“Namaz Benim Huzurum”
“Namaz Benim Huzurum”, namazlarında huzuru yakalamayı hedefleyen ve Allah karşısındaki konumunun “kul” olduğunun bilincinde olan okurların, kulluk bilincinin ve namazdaki huzurunun artmasına vesile olmak amacıyla hazırlandı…
Neden “Namaz Benim Huzurum” ?
Namazdaki huzuru yakalamak, kulun namazdaki hedefi olmalı. Kul, onu yoktan yaratan Rabbi karşısında hangi tavır ve davranış içerisinde bulunmalı? Namaz, bunun talimini yaptırır insana. Günlük hayatın hay huyu içerisinde her an Allah’ın huzurunda olduğunun bilincinde olamayan insan, günde beş vakit o kapıya müracaat ederek ilan eder: “Rabbim, ben Senin aciz bir kulunum.”
Namaza, kulu Allah’a yaklaştıran ve hakkıyla idrak edilmesi gereken bir ibadet olarak bakılması gerekir. Günde beş vakit kılınan namaz, bu şuurla huzur içerisinde idrak edilirse, günahlardan alıkoyan, her türlü hayra vesile bir ibadet olur insan için.
“Namaz, Benim Huzurum” da Allah’ın seçkin kullarının, Efendimizin (asm), Diğer Peygamberlerin, Sahabenin, Tabiinin, Allah Dostlarının, Evliyanın ve İslam âlimlerinin namazlarında yaşadıkları etkileyici tablolar sunuluyor… Hz. Ebu Bekir, Hz. Osman, Hz. Ali’nin namaz anlayışı ve namazı idrak edişi… Evliyaullahta namaz sevgisi…
Eser, namazda istikrarı, huzuru ve huşûu yakalamaya kapı aralıyor
bu kitabi ben yeni okudum isterim ki sizlerde okuyun.