bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 14 Eylül 2024 - 16:18 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: fotoğraftaki amblemler.  (Okunma Sayısı 5061 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
beyazyildiz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 30 Mart 2009 - 23:08 »

Arkadaşlar aşağı yukarı iki aydır tüm Bozkır sitelerine çektiğim  fotoğrafları paylaşıyorum. Şimdi kimisi kendisini bir halt zannediyor şeklinde değerlendirebilir. Ama ben bu fotoğraf işine profosyonel amaçla yaklaşan birisiyim.

Çektiğim fotoğrafları profosyonel bulmayan olabilir. Ama yalın eleştiriyi kabul edemem. Beni eleştirecek kişinin benden iyi çalışmaları olması ve paylaşması gerekir.

Bugün birbaşka Bozkır sitesinden fotoğraflarımda ki logo-amblem reklam amaçlı olduğu için bir daha fotoğraf yüklersem silineceği şeklinde uyarı aldım.

Benim bir projem var. Her haftasonu bir köy veya kasabayı gezip oranın fotoğraflarını çekmek.Ve tüm Bozkırlılar ile paylaşmak. Bu hedefim emek isteyen bir hedef. O kadar basit değil bu iş. Karda kışta bakın köy köy mahalle mahalle geziyorum.Yeri geliyor insanların tepkisi ile karşılaşıyorum.Kısaca bir emeğim var benim her fotoğrafımda. Ben bu emeğimin çalınmasını önlemek için her fotoğrafıma BEYAZYILDIZ www.onecek.com şeklinde yazı ekliyorum. Ve o şekilde paylaşıyorum. Çünkü bu fotoğrafları kendisine maleden insanlar oldu.Emeğimi görmezden gelen insanlar oldu.

Şimdi sizlere bu konu hakkında görüşünüzü soruyorum. Sizce fotoğraflarımı logolu koymam doğru bir davranışmı yoksa yanlış mı?

Bozkır Ve Çevresine Ait Fotoğraflar Bulabileceğiniz Bir Site

www.onecek.com
Oguzhan
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 31 Mart 2009 - 13:20 »

özellikle internete paylasıla ftolard kişilerin emek hırsızlıg ıhtımalı cok yuksek. HHersey bir yana sırf  bu sebepten dahi olsa logo koymalısın hemsehrim. Kesinlikle dogru ve hatta gereklı bir davranıs.

''Sevdamız Türkiye, Sevgilimiz Bozkır''
arzuuuuum
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 31 Mart 2009 - 14:06 »

ne olursa olsun sonuçta burda bir emek söz konusu sen o soğukda gidip çekmişsin biz konyalılarla paylaşmışsın ama bunu fırsat bilip kendi sitelerine kopyalayan oluyo hadi kopyaladı tamam  sorun yok ama kendi çekmiş gibi aksetmiyolarmı insana işde bu can sıkıcı o yüzden logo olmalı gerek gerçi artık onuda yok ediyolar bi şekilde ama neyse
karalar
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 31 Mart 2009 - 18:34 »

Arkadaşlar aşağı yukarı iki aydır tüm Bozkır sitelerine çektiğim  fotoğrafları paylaşıyorum. Şimdi kimisi kendisini bir halt zannediyor şeklinde değerlendirebilir. Ama ben bu fotoğraf işine profosyonel amaçla yaklaşan birisiyim.

Çektiğim fotoğrafları profosyonel bulmayan olabilir. Ama yalın eleştiriyi kabul edemem. Beni eleştirecek kişinin benden iyi çalışmaları olması ve paylaşması gerekir.

Bugün birbaşka Bozkır sitesinden fotoğraflarımda ki logo-amblem reklam amaçlı olduğu için bir daha fotoğraf yüklersem silineceği şeklinde uyarı aldım.

