bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 24 Nisan 2025 - 09:23 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Bozkır'a dair  (Okunma Sayısı 2083 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 17 Nisan 2009 - 10:39 »

Arabacı, Bozkır'ın tarihini anlattı

16 Nisan 2009 - 18:26:46

Bozkır’ın tarihini anlatan Yar. Doç. Dr. Arabacı: “1919’da çıkan Bozkır isyanıyla ilgili olarak “O dönemde bir tahrik olduğunu bugün daha net görebiliyoruz.”dedi.

Bozkırlılar Vakfı tarafından organize edilen programa Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Caner Arabacı konuşmacı olarak katıldı. Araştırmacı yönüyle de tanınan Arabacı, ilçenin 1900’lü yılların başında eğitime önderlik yaptığını vurguladı.

Arabacı “1900 başlarında Konya eğitimine yön veren hatta dünya çapında iddia sahibi olan yine Bozkırlılar’dır. Burada modern anlamda laboratuarlı, kütüphaneli, deney yapılan, yatılı öğrenci barındıran, yabancı dilde eğitim veren kurumu açan Bozkırlılar’dır. Demek ki o damar Bozkırlılar’da devam ediyor.”dedi.

“BOZKIR İSYANINDA TAHRİK VARDI”

Bozkır’ın günümüzde de Konya’nın en önemli ilçelerinden birisi olduğunun altını çizen Arabacı, konuşmasında 1919 yılında çıkan Bozkır isyanıyla ilgili bilgilere de yer verdi. “O dönemde bir tahrik olduğunu bugün daha net görebiliyoruz.” şeklinde konuşan Caner Arabacı şunları söyledi:

“İsyanı bastırmak için görevlendirilen kişi sayısı 60. Yani böyle bir isyanı 60 kişinin bastırması imkânsız. Bu sebeple tahrik olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz. Ayrıca isyan dediğimiz şey bir nasihat heyetiyle tamamen ortadan kaldırılmış.

Yani Bozkır halkı geçmişte de bugün olduğu vatanseverdir. Devletine bağlıdır. O dönemde ilçeye haksızlık yapılmıştır.”

Konhaber

Hamdım             Piştim            Yandım
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: