bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 25 Nisan 2025 - 13:39 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Bozkır'ın Kamu Kurumları Teker Teker Elden Çıkıyor! Burada Asıl Amaç Nedir?  (Okunma Sayısı 9666 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tamertaner
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 16 Ocak 2009 - 22:57 »

BOZKIR'IN KURUMLARI TEKER TEKER GASP EDİLİYOR, BU GASP'A KİM İZİN VERİYOR?

İlçemiz Bozkır'ın yerel gazetelerinden Bozkır Postası gazetesinin imtiyaz sahibi Yunus Yılmaz İlçemiz Bozkır'daki kamu kurumlarının sorumluların sorumsuzluğu ve duyarsızlığı yüzünden teker teker Bozkır'ın elinden çıkmasına isyan ederek demokratik tepkisini ortaya koydu ve konuyla ilgili gazetesinde kaleme aldığı yazısında; "Seni bu hale düşürenler utansın Bozkır’ım" dedi.

BOZKIR'IN KURUMLARI TEKER TEKER GASP EDİLİYOR BU GASP'A KİM İZİN VERİYOR?

Her şey ortada, ben sadece Bozkır’ın boşa geçen yıllarını acıyorum. Yazarımız Filiz hafendiye de şunu hatırlatmadan geçemeyeceğim. Bozkır sahipsiz değil, Bozkır sahipli. Bozkır Postası gazetesi ve değerli yazarlarıyla sahipli. Bozkır’ın sorunlarını yazıp çizen ve ilçe yetkililerinin Ankara’ya duyuramadıklarını duyuran bir gazetemiz var. Şöyle bir 15-20 yıl öncesine baktığımızda, Bozkır’ın yıldan yıla büyüdüğünü değil, küçüldüğünü görüyorum ve adeta kaderine terk edildiğini. Yüzyılların Bozkır’ından neler gitmedi ki, başta Ahırlı ve Yalıhüyük’ün ilçe olmasıyla birlikte Ahırlı ve Yalıhüyük bölgesi Bozkır’ı böldü, parçaladı. Akören ve Güneysınır’ın da ilçe yapılışıyla o bölgeden de vurulduk. Böylelikle Bozkır tarihinin en büyük darbesini ta o yıllarda yemiştir.

Bozkır’ın siyasi kaderi yeni bozuk değil ki, Bozkır’ın siyasi kaderi zaten hiç düzgün olmamış ki. Bozkır’ımızın siyasi kaderi düzgün olsaydı bunlar olurmuydu? Bozkır’ın siyasi kaderi düzgün olsaydı aşağıdaki kurumlar kapanıp gidermiydi? Elbette gitmezdi. Gelelim Bozkır’dan sessiz sedasız kapanıp giden kurum ve kuruluşlara şöyle bir bakalım. Nereden nereye gelmişiz. Benim aklımda kalanlardan bazıları; “Garanti Bankası, Akbank, Türkiye İş Bankası. Yani bu bankaların o yıllarda Bozkır’dan çekip gitmelerinin sebebini hiç düşündünüz mü? Bu bankaların bence Bozkır’dan çekip gitmeleri Bozkır ekonomisinin ve gelişmesinin o yıllarda iflas ettiğini göstermiştir. Bunun böyle olduğunu anlayan bir ilçe yetkilisi çıkıp da Bozkır için başka tedbirler almamış. Hâla şu anki ilçe yetkililerinin ve siyasilerinin almadığı gibi. Bozkır’ın ekonomisine katkı sağlayan ve kapatılan kurumlara gelince, başta Kız Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi. Kız Meslek Lisesi’nin kapatılışı, okulun bulunduğu binanın sırf boşa çıkartılması için yapılmıştır. Sağlık Meslek Lisesi ise öğrenci yok diyerek ve Okulun bulunduğu binanın yurt yapılması içindir ve öylede oluyor şu anki çalışmalar. Ya kardeşim, öğrenci yokluğu bahane değildir bence. Benim bildiğim Beyşehir’de aynı okul var. Ha bu okulun kapanmaması için adamlar ne yaptı biliyormusunuz? Yüksek hemşirelik bölümü bu bölümü aldıklarına göre okulun kapanıp kapanmayacağını siz düşünün. Bozkır Kapalı Cezaevi’ne gelince o kurumda sezsiz sedasız kapandı gitti. Hiçbir Allah’ın kulundan tık çıkmadı. Neymiş efendim mahkum yokmuş. Adalet Bakanlığı böyle yerleri kapatıyormuş. O cezaevinin kapanması Bozkır ekonomisine yıllık zararını da zahmet olmazsa siz yapın. Birazda siz yorun kafanızı beyler. Gelelim Bozkır Meslek Yüksekokulu’nun Harita ve Kadastro bölümü’nün Hadim tarafına kaydırılışına, neymiş efendim o bölüm o tarafa gitmezse oradaki okul kapanacakmış. Ne yapalım kardeşim kapanırsa. Bozkır’da neler kapanıp gitmedi ki, bu bölümün o bölgeye kaydırılmasında yine ekonomimiz ne kadar zarar gördü onun hesabını da yapın beyefendiler. Bozkır Tapu Kadastrosu’nun küçültülmesi ve diğer resmi dairelerin küçültülmesi. Yani diğer resmi dairelerin küçültülmesi derken kastım şudur. Örneğin giden daire müdürü’nün yerine müdür atanmaması ve giden memurun yerine memurların atanmamaları gibidir. Ama özveriyle çalışan bazı müdür vekillerine de sözüm yok. Ayrıca onlara teşekkür ederim. Ha aklıma gelmişken şunları da söyleyeyim. Türk Hava Kurumu ve Metoroloji bu kurumlarda ilçeden yok olup gidenlerdendir. Beylerin belki de hiç akıllarında yoktur da. Ben yine de hatırlatayım. Belki beyler, ya ne olacak bunlardan da canım diyeceklerdir. Eh ne diyelim. Seni bu hale düşürenler utansın Bozkır’ım.

Bozkır Postası Gazetesi Yazarı: Yunus YILMAZ

AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2009 - 12:30 »

Bozkır'ımızın hüznünü tesbitlerinizle ne güzel de paylaşmışsınız.Katılmamak elde mi?

Siyasi ayak oyunları,tabii her geçen yıl azalan yerleşik nüfus hareketleri,var olan hüznü,hezeyana çeviriyor.

Yerli,yersiz idari yapılanmalar,bölünmeler,Bozkır'ımızın arka bahçesi köylerimiz,bu hüznü artıran amillerdendir.Köylerimizde düğünler,doğumlar,okullar yapılmaz olmuş yılladır,hep göçün kurbanı olmuşlar.

Birde kamu kuruluşlarının taşınması,tuz biber eker olmuş.Mevlam akibetini hayrelesin,Bozgır'ımızın. Sad
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2009 - 12:45 Gönderen: AliRizaOzaslan » Kayıtlı

Hamdım             Piştim            Yandım
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.

« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2009 - 10:00 »

Bozkırın Mevcut belediye başkanına ve daha önce görev yapmış başkanlara ve Şuandaki İki vekilimize ve daha önce vekillik yapmış BOZKIRLILARA duyrulur....

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2009 - 10:32 »

Yıllar önce Burada: http://www.bozkir.net/Forum-topic-2844.html belirtmiştim ama duyan kim!..

Bozkir.net bu sorunun üzerine taa 2006'da gitti ama bir sonuç alınamadı, bakalım ne olur sonuç?

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.

« Yanıtla #4 : 28 Ocak 2009 - 08:52 »

Gündeme...

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
murat-t
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 28 Ocak 2009 - 11:04 »

hasan  kardeşim bu  konuyu gündeme  getirğin  icin  teşekkürler.  burda  tek  suçlu  bozkır  halkıdır.  neden  diyeceksiniz  seçimlerde  bozkır  halkı  tepki  yapmazsa  bozkırımızdan  daha  neler  gider...  yine  önümüzde  seçim  var  ve  tepkimizi  vermemiz  lazım..... yakın  bir  tarihde   bozkır   ilcesi   belde  olabilir.....
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2009 - 18:32 »

Önümüzde seçim var ne güzel.Herkes yine güle oynaya sandığa gidecek.Kimileri çıkar için kimileri sevda için kimileride inat olsun diye belediye başkanlıklarına muhtarlıklara aday olacaklar.Köylüler birbiine küsecek imam buna verdi oyunu işte minibüscü ibrahim şuna verdi (isimler sallamadır Smiley   )  Gurbettekileri köylerde oy kullandırmak için binbir türlü hikayeler çevirilecek (şu an mümkün değil diyorlar ama bizim halkımız bunuda halleder )  seçimleri kazananlar sevinecek kaybedenler kendisine oy vermeyenlerle konuşmayacak kıyamet kopacak.Eeee hal böyleyken kimin umrunda bozkır gelişememiş bozkırın kamu kurumları birer birer kaçırılmış, koskoca yılların bozkırında tek bir banka şubesi kalmış adam akıllı garajı yolu olmayan bir bozkır kalmış kimine Sad Sad
Bir eriyiş görmek ne yazıkki bizlere nasip oluyor...
(bozkırı organize edecek önderlik yapacak dediğimiz veya beklentimiz olan kişilerde kendi sevdalarına takılmış)

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: