bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 14 Eylül 2024 - 17:31 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: HAFTALIK YORUMLAR  (Okunma Sayısı 4507 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
beyazyildiz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 27 Mayıs 2009 - 00:16 »

Bundan sonra nasip olursa e hafta güncelk konular için kendimce dilim döndükçe bir şeyler karalama ya çalışacağım. Ve ,işte ilk denemem

Mayın La Mayın....

Hükümet teklifiMayın temizleme ve arazi kullanım süreleri
Madde 3- (1)Mayın temizleme süresi taşınmazların yükleniciye tesliminden itibaren 5 yılı geçemez. Taşınmazların temizleme karşılığı tarımsal faaliyetlerde kullanılmasına ilişkin tahmini ihale süresi ise, kabul işlemlerinin yapılmasından itibaren 44 yılı geçmemek üzere, mayın temizleme işinin maliyeti ile kullanıma bırakılacak taşınmazların bir yıllık kira bedeli esas alınarak Maliye Bakanlığınca belirlenir.
Plan Bütçe Komisyonu Mayın temizleme ve arazi kullanım süreleri
Madde 3- (1) Maliye Bakanlığınca yapılacak kullanım karşılığı temizleme ihalesinde, mayın temizleme süresi taşınmazların yükleniciye tesliminden itibaren 5 yılı, taşınmazların temizleme karşılığı tarımsal faaliyetlerde kullandırılması süresi ise, kabul işlemlerinin yapılmasından itibaren 44 yılı geçemez.
"İsraillilere verilmesin"

Mayın nedir? Bence mayın bir ülkenin hudutlarını koruyamama beceriksizliği ve kudretsizliğinin yer altına gömülmüş korkaklığıdır ki gün gelir ayağımıza dolaşır.

Bundan 65 yıl önce sözde sınırda kaçakçılığı önlemek için Türkiye Cumhuriyeti tarafından döşenen mayınların bizden başka birçok ülkenin kazımadığı umursamadığı uluslar arası anlaşmalara göre yasaklandığı ve kaldırma zorunluluğu arz ettiği için mayınlı araziler mayınsızlaştırılacak. Aslında iyide olacak

Tamam, iyi güzel hoş. Boş araziler temizlensin Rusya’nın küresel ısınmayı tetikleyerek buzullardan toprak çıkarma arzusu gibi bir anlayış da bahane gösterilsin.’’Aaaa bakın bir sürü boş arazi var orda yazık günah değimli neden boş duruyor ekilsin dikilsin’’ Bunu ben söylemiyorum bizzat sayın bakanımız Mehdi Eker söylüyor. Bakın ne demiş.

Türkiye, 200 bin dekarın üzerindeki bir alanını 50-60 yıldır kullanmıyor. Türkiye’nin uluslararası sözleşmelere göre mayınları kaldırması gerekiyor. Öbür taraftan Suriye senin komşu ülken, sen kalkmışsın ülkenle komşun arasında 500 km yere mayın döşemişsin, bunun kaldırılması gerekiyor. Bu Türkiye’nin menfaatine, yaklaşık 200 bin dönüm üretimde kullanılacak. Bu yer yıllardır kimyevi gübre kullanılmaması sebebiyle organik tarıma uygun. Burada üretim ne yaparsanız, konvansiyonel tarım yapsanız da verimi çok yüksek olur, organik tarım üretseniz de son derece yüksek olur. ALINTI: http://www.stargazete.com/ekonomi/mayin-temizleme-ihalesi-herkese-acik-haber-190513.htm

.

Hükümet ise hepten sarhoş ki üç kuruşluk hesap uğruna bu mayın temizleme ihalesine İsrailli şirketleri  de dahil ediyor.. CHP bursa milletvekili Sayın Onur Öymen söz konusu yasa tasarına göre ihaleyi alacak olan şirketin bu arazi üzerinde 44 yıl hak sahibi olabileceğini söylüyor…44 yıl Yahudi yönetiminde olacak topraklarımız… Bu düşünülebilir şey mi? Ben kabul edemem bunu… Buralarda bir tabir vardır kırmızı olsun beş fazla olsun. Bizim olsun bizden olsun beş fazla olsun. Paraya bu kadar tamah etmemeli. Bu ihaleye kesinlikle yabancı özelliklede İsrail kökenli veya bağlantılı hiçbir şirket alınmamalı.
Bu mayınları TSK döşemedi mi? Döşediği mayını temizleyemeyecek kadar aciz bir ordu değil bizim ordumuz. Madem bu araziyi temizleyene bu araziyi vereceksiniz o halde bırakında beş fazla olsun TSK nın olsun bu görev. Düşünün adamlar 44 yılda Petrolun p sini koymazlar orada. Arazi kullanılamayacak hale getirilir eğer ki İsrailli şirketlerin eline geçerse…

Bu konuda duyarlılığımızı göstermek lazım. Ama nasıl?

Bozkır Ve Çevresine Ait Fotoğraflar Bulabileceğiniz Bir Site

www.onecek.com
hakiki
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 27 Mayıs 2009 - 09:18 »

Hükümet ise hepten sarhoş ki üç kuruşluk hesap uğruna bu mayın temizleme ihalesine İsrailli şirketleri  de dahil ediyor.. CHP bursa milletvekili Sayın Onur Öymen söz konusu yasa tasarına göre ihaleyi alacak olan şirketin bu arazi üzerinde 44 yıl hak sahibi olabileceğini söylüyor…44 yıl Yahudi yönetiminde olacak topraklarımız… Bu düşünülebilir şey mi? Ben kabul edemem bunu… Buralarda bir tabir vardır kırmızı olsun beş fazla olsun. Bizim olsun bizden olsun beş fazla olsun. Paraya bu kadar tamah etmemeli. Bu ihaleye kesinlikle yabancı özelliklede İsrail kökenli veya bağlantılı hiçbir şirket alınmamalı.
Bu mayınları TSK döşemedi mi? Döşediği mayını temizleyemeyecek kadar aciz bir ordu değil bizim ordumuz. Madem bu araziyi temizleyene bu araziyi vereceksiniz o halde bırakında beş fazla olsun TSK nın olsun bu görev. Düşünün adamlar 44 yılda Petrolun p sini koymazlar orada. Arazi kullanılamayacak hale getirilir eğer ki İsrailli şirketlerin eline geçerse…

Bu konuda duyarlılığımızı göstermek lazım. Ama nasıl?

İsrailin eline geçerse, arazinin kaymağını yer.
Posasın ' da türkiyeye bırakır'ki, mayın döşenmişten beter bir arazi  kalır .
sittinsene ne organik ne potanik bi şey yetişir .

Nice  insanlar gördüm, üstünde elbise yok.
Nice elbiseler  gördüm, içinde insan yok.

Mevlana
bozkirliii
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2009 - 10:30 »

her insanin bir hatasi olabilir turkiyede basbakanlik yapmak cok kolay degil arkadaslar ALLAH tayyibin anasina babasina rahmet etsin ALLAH razi olsun kendisinden adam gibi adam,kelle koltukta geziyor neden bu insanlar hep yapilan hatalari goruyor takim tutar gibi parti tutuyoruz adam ergenekon gibi buyuk bir ceteyi perisan etti yillardir bizim kanimizi emmisler heryerde elleri var bugun en buyuk fitneyi icimize sokmuslar turk kurt kavgasi ALLAH sonumuzu hayirlara getirsin insallah en sevdogim insanlardan birisiniz sozuyle bitirmek istiyorum

rahmetli muhsin yazicioglu

bir hayalim var butun vatandaslarimizin ayyildizli bayragin altinda serefle yasadigi bir turkiye hayal ediyorum

bir hayalim var basini orten ve acanin ayni universitede yasaksiz kavgasiz kardesce yasadigi bir turkiye hayal ediyorum

bir hayalim var kurt turkmen alevi sunni ayrimi olmadan zengin fakir yoksul ayricaligi gorulmeden bir turkiye hayal ediyorum

RABBIM bu hayalini gerceklestirsin sayin rahmetli muhsin yazicioglu

ALLAH rahmet eylesin
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2009 - 10:32 Gönderen: bozkirliii » Kayıtlı
beyazyildiz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 27 Mayıs 2009 - 17:06 »

Her insanın  hatası olabilir. Benim de  hatalarım oluyor mesala AKP ye bu güne kadar koşulsuz destek vermek gibi benimde hatam oldu. Ama tarih eğer bu yasa tasarısını kabul edildiğini yazarsa AKP benim için yoktur...

Bir insanı başbakan seçiyorsak üstün meziyetleri olduğuna inandığımız için sıradan insanların düştüğü hatalara düşmeyeceğini umut ettiğimiz için şeçiyoruz. Ayrıca bir TBMM ve milletvekilleri bakanlar da onaylıyor bu teklifi.. Siz hiç 350 kişilik hata gördünüz mü??

Umarım bu tasarı bu haliyle meclisten geçmez Ve hatta meclise bile gelmez.

www.onecek.com
bozkirliii
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 28 Mayıs 2009 - 11:07 »

desteklemeye bilirsin beyazyildiz kardes senin bilecegin birsey ben herzaman derim ALLAH razi olsun kendisinden basimizdan eksik etmesin RABBIM
daha iyisini bulabilirsen soyle bende o insana oy veriyim
bozkirliii
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 28 Mayıs 2009 - 11:12 »

bazi insanlar vardir menfaati icin oy verirler ve malesef turkiyemizzde cok var boyle insan ama o insanlarla ne yola ne savasa cikilir CENABI MEVLAM bu vatana millete zeval vermesin ben kendim gurbetteyim hollandada vatani sevmenin ne oldugunu bilirim bu kelimeleride yuregimle soyluyorum elinizdekinin degerini bilmek lazim
beyazyildiz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2009 - 17:21 »

Yanlış anlaşılmasın ama davulun sesi uzaktan hoş gelir. Alternatif konusuna gelince bu insanları o mevkiye getiren alternatifsizlikten başka bir şey değildir. Ama artık halkın bir özgür altarnetifi var.Ama burası bunu tartışmanın yeri değil.

www.onecek.com
bozkirliii
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 28 Mayıs 2009 - 18:07 »

davulun sesi uzaktan hos gelir demissin ben tam anlayamadim ne demek istedigini
ayrica burasi tartisma yeri degilse acmayalim kardes boyle konulari insanlar buraya memleket hasreti gidermek icin giriyor
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: