bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 04 Mayıs 2025 - 13:26 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Yahoo Mail ve Hotmail İran\'ı yasakladı!  (Okunma Sayısı 3227 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« : 12 Kasım 2007 - 10:24 »

Yahoo ve Microsoft şirketleri e-posta servislerinin Ülkeler listesinden İran\'ı kaldırdı. İran\'dan bu sitelere erişim sağlanamayacak.

Amerika hükümetinin başlattığı İran\'a ekonomik ambargo neticesinde ülkenin en büyük şirketlerin Yahoo ve Microsoft İran\'a e-posta hizmeti vermeyi bıraktı.

Yahoo sözcüsü yaptığı açıklamada: \' Yahoo bundan sonraki iş ilişkilerinde hükümetten gelen sınırlandırmalarla uyum halinde olacak şekilde yön belirleyecektir. Bu şirket politikası neticesinde hükümetten gelen sınırlandırmalara tabi olan ülkelerden kayıt kabul etmeyeceğiz\' dedi.

Yahoo sözcüsü bu kararı ne zaman ve nasıl aldıklarını açıklamazken, Microsoft konu ile alakalı hiçbir açıklama yapmadı.

Google ise yaptırımların Gmail\'in İran\'ı listeden çıkartmakla ilgisinin bulunmadığını savunurken aynı zamanda Amerikan hükümetinin herhangi bir ekonomik ambargosuna da destek vereceğini belirtiyor.

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
nevzat
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2007 - 11:14 »

istedikleri kadar kaldırsınlar şahsen benim mail adresim mynet yerli malını tercih ediyorum ülkemizdede kaldırsalar benim için bir problem teşkil etmez.
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2007 - 16:50 »

İlgili şirketler için profesyonellik dışı bir hareket. Yerli malı meselesine gelince ben pek katılmıyorum. Özellikle önem taşıyan işlerde kullanılmamasını tavsiye ederim türk şirketlerini.
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: