bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 26 Nisan 2025 - 08:34 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.
 
 
Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Bozkır Sorunları Birlikte Çözülür  (Okunma Sayısı 6000 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhamet
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


MEHMET ALİ PALABIYIK (KUŞCA)


Site
« : 05 Nisan 2009 - 00:43 »




Yaşım itibariyle memleketimizin yani Bozkır’ımızın eskiden nasıl olduğunu pek bilmiyorum. Sadece anlatılanlardan,fotoğraflardan,kitaplardan ve köşe yazılarından biliyorum. Fakat şuan Bozkır’ın sorunları bir biri ardına sıralanıyor.

Öncelikle birlik beraberlik sorunu, eskiden ağabeylerimiz,büyüklerimiz derlerdiki , “Dineği gecince siyaset biter” fakat şimdi görüyoruz ki Bozkır’da siyasetcilerimiz birbirine girmiş hep birbirlerine laf atışmaları,rant kavgaları yapıyorlar ama görüyoruz ki bunun ilçemize hiçbir yararı olmuyor.

  İkinci büyük sorun ise, Bozkırdaki kuruluşların bir biri ardına kapanması ve Bozkırda hiç yatırımın alt yapının düzensiz olması

Çözüm ise bence birlik olmaktan geçer

Siyasetcisi,bürokratı,esnafı,işcisi,başkanı,çiftçisi köylüsü herkez birlikte hareket etmeli yani bir olmaktan  Bozkıra bir şeyler katabilmek adına çalışmaktan geçer.

Bozkır’daki kuruluşların kapanmaması için harekete geçmeli,aktif olmalıyız.

Geçenlerde Bozkır’a gittim baktım ki  malesef rant kavgası yüzünden Bozkıra hiçbir hizmet doğru dürüst verilmemiş ya hiç yapılmamış gereken işler yada yarıda bırakılmış.

Yollar bile çamur çaylak içinde soruyorum sizlere Bozkır gibi bir ilceye bu yakışıyor mu?

Karşıt görüşü bir kenara bırakıp birini yani iş yapacak birini desteklemeliyiz her şey Bozkır için diyebilmeliyiz.

   Bozkır’ın dışa açılan yolları çok iyi düzenlenmeli ve her yeni yönetim bir tarafa yatırım yapmamalı.

Aslında önemli bir turizm potansiyeli olabilecek yani turizm merkezi olabilecek bir ilçemizi yanlış işler nedeniyle kaybediyoruz.

Yazın Bozkır’a sadece köylüler birde Bozkır’lı gurbetçiler geliyor bunun yanında gelen turist sayısı yok denecek kadar az.

Çarşamba çayını çok iyi değerlendirmeli, bunun yanında birçok kültür hizmeti yapmalıyız.

  Mesala Bozkır’ın üstündeki ismini tam olarak bilmemekle beraber bayraklı tepeye galiba belediye yazın gördüğümde ağaçlandırmış.Burayı değerlendirebiliriz.

Oraya belediye tarafından Lokantalar,Balık Lokantaları ve Bozkırın suyundan mıdır ,oprağından mıdır,unundan mıdır bilinmez etliekmeği çok güzel oluyor oraya has bir etliekmek salonu açılabilir belediye tarafından.

Çarşamba çayı iyi değerlendirilmeli etrafında çeşitli aktiviteler yapılmalı.

  Bozkır’ın sanayi yönünden adını duyurmak ,ş imkanları sağlamak dışarıya göç önlenmesi lazım gelmektedir.

Ve Bozkır’ın bir anlamda en önemli temsilcilerinden olan Bozkır Oyun Ekibine önem verilmeli.

Hem kültür hem hizmet yönünden hep birlikte ilerlenmeli

Yazımın başında belirtiğim gibi siyasetçisi gerekli siyaset yaparak esnafı hizmet,iş üreterek,işçisi çalışarak, gazetecisi yazarak ve en önemliside yönetimi çalışarak güzel işler başarabiliriz.

Dileğim daha güzel bozkırımıza kavuşuruz.

 

Not: Bu benim ilk köşe yazım bir yanlışım varsa affola

 

Mehmet Ali Palabıyık

21.02.2009


Notb: Bu yazımı buraya yayımlamaya beyazyıldız beyin durmak yok adlı konusuna cevap olarak carşamba çayını kullanılması hakkında yorum yazan arkadaşımız cereyancı beyin önerisiyle bende bir öneri olarak yayımladım ve ben bu yazıyı yazdığımda henüz seçimler olmamıştı şimdi yeni başkanımızdan bekliyoruz.
Kayıtlı

NE TUAF DEĞİLMİ İÇİMİ ACITANDA SENDİN ACIMI DİNDİRECEK OLANDA
hasandursun
Kıdemli Üye
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3031


BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.


« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2009 - 15:17 »

Duydum ki Bozkırda Sigara Yaşı 9'a  Alkol Yaşıda 15'e düşmüş Tüm Türkiyede olduğu gibi. Ben Bozkır'da yoktur diyordum.

Sayın Başkanın dikkatine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kayıtlı

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
Oguzhan
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 76


« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2009 - 16:05 »

Taşra tabir edilen, nüfuz ve yerleşim olarak küçük belediyelerde bir belediye başkanı herşeyden önce ilçesinde yaşayan insanlara lider olmalı. Yukarıda ki yazıda geçen tekliflerin hepsi yerinde. Ancak şu bir gerçekki belediye çay bahçesi işletmek, etli ekmek salonu yapmak gibi işlerden uzak durmalı, bu konularda ancak ve ancak bozkır'lı, özellikle de genç yatırımcı ve girişimcilere yön verici ve öncü olmalıdır.

Bu yüzyılda artık toplasanız bütün cadde ve sokakları (yanılıyorsam düzeltin lütfen) 100 km tutmayacak bir Bozkır2ın halen çamurlu çukurlu sokakları varsa, işte burada belediyenin bir eksiği var demektir. Lakin bu eksikliğin giderilmesi çok kolay.

Bana kalırsa Bozkır Belediyesi ivedilikle temel belediyecilik konularında ki eksiklikleri giderip, günün moda tabiriyle vizyon projelere imza atmalı.

-meli, -malı, lazım vb.leriyle biten cümlelerden oldum olası hazzetmem. Ne yazıkki bizde kullanıyoruz. Ancak en azından fikirlerimizi paylaşmak adına ifadelerimizdeki eksikliklerimizin hemşeehrilerimiz tarafından mahzur görüleceğine inanarak, vizyon proje diyebileceğimiz, finansman anlamında ulaşılmaz zannı uyandırabilecek ancak devlet desteği, uluslararası fonlar, sponsor ve çoğaltabileceğimiz gelir unsurlarıyla altından kalkılabilecek bir kaç öneriyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

*Çöp arıtma ve enerji üretim tesisi
*Çarşamba çayının debisini hesaplanması, yaz aylarında çay'ın su seviyesinin yüksekliğinin sağlanması ve neticesinde alanya Dimçay örneğinde yazlık tesisler kurulması
*Spor okulları organize edilerek, Bozkır'ın merkezi dışında kasaba ve köylerinde yaşayanlarından faydalandırılması, sponsorlar tedarik edilerek, başlangıçta bölgesel ligde mücadele edecek, ilerleyen zamanda gidişata göre profesyonel ligi hedefleyecek öncelikle Bayan Basketbol, Voleybol yada Hentbol (Burada ki tercihte boy ortalaması ve Bozkırlı gençlerimizin yetenekleri belirleyici olacaktır) takımı kurulması kurulması.
*Zengibar kalesinin  reprodüksiyonu (belli bir ölçekte), eğer altından kalkılabilirse tam orjinal olarak restorasyonu. (Bu konuda yurtdışında, mesela Almanya'da arkeoloji enstitüsü her yıl milyonlarca euro yurtdışına para harcamaktadır)

Yukarıda bahsi geçenler hayalden ziyade hedef, niyetten ziyade inançtır. Olmaması mümkün olmayacak hiçbirşey, proje aşamasına dahi getirilmemeli, ancak yapılabilirlikler ivedilikle, aşkla, yapılmalıdır.

Saygılarımla
Kayıtlı

''Sevdamız Türkiye, Sevgilimiz Bozkır''
beyazyildiz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 163



Site
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2009 - 21:04 »

Geçtiğimiz haftasonu Konya Silleye ikinci gidişim. İlk gidişimde bir mum imalathanesini gördüm. Şaşırmıştım. Sille küçücük bir yerdi. Bozkırın 3/1 bile değil. Ama bir üretim tesisi vardı. Bir mum üretim tesisi. Sordum ne kadardır bu işi yapıyorsunuz diye ben beni bildim bileli dedi ve ekledi yaşım 37. devam etti babamda kendini bildibileli mum yapıyormuş...

Mum üretmek belki en fazla 5 işçi istihdamıdır belki 5*3 15 nufustur günlük 15 ekmek demek......Peki mum ticareti için küçülen dünyada ulaşım ve hammadde sıkıntısı sorunu yoktur.

Son gittiğimde ise bir çömlek ustası boduç ustasını ziyaret etme şansım oldu. Yaşar ustayı... Fazla sohbet imkanımız olmadı ama gözlemlerimden şunu aktarmak isterim. Artık su içmek için boduçlar kullanılmıuyor ama ustanın dükkanı boduç doluydu. Değişik desende yapılmış süs amaçlı boduçlar ve çömlekler yani zamanına hitab eden ürünler.

Peki nerde bizim ustlarımız. Ben Dereliyim Derede demir ustaları varmış. Silah ustaları varmış Barutcular varmış. Çatta çömlekçiler bıçakcılar... her köyde bir zanaat adamı varmış. Şimdi yok....

Köylerde kadınlar yün eğirirlerdi.Şimdi görmüyorum.. Tayyip sağolsun... Bakıyor ninelerimize... Kocaya da varmıyor ninelerimiz Smiley)) Neys o işin şakası ama üretim yok. ÜRETMİYORUZ...

Ben bu konudaki sıkıntıyı kaymakamlık ve Halkeğitim merkezlerinin bu konuya reel çözümler üretme peşine düşmediklerine bağlıyorum...

Bozkırı fabrikalar ile değil ama her evde bir fabrika mantığıyla kalkındırabiliriz. Herşeyden önce kooparatifleşmek...
Kayıtlı

Bozkır Ve Çevresine Ait Fotoğraflar Bulabileceğiniz Bir Site

www.onecek.com
hakiki
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 937



« Yanıtla #4 : 07 Nisan 2009 - 14:18 »

Peki nerde bizim ustlarımız. Ben Dereliyim Derede demir ustaları varmış. Silah ustaları varmış Barutcular varmış. Çatta çömlekçiler bıçakcılar... her köyde bir zanaat adamı varmış. Şimdi yok....      beyazyildizdan alıntı.

Yukardaki üç yazıdada hemen hemen aynı konular işlenmekte, hepside güzel, hepsinin hayata geçmesi,çok güzel
ama  10 da 1 ri bile yapılsa yinede güzel başlangıç için.Bunlar hayalden öte gerçekleşmesi olan işler.
İnşallah yeni yönetim,bu sorunlara başarılı bir imza atar' da güzelim bozkırımıza bi güzellikler gelir dilekleriyle
herkese saygılar.








Kayıtlı

Nice  insanlar gördüm, üstünde elbise yok.
Nice elbiseler  gördüm, içinde insan yok.

                             Mevlana
cereyanci
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 540


Site
« Yanıtla #5 : 07 Nisan 2009 - 21:54 »

buyrun çözüm üretın bozkır için çözüm üretın.eksıkler eksık veya fazla sıralanmış sorun bunları çözmek.sanayı  bakımından bence mermer  madenı aranmalı veya çimento tarım sanayısınde dere kasabasını tahini elden geldiğince tanıtılmalı.evler mutahıtlere verılıp yıkılmamalı tam tersı vakıflar ve ab. teşvık projelerı ile tadılat edılmelı yerleşim en verımsız topraklara kaydrılmalı.beledıye sanayı için ücretsız arsa tahsız etmelı en kısa zamanda sahılle olan yol işi çözulmelı karamnadan  sahıle gıdecek bozkırdan geçmeli  her kez bılırkı mersın yolu karamana eziyet yolu bakın üniversıtemıze ıyı sarılın en az camılere yaptığınız  kadar unıversıtemıze yardım yapın olduğunca buyutun başka bölümler getırın onlara yönelık yatırımlar yapın örneğin  kalıtelı yurtlar  kalıtelı cafeler ben ıdda edıyorum bozkıra tııbbi ve aromatık bıtkıler uzerıne hem bölüm acılmalı hemde bu yönde cevreye yatırım yapılmalı örneğin bı hemşerimiz yatırım yapacaksa markettır felan  hemen engel olup ona bu yönde yatırım yaptırlmalı.örneğin bozkırda tarım üzerine hangı fıdanlar denenıyor karamanda  her 3 aya bır çeşitli bölgelerde fidan ve bıtkı denemesı yapılır tarım il mudurlukları bu işe dıkkat edıyor zate değilse nerden bılınırdı karamanın bucakışlasında kalıtelı zeytın olduğunu şimdi bucakışla zeytınlık devlette gereken yardımı yaptı ınnamak lazım fıkırcı olmak bunu gıbı fıkırler  ıstıyorum sorun yazmayın BIRDE RICA EDIYORUM BU BOZKIRLI ULAŞIM ŞİRKETLERINDEN LUTFEN KARAMANA AYDA BIRDE OLSA SEFER DUZENLEYIN LUTFEN INANAIN CUMRADAN SONRA KARAMAN DAHA YAKIN SIZE DENEYIN GELIN  KONUŞALIM ANLAŞALIM BU İŞİN OLAMSINI ISTIYORUM
Kayıtlı
hasandursun
Kıdemli Üye
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3031


BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.


« Yanıtla #6 : 09 Nisan 2009 - 13:26 »

Bence Bir Belediye Başkanı Belediyeyi işetme gibi düşünmeli. Öyle yönetmeli.
Kayıtlı

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
ethelmanea
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5


Site
« Yanıtla #7 : 09 Nisan 2009 - 18:15 »

Duydum ki Bozkırda Sigara Yaşı 9'a  Alkol Yaşıda 15'e düşmüş Tüm Türkiyede olduğu gibi. Ben Bozkır'da yoktur diyordum.

Sayın Başkanın dikkatine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Başkan ne yapsın aile eğitimi olmalı bu tür kötü alışkanlıkları önlemek için
Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
 
Gitmek istediğiniz yer: