mehmetsayin
|
 |
« : 17 Kasım 2007 - 13:36 » |
|
Kayserili Çocuk ve Yahudi
Kayseri'deki Kale Çarşısında eskiden Yahudilerin de dükkanları varmış. Bir gün Kayserili bir çocuk, elinde ortası delik irice bir altın, içerisinden lastik geçirmiş sallayarak oynuyor. Yahudi esnaf bu çocuğu görür de yerinde durabilir mi? Hemen çocuğun yanına gider; - Oğlum elindekini bana ver, ben de sana şeker vereyim. - Hayır vermem. - Bir kutu şeker vereyim, - Hayır. - Daha ne istersen veririm. - Her istediğimi de yapar mısın? - Evet yaparım. - Öyleyse sırtına bineyim. Ben 'deh!' deyince koşup 'çüş!' deyince durasın. Ben ne zaman sana anır dersem avazın çıktığı kadar anıracaksın. Yahudi bu teklife yanaşmayacak gibi olmuşsa da altının kıymetini bildiği için dayanamamış, çocuğun bütün istediklerini yapmaya razı olmuş. Bizim Kayserili küçük binmiş yahudinin sırtına, çarşıda dolaştırıp her yerde anırtmış. Yahudinin sesi az çıkacak olsa daha fazla bağırtmış. Dönmüşler dolaşmışlar Yahudinin dükkanının önüne gelmişler. Yahudi: - Ben sözümde durdum, şimdi sıra sende, hadi ver bakalım şimdi onu. Kayserili çocuk biraz mesafeyi açıp şöyle demiş: - Eee Sen bu eşekliğinle bunun kıymetini bileceksin de ben Kayserili olup bilmeyeceğim, öylemi!..
|
|
|
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2007 - 13:40 » |
|
Kayserili ve Oğlu
Oğlu, Kayseriliden para istedi: "Baba 500 bin lira verir misin?" Kayserili : "400 bin mi? Naapçan lan 300 bini. 200 bin neyine yetmiyor... Al sana 100 bin yeter." dedi ve çıkartıp 50 bin lira verdi. Oğlu pişkin pişkin güldü: "Bana zaten 50 bin lira lazımdı " Kayserili : "Bak kerataya, sahte para vermesem kazıklayacaktı beni..."
|
|
|
|
|
|
|
EFECE
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2007 - 14:25 » |
|
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: SÜPER :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
|
|
|
|
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2007 - 16:13 » |
|
Özledim Onları
Cemalin bindiği gemi batmış bir Fransız ve bir Alman ile bir adada yalnız kalmışlardır. Her gün deniz kenarından tuttukları balıkları yiyerek yaşamaya çalışırlar. Aradan aylar yıllar geçer. Bir gün yine deniz kenarında avlanırken oltaya bir şişe takılır. Şişeyi dışarı çıkarırlar. Birde bakarlar ki şişenin içinde bir cin. Bin bir zahmetle şişenin ağzındaki mantar tıpayı çıkarırlar. Cin, sizlere çok teşekkür ederim yüzlerce yıldır bu şişenin içine hapis olmuştum. Dileyin benden ne dilerseniz diyerek borcunu ödemek ister... Bunu duyunca biraz şaşırırlar....Alman çok fazla beklemeden... Beni çabuk vatanıma gönder der....Cin elinin bir hareketi ile Alman ortadan kaybolur... Bunu gören Fransız, beni de, beni de vatanıma gönder der, cin elini bir daha hareket ettirir Fransız da kaybolur. Cin Cemal'e bakar, sende son dileğini söyle de ben vatanıma gideyim artık der. Cemal biraz düşünür, ve dileğini söyler... Özledim ha o uşakları, geri getir onları.
|
|
|
|
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2007 - 12:19 » |
|
Konya ile Akşehir Havası
Bir gün,Nasrettin Hoca,Konya'ya gitmiş. Camide vaaz verirken: -Ey müslümanlar demiş,sizin kentinizin havasıyla bizim Akşehir'in havası birdir. Vaazı dinleyenlerden biri: -Nereden biliyorsun Hoca'm?diye sormuş. Nasrettin Hoca: -Akşehir'de ne kadar yıldız varsa,Konya' da da o kadar var, yanıtını vermiş.
|
|
|
|
|
|
|
EFECE
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2007 - 13:03 » |
|
teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
acizkul
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2007 - 15:08 » |
|
kapı
deliler hastanesinde bin gün test yapılacakmış ve testi geçen deliler serbes kalacakmış.vev test başlamış.duvara bir kapı çizmişler ve bu kapıyı açan serbes kalacak demişler.ve delhilerin hepsi kapıyı açmaya çalışyormuş.biride oturuyormuş.doktor demiş akıllıyı bulduk işte.ve sormuş sen niye kapıyı açmaya çalışmıyorsun.delide demiş onlar boşa çabalıyşor o kapının anahtarı bende.
|
|
|
|
|
|
|
acizkul
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #7 : 18 Kasım 2007 - 15:10 » |
|
Aptal
Cimrinin oğlu pratisyen doktor olmak istiyordu. Babası: “Aptal, diş doktoru ol daha iyi! Çünkü insanlarda bir kâlp var, fakat otuz iki diş” dedi
|
|
|
|
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #8 : 19 Kasım 2007 - 16:05 » |
|
Biz Onu da Düşündük
Sakıp Sabancı Ağa'ya bir gün demişler ki : -Ağa bu dünyada her şey güllük gülistanlık. Nereye baksak her tarafta senin şirketleri, fabrikaları görüyoruz (marSA, yünSa, lasSA, toyotaSA). Burada işin iş. Ya diğer tarafta ne olacak, orada ne yapacaksın, nasıl kurtulacaksın zebanilerden?.. Sakıp Ağa gülmüş : -Biz onu da düşündük. Bir tarafımızda iSA, diğer tarafımızda muSA
|
|
|
|
|
|
|
oktaydemirtas
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2007 - 20:41 » |
|
Mehmet abi çok güzel bir fıkra teşekkürler. 
|
|
|
|
Ağladım her yerde hep ah eyledim,Gördüğüm her kul için dostum dedim.Herkesin zannında dost oldum ama,Kimse talip olmadı esrarıma.
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2007 - 20:55 » |
|
Mehmet abi çok güzel bir fıkra teşekkürler.  oktay sagol sevgiler
|
|
|
|
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2007 - 21:00 » |
|
Cemal Askerde
Yeni asker olan Cemal'e komutanı sormuş: -"Savaşta siperdesin, sağ taraftan düşman askeri geldiğini gördün. Peki ne yaparsın?" Cemal heyecanla cevap verir: -Hemen çevirir silahımı üzerlerine ateş açarım komutanım. Komutan tekrar sormuş. "-Peki, karşıdan geliyorsa? -Karşıya ateş açarım, komutanım. -Arkadan geliyorsa ? deyice komutan, Cemal dayanamamış: -"Komutanım, bu ordunun bir askeri ben miyim da?"
|
|
|
|
|
|
|
EFECE
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #12 : 20 Kasım 2007 - 00:11 » |
|
sakıp sabancı isa ve musa olayına bittim teşekürler
|
|
|
|
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #13 : 22 Kasım 2007 - 00:47 » |
|
Dilenci Isfahan zenginlerinden birinin evine giderek sadaka istemişti. Ev sahibi uşağına seslendi: - Ey Mübarek! Kanber'e söyle. Kanber Yakut'a söylesin. Yakut da dilenciye "Allah versin" desin. Dilencinin tepesi attı: - Allahım! Cebrail'e söyle. Cebrail Mikail'e söylesin. Mikail İsrafil'e söylesin. İsrafil de Azrail'e "şimdi ev sahibinin canını al" desin!
|
|
|
|
|
|
|
EFECE
Yeni Başlayan