Benim bir projem var. Her haftasonu bir köy veya kasabayı gezip oranın fotoğraflarını çekmek.Ve tüm Bozkırlılar ile paylaşmak. Bu hedefim emek isteyen bir hedef. O kadar basit değil bu iş. Karda kışta bakın köy köy mahalle mahalle geziyorum.Yeri geliyor insanların tepkisi ile karşılaşıyorum.Kısaca bir emeğim var benim her fotoğrafımda. Ben bu emeğimin çalınmasını önlemek için her fotoğrafıma BEYAZYILDIZ www.onecek.com şeklinde yazı ekliyorum. Ve o şekilde paylaşıyorum. Çünkü bu fotoğrafları kendisine maleden insanlar oldu.Emeğimi görmezden gelen insanlar oldu.

Şimdi sizlere bu konu hakkında görüşünüzü soruyorum. Sizce fotoğraflarımı logolu koymam doğru bir davranışmı yoksa yanlış mı?

Allah razı olsun , Arkadaşlar ben bizzat kendim gördüm Beyazyıldız kardeşimizi sitemize güzel resimler çekebilmek için karda çamurda dağlarda dolaştığını. resimleri beğenirsiniz , beğenmezssiniz o ayrı .ama lütfen yapıcı olalımeleştirilerde!! , sonuçta ortada harcanan bir emek var .Emeğe ve sizlere saygılar sevgiler. Aliçerçiye ne zaman gideceksiniz??
beyazyildiz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2009 - 07:24 »

Beni anlayan, anladığını ifade eden ve anlayışını gösteren hemşehrilerime teşekkür ederim.

Karalar kardeş bu haftasonu sınavlarım var. Sonraki hafta nöbet. Ondan sonraki hafta inşallah hava güzel olursa o tarafı gezerim....

www.onecek.com
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2009 - 09:29 »

Bu konuda uzunca bir dönem tecrübe edindim. Bence fotoğrafçının bir imza bırakmasında bir mahsur yok. Hatta koyması şart. Çektiğim fotoğraflardan birinin izinsiz olarak kullanılmasının ardından çoğu fotoğrafı isim yazarak yayınladım.

Fakat burada bir noktaya dikkat etmek gerekir. Kullanılan imza alt köşede olmayacaksa kesinlikle fotoğrafın güzelliğini gölgede bırakacak şekilde dikkat çekici olmamalı. Mümkünse biraz transparanlıkla beraber beyaz renkle yazılmalı. Geçmişte bu hataya bende düştüm, ama artık biraz daha dikkat ediyorum. Bence ideal imza Hakkı Ceylan'ın aşağıdaki fotoğrafı gibi olmalı.
bozve
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

herkezin gördüğü mesaj kişisel değildir

« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2009 - 09:42 »

navruz küçük bir fotoşop hilesi ile o imzayı kaldırmak çok kolay o yüzden foto hırsızlar ı benimde başımın belası

o yüzden elimde bi çok hdr güzel foto olmasına ragmen yayınlamıyorum  Vur Vur

İMZA ATAMIYOM PARMAK BASSAM OLURMU:: 

beyazyildiz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2009 - 16:54 »

Ben prensip olarak fotoğrafa deklanşore basıldıktan sonra yapılacak hertürlü müdahaleyi tercih etmem. İsim yazmak için bir program ama genelde picassayı kullanırım.

Türkiyede fotoğrafcılık fotoğraf sanatı bence yeteri kadar ilgi görmüyor bunun neticesinde fotoğrafı sanat olarak görmeyen insanlar bir fotoğrafın arkasında ki emeğide görmedikleri için rahatca ceplerine katıp istediklerinde çıkarıp burun mendili yapabilecekleri bir bez gibi bakıyorlar.

Bende isterim ki fotoğrafıma aptalca yazılar fotoğraf dışı nesneler koymayayım. Ama... Maalesef bunu yapmadan fotoğrafımı yayınladığımda bakıyorum ki bir başka sitede bir başka insan habersizce yayınlamış...

www.onecek.com
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: