KARACAARDIÇ KÖYÜNÜN EFSANE BAŞKANI! SENİ UNUTMADIK VE SENİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ! Karacaardıç Köyü, kurumsallaşma adına Dernek olalı ne böyle bir başkan gördü nede böyle hizmetlerle tanıştı. Karacaardıç Köyü Derneği'nin eski Başkanı Sayın Ubeyit Sarı beyi Bozkır çevresinde yaşayan tüm insanlarımız bilir. Sayın Ubeyit Sarı, başkanlığa adaylığına koyduktan sonra yaptığı hizmetleriyle, tutarlılığıyla, plan ve proje çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirmiş, taahhüt ettiği tüm projelerini başkanlığı döneminde tek tek hayata geçirmiş, Karacaardıç Köyünü ülkemize ve dünyaya tanıtmış ve adından da sıkca söz ettirmiştir. Umarım bundan sonra başkanlığa aday olmayı düşünen veyahutta başkanlığa gelen Sayın Başkanlarımızın, Ubeyit Sarı beyin izinden ve yolundan gidip, Sayın Ubeyit Beyin yollarına 'yeni' yollar açarlar... Karacaardıç Köyü Derneği'nin eski efsane başkanı Sayın Ubeyit Sarı Bey'in başkanlığı döneminde yapmış olduğu içraatları saymakla bitiremeyiz. Efsane Başkan! Seni seviyoruz, Seni Unutmadık Ve Seni Unutmayacağız. İşte onlardan birkaç tanesi....
KARACAARDIÇ KÖYÜ DERNEĞİ ESKİ GENEL BAŞKANI SAYIN UBEYİT SARI BEY DÖNEMİNDE UYGULAMAYA KONULAN, TAMAMLANAN VE TARİHE GEÇEN BAŞARILI ÇALIŞMALAR VE PROJELER 1- 14-01-2005 tarihi akşamı Bozkır’lılar Dernek binasında tüm Karacaardıç'lılar ile tanışma ve hizmet programımızı konuşmak için, genel bir toplantı ve yapılarak hizmet programı yapıldı.
2- Karacaardıç köyünün tanıtım ve haberleşme ağının kurulması için 9 Ağustos 2005 yılında
www.bozkiryildizi.com adında bir internet sitesi kuruldu ve bu iletişim platformu neticesinde de Dünyanın ve Ülkemizin dört bir yanındaki Bozkır ve çevresinde yaşayan hemşehrilerimiz bu iletişim platformu ağı içinde buluşturuldu.sitemiz kuruldu ve yayınına devam ediyor.
3- 19-02-2005 tarihi akşamı Zeytinburnu Emine İnanç Vakfında Karacaardıç Köyünün yetiştirdiği ilim adamlarından olan Osman HORASANLI Hocaefendiye, Karacaardıç Köyünün "kuruluş amacı" ile ilgili kültürel bir konferans verdirildi.
4- 13-04-2005 tarihinde Karacaardıç köyümüzdeki ilköğretim okulunda 5.sınıfta okuyan talebelere tek öğretmen tarafından ders verilmesi ve bunun yeterli olmadığı düşünüldüğü için Bozkır Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat edilerek, bu talebelerin taşımalı olarak Bozkır’da eğitim ve öğretim görerek daha iyi yetişmeleri sağlanmıştır.
5- 23-03-2005 tarihinde eski Konya Valimiz Sayın Ahmet KAYHAN Bey ile Karacaardıç köyünün sorunları ile köyün içme ve sulama suları ile ilgili görüşülmüştür.
6- Konya il Çevre Müdürlüğü, DSİ Konya Bölge Müdürlüğü, Müdür muavini ve ilgili diğer yetkililer ile görüşülerek Karacaardıç köyü için katran (sedir, çam, akasya) ağaçları alınarak, Karacaardıç köyünde belirlenen alanlara bu satın alınan aağaçlar dikilmiştir.
7- Karacaardıç Köyü Derneğine Konya Millet vekili Sayın Mehmet KILIÇ bey davet edilerek köyün sorunları ile proplemleri ve dilekleri aktarılarak, karşılıklı olarak istişarelerde bulunuldu.
8- 26-5-2005 tarihinde tüm hemşehrilerimiz ve dostlarımız ile İstanbul - Florya'daki Atatürk Orman Çiftliğinde sponsorluğunu işadamı Kemal Çakır'ın üstlendiği piknik organizasyonu düzenlenmiştir. Sponsorumuz olan Kemal Çakıl bey'e bu vesileyle teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz.
9- 13-11-2005 tarihinde Karacaardıç Köyü Derneği Genel merkez binamıza elektrik ve su tesisat bağlantıları yapılmış ve hizmete verilmiştir.
10- 18-12-2005 tarihinde Uludağ Caddesi NO: 51’deki Karacaardıç Köyü Derneği Genel Merkezimize ait iki katlı meskun bina satın alınarak iç kısımlarının dekorasyon ve dizaynı yapılarak tüm Bozkır'lı hemşehrilerimizin ve köylülerimizin hizmetine sunulmuştur. Alt katın fayans, kale bodur, boya ve karton piyerlerini Şevki Ataoğlu, su tesisat işleri ve lavaboların fayans ve kale bodurlarını YAHPA DEDİŞ adlı hemşehrilerimiz derneğimize bağış yaparak tasarrufta bulunmuşlardır. Genel Merkez binasımızın açılışını; Osman HORASANLI hocamız, Prof. Dr. Mehmet UYANIK, Bozkır’lılar Vakfı Başkanı Kamil BİLGİN, Araştırmacı – Yazar Ali Ulvi ÜLKER, Sabri GÜMÜŞ beyler yapmışlar ve açılışta da birer konuşma yapmışlardır. Bu etkinlikte Fahri ÜNVER hocamız Kur’an-ı Kerim okudu, Ali ÖZKAN hocamızda dua ederek bitirildi. Bunun akabinde eski dernek başkanımız Ubeyit SARI bey kısa bir konuşma yaptı. Sarı, konuşmasında şunları söyledi; Karacaardıç’lıların kendilerine ait bir mekanlarının olmasını yıllarca hayal ettiğini bununda gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu, bu güzel mekanın iki katlı dubleks olmasının Karacaardıç’lıların kültürel bakımdan çok yararlı olacağını, dernek iştişare ve toplantılarımızı, hemşehrilerimizin sosyal aktivitelerini bu binada yapılmasının Allah’ın bir lütfu olduğunu söyledi. Gençlerimizin öz benliklerini sağlamak, örf ve adetlerimizi yaşatmak, kültürel ve sportif faaliyetlerini sağlamak, vatanına ve milletine sadık birer insan olmaları için kendilerine her türlü konularda yardımcı olunacağını, bu binanın çok kullanışlı ve dubleks olması; Nişan, Kına Gecesi, Düğün Özel Günler ve konferanslar için ihtiyaç ve taleplerin anında karşılanacağını ve şimdiden bu konularla ilgili sasyal kullanım ve ihtiyaç için taleplerin gelmeye başladığını ve bu taleplerinde anında karşılandığını söyledi.
11- Karacaardıç’lıların bir arada olmaları için bir arsa alınarak Karacaardıç mahallesi kurulması için gerekli fizibilite çalışmalarının yapılacağı Bozkır kamuoyuna açıklanmıştır.
12- 11-01-2006 tarihinde Hava Alanı Mahallesi, Uludağ Caddesi NO: 51 adresindeki iki katlı Genel Merkez binamızın tapusu dernek üzerine alınmıştır.
13- Karacaardıç Köyü Derneği'nin zemin katından 1. kata çıkan demir merdiveni Karacaardıç iş adamı Mahmut ÇAKIL Bey, derneğe bağış yaparak bir tasarrufta bulunmuştur. Kendisine bu nedenle tüm Karacaardıç'lılar olarak teşekkür ederiz.
14- 11-02-2006 tarihinde Hava Alanı, Uludağ Caddesi NO: 51 adresindeki Genel merkez taşınarak yetkili mercilere adres bilgileri bildirilmiştir.
15- Konya Valimiz Ahmet KAYHAN Bey ile Karacaardıç Köyünün su sorunu ile ilgili görüşülmüş, su sorunuyla ilgili ilgili birim müdürlerininde katılımıyla özel bir toplantı yapılarak, sorunlarla ilgili görüş alış verişinde bulunulmuştur. Toplantıda Karacaardıç köyünü temsilen DPT Uzmanı Yaşar Bağlı beyde hazır bulunmuştur.
16- Herkez tarafından sevilen ve sayılan ünlü ilahiyat uzmanı, ilam adamı hemşehrimiz Osman HORASANLI hocaefendiye Karacaardıç Köyü Derneği Genel Merkezinde konferans sunumu yaptırılmıştır.
17- 09-07-2008 tarihinde Florya Atatürk Orman çiftliğinde hemşehrilerimizle birlikte piknik organizasyonu düzenlenmiştir. Piknik organizasyonuna katılım yüksek düzeyde olurken, pikniğe gelen hemşehrilerimiz bu vesileyle birbirleriyle hasret gidermiştir.
18- İçme suyumuz ile ilgili tüm arazilerimizin sulanması için Sarıot gölündeki su toplama alanının tamamının yerinde görülüp vetoplanan suyun ne kadar olduğunu görmek için DSİ Bölge Müdürümüz Ömer Faruk YİĞİTSOY ve Müdür muavini, Bozkır Kaymakamı Ali KATIRCI Bey, Konya Milletvekilimiz Muhammer CANDAN ve Konya millet vekilimiz Mehmet KILINÇ, Bozkır Belediye Başkanımız Mehmet Akif ÜLKER, Bozkır Belde Belediye Başkanları, Jeooloji Mühendisi Ömer HAMARAT, Ziraat odası Başkanı Mustafa Bey, Çağlayan Belediye Başkanı ile Sazlı, Sopran, Bozdan muhtarlarıda davet edilerek Bozkır'ın sorunları üzerinde genel bir iştişarelerde bulunularak konuyla ilgili fizibilite çalışmaları yapılmış ve buda Bozkır kamuoyuna deklare edilmiştir. Karacaardıç'lı hemşehrimiz Ali SAVK bey, tüm misafirlerimizle ayrı ayrı ilgilenmiş ve kendisine yakışır şekilde tüm misafirlerimizi evinde ağırlamıştır. Karacaardıç köyünü temsilen misafirperverliğin en güzel örneğinide bu vesileyle sergilemiştir. Kendisine göstermiş olduğun bu yakın ilgi ve alakasından vede ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ederiz.
19- 28 – 29 – 04 / 2007 tarihinde Karacaardıç Köyü Derneği Başkanı Ubeyit Sarı beyin fikir öncülüğünde ve Genel Merkezin koordinasyonunda ve Karacaardıç Köyünün tarihinde ilk defa Çanakkale'de bulunan şehitlerimiz 3 büyük otobüs ile ziyaret edildi, dualar edilerek Çanakkale’de şehit düşen dedelerimizin vurulduğu yerler araştırıldı. Bunlardan bir tanesi Ahmet oğlu Nurullah dedemizin vurulduğu yer olan Tiryandatil çiftliği'de ziyaret edilmiştir. Tüm şehitlerimize bu vesileyle dualar edilmiştir. Ayrıca Çanakkale gezimiz ile ilgili profosyonel anlamda ve manada güzel bir video belgesel yapılmış bu vesileyle Karacaardıç Köyü Derneği ile Karacaardıç tanıtılmıştır. Bu gezimize Çanakkale Üniversitesi Seramik Bölümü Başkanı ve Karacaardıç'lı hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet UYANIK hocamızda gezimize iştirak ederek gezimizde gönüllü koordinasyon ve rehberlik sağlayarak tüm Karacaardıç'lıları en iyi şekilde misafir etmiş ve temsil etmiştir.
20- Köyümüzün genel sorunları ile çok yakından ilgilenen Konya Valimiz Ahmet KAYHAN Bey’e, Konya İl idare genel sekreteri Dr. Muhammer Sönmez Bey’e, Köy Hizmetleri Müdürü Salih AKKAYA Bey’e, Köy Hizmetleri Müdür Muavini Mustafa Kömür Bey’e, İl Encümeni Ali Selvi Bey’e, İçme suları Bölge Müdürü Erol Dikici Beye, Jeoloji Mühendisi Cemil Temel Bey’e, Teknisyen Ahmet Türk Bey’e, Operatör Ahmet Erişkin Bey'e, Konya Milletvekilimiz Mehmet KILIÇ Beye, Eğitim ve Avukat Durmuş Ali Kümük Beye, Mehmet APAN ve H. İbrahim APAN Beyler'e birer plaket verilmiştir. Plaket üçretini Karacaardıç Köyü Derneği eski Başkan'ı Ubeyit Sarı bey, bireysel fedakarlıkta bulunarak kendi cebinden ödemiştir.
21- 20-07-2006 tarihinde Karacaardıç köyünüzde ilk defa toplu sağlık taraması yapıldı. Sağlık taramasını aslen Akçapınar doğumlu olan ve Amerika Birleşik Devletlerinin Missori Eyaletindeki bir hastanede halen doktorluk görevini başarıyla sürdüren ve adından da hayırlı hizmetleriyle söz ettiren Sayın Doç. Dr. Cengiz Sümer ile eşi Dr. Emel Sümer hanım, Prof. Dr. Fazıl SEZEN ve eşi Dr. Tural SEZER tarafından organize edilmiştir. Bu sağlık taramayla 92 köylümüz ücretsiz muayene ettirilmiş ve bu insanlarımızın sorunları, rahatsızlıkları, kendilerine anlatılıp ilaç tavsiye edilerek kendilerine reçete yazılmıştır. Doktorların beyanına göre Karacaardıç Köyünde en sağlıklı insanımız 90 yaşındaki Celal Akdemir Beyin olduğu tesbit edilmiştir. Celal Beyin kilosu 59 kg, kan basıncı 109, nabız 62, kanşekeri 89’dur. Celal Beye bu sağlığı nasıl yakaladınız? diye kendisine sorulunca kendisi şöyle cevap verdi; "Ben küçük yaşta çok çile çektim, fakat evlenince kendime geldim ama hiçbir zaman kederlenmedim, kendimi stresten çok uzak tuttum. Çok çalıştım, süt – yoğurt – keçi – yoğurdu çok yedim, tabii temiz hava, güzel tatlı sular çok içtim” şeklinde cevap verdi.
22- Akpınarı köy hizmetlerinin yardımı ile tamamen temizlendi ve imece usulü ile köylülerimizin su ihtiyacı bir nebze olsun giderilmeye çalışıldı. Mehmet APAN, H. İbrahim APAN, Şevki Ataoğlu, Kemal Çakıl ve Kadir Ünver, adlı hemşehrilerimizin bu konuda büyük emekleri var kendilerine bu vesileyle ayrı ayrı çok teşekkür ederiz, kendilerinden Allah Razı olsun.
23- Karacaardıç Köyünde bulunan ve "Denli yer" diye tabir edilen mevkideki kuyunun tamamlanması için, Kuyucu Cemil Usta ile görüşüldü ve kuyu 23 metre de bitirildi. Kuyunun sponsorluğunu Mahmut ÇAKIL, Şevki Ataoğlu işadamlarımız ile isminin açıklanmasını istemeyen bir hemşehrimiz yaptırdı ve kuyu başarılı bir planlamayla ve projeyle bitirilip Karacaardıç'lı hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştur.
24- Konya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Karacaardıç Köyündeki çocuklarımıza oyun oynaması için hediye ettiği salıncak, kaydıraç, tahtaravelli gibi oyuncaklar köyde bulunan ilköğretim okulunun bahçesine monta edilerek, çocuklarımızın istifadesine sunulmuştur. Demir oyuncaklarının okul sahası içine monte edilmesini, adının açıklanmasını istemeyen bir hemşehrimiz sağladı. Bu vesileyle köyümüze sağladığı bu oyuncaklar nedeniyle Karacaardıç'lılar olarak Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz.
25- Köyümüzün mezarlık mevkisine, erkeğin suyuna, okulun önüne, Gökcebel'e (eski okul), samcadan, akasya, meşe, karam, karaçam, vs. olmak üzere 10.000 (onbin)’e yakın fidan dikildi.
26- Bu dikilen ağaçların temin edilmesine maddi ve manevi desteği olan; Durmuş Ali KÜMÜK, Mehmet APAN, Abdullah Kılıçaslan, Sıddık Aydoğdu, Mustafa Günaydın, Mahmut Çakıl, Şevki Ataoğlu adındaki iş adamlarımız ile adının açıklanmasını istemeyen bir hemşehrimiz sağlamış ve bir köylümüz tarafından bu ağaçlar dikilip bakımları ve sulamaları yapılmıştır.
27- Ayrıca ağaç için Konya çevre il müdürlüğü, Çevre Orman Müdürlüğümüz, Seydişehir Orman İşletmesi fidanların köyümüze dikilmesi şartıyla ücretsiz olarak vermişlerdir. Bu fidanların dikimi için, hiç kimseden kepçe ücreti v.s. için maddi destek alınmamıştır. Fidan dikim ücretlerini adının açıklanmasını istemeyen hayırsever bir komşumuz karşılamıştır.
28- Çağlayan Göleti ile ilgili bilgi amacı ile içme suyumuz ve arazilerimizin sulanmasıyla alakalı olarak sayın başkan’a, DSİ Genel Müdürlüğüne, Çevre Orman Bakanlığımıza ve konu ile ilgili Bozkır kamuoyunda duyarlılık oluşturmak için bu konuya duyarlı ve ilgili tüm Bozkır'lı hemşehrilerimize 3.500 adet (ücbin beşyüz) mail gönderilmiştir.
29- Orman bölge müdürlüğü müşteşarlarından AYTEKİN Bey, Orman Bakanlığı Baş Mühendisi Rüstem K. Bey, DPT Uzmanı Yaşar Bağlı bey ve Ali SAVK bey köyümüzün su sorunu ve diğer sorunları ile fizibilite çalışmaları yaparak, incelemeler yaptılar ve gerekli ilgili ve bilgili mercilere raporlarını verip yardımcı olmaya çalıştılar.
30- Karacaardıç Köyünün Köyü'nün belirlenen 5 ayrı noktasına (beş) yerine Artezyen vurduruldu. Bu hizmetlere Durmuş Ali KÜMÜK, M. APAN, H. İbrahim APAN’ın büyük katkıları olmuştur. Köyümüze olan katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz, Allah Razı olsun. Ayrıca Konya’daki Jeoloji mühendisleri tarafından yer altı sularımızın taranma işlemleri yapılarak kesin raporları verildi. Çıkan rapor sonucunda maalesef Karacaardıç köyünde yer altı suyunun olmadığı resmi olarak belgelendirilmiş oldu.