markasıyız, halkın bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Bu beklentimiz karşılık buluyor da" dedi.

Daha önce de karalama kampanyaları yapıldı

LC Waikiki, daha önce Fransa’da onaylanan sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili ve bunun inkarını suç sayan yasa görüşmelerinde de e-posta zincirlerinde boykot edilmesi gereken Fransız marka olarak yer almıştı. Tema Holding’in gazetelere ilan vererek markanın Türk olduğunu duyurması boykotu kırmıştı. LC Waikiki yıllar önce de irticai faaliyetlere destek veren markalar arasında gösterilmiş yine zincir e-postalar ile markaya karşı kampanyalar yürütülmüştü.

Ortama uygun suçlama

LC Waikiki Genel Müdür Yardımcısı Murat Mısırlı bu tür karalamaların ilk defa olmadığını Yenişafak gazetesi Ekonomi Müdürü Selçuk Geçer'e anlattı. Konjonktüre göre suçlandıklarını belirten Mısırlı, “Geçmiş dönemde de buna benzer suçlamalarla karşılaştık.Ermeni tasarısının tartışıldığı dönemde de LC Waikiki'nin tamamen bir Fransız şirketi olduğu, ona göre muhalif bazı çalışmaların yapılması yönünde bir muameleyle de karşılaştık. Oysa o günlerde LC Waikiki neredeyse tamamen Türk ortaklardan oluşuyordu. Fransız'ların payı yüzde 7 bile değildi ve hiç söz hakları yoktu” dedi.

Mehmetçiğe 250 bin YTL

Yılda ortalama 35 milyon civarında malı 20 milyon müşteriye sattıklarını belirten Mısırlı şunları söyledi: “2008 sonuna kadar da 265 mağazaya 700 milyon dolarlık ciroya ulaşmayı, 2020 sonunda da Avrupa'da ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz. 2006 vergi sıralamasında Türkiye'de 47, İstanbul'da da 34'üncü sıradayız. Bu durumu daha da ilerletmeyi planlıyoruz. Biz vergi sonrası net kârın yüzde 10'unu ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. 2007 ramazan ayında 60 binden fazla çocuğu giydirdik. Ayrıca 2007 Ekim ayında Mehmetçik Vakfı'na 250 bin YTL. yardımda bulunduk. Bu rakamlar pekçok büyük ölçekli firmanın yıllık cirosuna tekabül ediyor. Tüm bunları yapan bir şirket olarak bu tarz bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya kalması son derece üzücü.”

Bu dava örnek olmalı

INTERNET’te işlenen suçlarla ilgili yasaların henüz çok yeni ve suçluların yakalanmasının zor olduğunu anlatan Murat Mısırlı "Internet kafeler titizlikle ele alınmalı. Ahlák dışı ve çirkin saldırılar internet üzerinden bu kadar kolay yürütülememeli. Internette bir boşluk var ve sorumsuzluk çok büyük zararlara sebep oluyor. Bizim davamız örnek teşkil etmeli ve caydırıcı olmalı" şeklinde konuştu.

Danone, Türkiye’deki en büyük karalama kampanyası olmuştu

"DANONE ürünleri çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini olumsuz yönde etkileyen maddeler içeriyor" gibi asılsız iddiaların yer aldığı e-postalar, 6.3 milyon insana ulaşarak Türkiye’de bugüne kadar internetten yapılmış en büyük karalama kampanyası olmuştu. 100 milyon YTL’lik çocuklara yönelik süt ve süt ürünleri pazarı yüzde 26 küçülürken, e-postayı yayan şüphelilerin IP numaraları tespit edilmişti. London School of Economics’den bir profesör de konuyu ders olarak okutmak için şirkete teklif götürmüştü.

Vatan-Yeni Şafak

Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
Sayfa: [1] 2   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: