bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 24 Nisan 2025 - 05:08 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Kavşak Mı ? Tuzak Mı?  (Okunma Sayısı 4957 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
beyazyildiz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 09 Haziran 2009 - 12:08 »

Bozkırda yaşayanlar bilir. Özelliklede boğazın(Çat.Dere, Sorkun…) insanı daha iyi bilir.

Bundan 7–8 yıl önce bir çevre yolu yapılmış ve ilçenin iç trafik yoğunluğu azaltılmıştı. Çok güzel bir işti bu. Fakat benim garibime giden bir konu

Çağlayan –Dere istikameti ile Seydişehir istikametine giden yolların çakıştığı yer yani Mantakı’daki kavşak… Işıklandırma koydular… Kimisi uydu ışıklandırmalara kimisi bastı geçti… Ve kazalara tanık oldu bu kavşak… Işıklandırma nedendir bilemeyeceğim bir sebepten dolayı çalışmıyor veya çalıştırılmıyor…

Her neyse bu kavşak tabii ki geniş yolları içine alacağından geniş tutuldu. Ve gerek refüjlere gerekse ta göbeğe ağaçlandırma yapıldı… Her yere dikilen ağaçlar büyümezken maşallah buradaki çam ağaçları birden atıldı… Ve kocaman çam oldurlar birkaç senede… Eeeee çamlar büyüyünce kavşak da gitgide riskli olmaya başladı… Şöyle ki hangi istikametten gelirseniz gelin geldiğiniz istikameti kesen yönde gelen aracı fark etmeniz için kavşağı geçmeniz gerekir… Yani göbeği bile geçeceksin yani riskli yola aracın 50 cm burnunu sokacaksın haaa o esnada birileri sana çarpmazsa geçebilirsin…

Tamam ağaçlandırma güzel şey. Bakın bozkır gitgide yeşilleniyor.Asar tepe olsun çevre yolunun civarı  olsun dikilen ağaçlar büyüyor hergün. Ama kavşağa ağaç dikmenin anlamını bilen varsa bir zahmet açıklayıversin..

Bu ağaçlar inşallah trafik kazaları olmadan yerinden sökülerek en ihtiyaçlı yere nakledilir.

Ben bu konuyu nasip olursa bizzat sayın belediye başkanı Mustafa Uyar abimize ileteceğim. Fakat buradan da sizlerle paylaşmak istedim.

Bozkır Ve Çevresine Ait Fotoğraflar Bulabileceğiniz Bir Site

www.onecek.com
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2009 - 08:19 »

Hemşehrim çözümü varken ordaki yetişmiş canım ağaçları katletmenin mantığı nedir ? Sence bu çözüm önerisimidir.Kendin diyorsun ışıklandırma var ama çalışmıyor.Ağaçların sökülmesi yerine o ışıkların çalışılır hale getirilmesi dahamı zor...
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2009 - 09:24 Gönderen: rockseverr » Kayıtlı
beyazyildiz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2009 - 17:46 »

Kimse ağaçları katledmiyor.. Ağaçlar en uygun mevsimde yerinden sökülüp daha fazla ihtiyaç duyulan bir noktaya aktarılmasını yazdım. Okumuş olmanız lazımdı??

Işıklandırma konusuna geline yol çok aktif bir yol olmadığı için ışıklandırma  çok ahım şahım gerekli değil. Hoş çalışsa bile pek uyan olmuyor O daha büyük tehlike...

Ve şahsen trafik yoğunluğunun az olduğu bölgelerde ışıklandırmanın milli ekonomiye zarar verebileceği kanaatindeyim.Görünen bir kavşakta duyarlı sürücülerimiz olduğu sürece kaza yapmak gerçekten kaderden başka bir şey olamaz...

www.onecek.com
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 10 Haziran 2009 - 20:57 »

Ağaçların sökülüp başka yerlere aktarılması heleki bozkırımızda bence hayalden ileriye gidemez Smiley Ağaç sökme makinasının bozkıra gelmesi çok zor . Trafik yoğunluğunun az olduğu yerlerde özellikle kavşak noktalarında sürekli kırmızı ışıp yanıp sönecek şekilde ayarlama yapılması bi elektronik kontrol gerektirmediği için bu işi güneş enerjisinden faydalanarak yapılır bu sayede ekonomiyide külfet olmaz.Ama ben eminimki orda bunların hiçbiri yapılmayacaktır.Eğer bu bölgede böyle bi sıkıntı varsa belediye en kolay yolu seçip ağaçları ortadan kaldıracaktır.
hakiki
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 10 Haziran 2009 - 21:33 »

Çocukların oynadığı çıkartma yaz boz oyunları var.Kartonu ters çeviriyon bozuluyor, başlıyor yeniden yapmaya. Çocuk bozulan şekli yapınca değmeyin sevincine ,gelelim
 kavşaktaki ışık veye ağaca
 ,bildiğim kadarıyla .      Bir   kavşaklara en az   25 mt den yakın ağaçlandırma yapılmaz .  İki  orta göbeğe bodur gül veya mevsimlik çiçekler dikilir, ağacın a sı bile düşünülmez.  Ha ışıklandırma gerekiyorsa yapacan ,
kurala uymayan ardığını bulur muhakkak  ? bide bizim yetkililer malesef geriye dönük yaptırımı seviyorlar  ileriye dönük kalıcı bi yaptırım düşünmekten acizler .
Giden yapar yaptığı kalıcı değildir ,gelen bozar oda gideni aratmaz, olan mili servete ve o yörenin
halkına olur .Dileğm o!ki  bundan sonra yapılanlar yazboz tahtasına dönüşmez.

Nice  insanlar gördüm, üstünde elbise yok.
Nice elbiseler  gördüm, içinde insan yok.

Mevlana
beyazyildiz
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2009 - 21:37 »

Sayın başkana sonsuz teşekkür ederim. Bu kavşak sorununu bu kadar hızlı çözeceğini tahmin edememiştim. Kavşağın yeni halini inşallah yarın akşam paylaşırım.

www.onecek.com
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: