bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 17 Mart 2025 - 22:46 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: kainatın efendisini ağlatan sahabe...  (Okunma Sayısı 4638 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gurbet
Ziyaretçi
« : 06 Kasım 2007 - 14:58 »

ONLAR NASIL İNSANMIŞ?

gelmişler dünyaya insanlık nedir öğretmişler

ASHÂB'I SEVMEK
LAFLA OLACAK İŞ DEĞİL
Birini sevmek ya da onun yolundan gitmek lafla olacak iş değildir. Lafa geldi mi, kimse mangalda kül bırakmaz.
Ben Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'i çok seviyorum…
Ben sahabeyi çok seviyorum… Nasıl seviyorsun? Efendim Kutlu Doğum Haftası'nda gül dağıttım… Onun için şiirler yazdım… O'nun için makaleler yazdım… Onun gibi giyinip, kuşandım…

Sahabe Efendilerimiz Radıyallahu Anhum'u da çok seviyorum. Nasıl seviyorsun? Benim ismim onların ismine benzemiyordu, kendi ismimi değiştirip onların isimlerinden birinin ismini aldım. Güzel, başka ne yapıyorsun. Onlar için şiirler, mersiyeler, makaleler kaleme aldım…
Bunların hepsi güzel de, sadece bunları yapmışsanız, başka bir şey yapmamışsanız, onlara olan sevgi ve bağlılık laftan ve şekilden öteye geçememiş demektir. Yazık hem de çok yazık.

Hep birlikte bir seyahate çıkacağız, asr–ı saâdete gidip Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz'in güzîde ashâbının önemli sımalarından biri olan Mus'ab bin Umeyr Radıyallahu Anh'a bakacağız.
Mus'ab bin Umeyr Radıyallahu Anh çağlar üstü bir şahsiyettir.
Mus'ab Radıyallahu Anh, Dâru'l Erkam'da Kâinatın Efendisi Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in dinlemeye geldi ve orada İslam ile şereflendi. Mus'ab Radıyallahu Anh'ın tam olarak hangi yılda Müslüman olduğu bilinmemekle birlikte Bi'set'in 7. yılında İslam'ı kabul ettiği rivâyet edilmektedir. Bi'set'in 7. yılında Müslüman olan Mus'ab Radıyallahu Anh, hicretin 3. yılında Uhud'da şehid düştü. Dünya hayatında mü'min olarak 9 yıl kaldı. Mus'ab Radıyallahu Anh bu 9 yılı nasıl geçirdi?

Ben Mus'ab Radıyallahu Anh'ı seviyorum demekle Mus'ab sevilmiş olmuyor… Mus'ab Radıyallahu Anh'ı sevmek, Mus'ab Radıyallahu Anh'ın yolundan gitmek için onun gibi yaşamak lazım, onun gibi dünyaya bakmak lazım. Onun gözlüğünden dünyaya bakamıyorsan, boşuna seviyorum deme.Mus'ab Radıyallahu Anh'la senin aranda ulaşamayacağın kadar büyük uçurumlar var.
MUS'AB HANGİ ŞARTLARDA
İMAN ETTİ
Mus'ab Radıyallahu Anh Kureyş'in en asil ailelerinden birine mensuptu. Ailesi çok zengin olduğundan Mus'ab Radıyallahu Anh, lüks içinde yaşıyor, her istediğini önünde buluyordu. Aynı zamanda da ailesinin de göz bebeğiydi. Özellikle annesi Mus'ab Radıyallahu Anh'a çok düşkündü. Ailesi Mus'ab Radıyallahu Anh'a o kadar düşkündü ki, Mus'ab Radıyallahu Anh'ın taleplerini şartlar ne olursa olsun yerine getirirlerdi. Bir başka boyutu da; Mus'ab Radıyallahu Anh çok yakışıklı bir gençti. O kadar yakışıklıydı ki; Mekke'nin bütün kızlarının gözü onun üzerindeydi. Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Selem onun durumunu şöyle haber vermişti:
"Mekke'de Mus'ab kadar zengin ve yakışıklı bir kimse daha yoktu."
Mus'ab Radıyallahu Anh Mekke'de lüks ve saltanat içinde bir yaşam sürmektedir.
Mus'ab Radıyallahu Anh bu yaşantısını sürdürürken, Müminler ne durumdaydı birde ona bakalım. Mü'minler Dâru'l Erkam'da muhasaraya alınmıştı.
Mü'minlerle ticaret yapmak yasaklanmıştı,
Mü'minlerle konuşmak yasaklanmıştı,
Mü'minlerle dostluk yasaklanmıştı,
Mü'minlere yardım etmek yasaklanmıştı,
Mü'minlerle evlenmek yasaklanmıştı,
Mü'minlerle bir arada bulunmak yasaklanmıştı.
Mü'minler her bakımdan muhasara altına alınmışken, açlık, fakirlik, zulüm, işkence dayanılmaz boyutlara ulaşmışken, Dâru'l Erkam'ın kapısını, Mekke'nin göz bebeği bir genç çalıyordu. Mus'ab Radıyallahu Anh, Kâinatın Efendisi Sallallahu Aleyhi ve Sellem'i dinliyor, bir daha bir daha ve sonuçta kararını veriyordu.
"Ya Resûlullah! Allah'a ve Resulüne iman ettim."  

navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 06 Kasım 2007 - 15:54 »

Çok güzel bir hikye teşekkürler
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: