bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 02 Mayıs 2025 - 17:54 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Sigaranın bir zararı daha...  (Okunma Sayısı 4573 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dtmuhittin
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 18 Mart 2008 - 13:17 »

Sigara diş kaybına neden oluyor

Ciddi hastalıklara neden olan sigara, içinde bulundurduğu nikotin ile diş sağlığını da bozuyor.
Diş Hekimi Onur Öztürk, sigara içen kişilerde diş ve özellikle diş eti hastalıklarının daha hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Öztürk şunları kaydetti:
''Sigara kullanımının kişiye vereceği zararlar elbette saymakla bitmez. Sigara diş çürüklerinin ve diş eti hastalıklarının oluşumunu da önemli derecede etkiler. Diş etlerine yeterince kan gitmesini engelleyerek diş eti sağlığını bozar. Sigara kullanan hastalarda sıklıkla diş etlerinde ve damakta kırmızı renkli iltihabi oluşumlar gözlenir. Diş eti hastalığına yatkınlık artar, ağızda doku bozukluklarına ve kötü kokuya yol açar. Ayrıca diş eti çekilmesi ileriki aşamalarda ağız kanserine neden olabilir.''

Çürükler daha hızlı yayılır
Sigara tiryakilerinde erken yaşlarda diş kaybının görüldüğüne değinen Öztürk, ''Sigara içindeki nikotin, diş yüzeylerine çökerek bir tabaka oluşturur ve bu tabaka diş estetiğini bozduğu gibi ağızda bakteri oluşumunu hızlandırıp dişlerin çürüğe karşı direncini de azaltır. Ağzında diş çürüğü olan birisi sigara içtiği taktirde bu çürük daha hızlı bir şekilde yayılır.''
Öztürk pasif içiciliğin diş kaybına sebep olabileceğini şöyle açıkladı: ''Sigara dumanı sadece kullanan kişileri değil yanında duranları da zarara uğratır. Yapılan birçok çalışma sigara içilen ortamlarda bulunan kişilerin içmeseler bile, içen kişiler kadar sigaradan etkilendikleri ortaya koymuştur. Her yıl binlerce pasif içici sadece sigara dumanını soluduğu için çeşitli hastalıklara yakalanıyor ve hatta hayatını kaybediyor
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2008 - 19:59 »

Sigara kadar zararlı bişey yok ama insanlar halen kullanmakta ısrar ediyor. Kendinizi düşünmüyorsanız en azından sevdiklerinizi düşünün  Cry

Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
ugur_ugur
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2008 - 07:53 »

Bir zamanlar sigara içicisiydim. Bir arkadaşın eşinin kalp krizi geçirmesi ve bunun üzerine ölmesi neticesi sigarayı bıraktım. Çok şükür rahatım. Burada bir anımı paylaşmak istiyorum. Sigara içtiğim zamanlarda  çocuklarıma zarı olmasın diye balkonda sigara içiyordum. Ancak sigarayı bıraktıktan yaklaşık 3 ay kadar sonra bir gün 3 yaşındaki oğlumun bir kalemi sigara gibi tutup ağzına götürdüğünü gördüm.Sorduğumda ben büyük olunca sigara içicem demez mi? Kendisine "oğlum bak ben sigara içmiyorum dememe rağmen" balkona çıkıp içiyordun ya" dedi. Bu arada çocuklardan uzak sigara içilse dahi çocuklar bunu iyi bir şey gibi algılayabiliyor. Bundan sonra yazacaklarım özellikle sigara içenlere " ben evde veya çocuklarımın yanında sigara içmiyorum onun için çocuklarıma zararı yok diye kendinizi kandırıyorsunuz. Çünkü içilen sigaranın dumanıyla beraber elbiseye yapışan partiküllerle beraber sigaranın zararlarını çocuğunuza sevelim diye sarıldığınızda veriyorsunuz. Çocuğunuza sevginin yanında sigaranın zehirinide veriyorsunuz. Ne mutlu size Angry
Qceans
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ahmet Demirtaş

« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2008 - 08:08 »

simdilik coluk cocuk sahibi değilim ama bi gun olursam bu dedıgın aklımda Smiley
ugur_ugur
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2008 - 12:05 »

bu zararları bilipte sigara içmek akıl işimidir
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: