AliRizaOzaslan
Aktif Üye
|
|
« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2010 - 09:34 » |
|
Ahbablarım,Yaranlarım,Merhaba!
İlk,ortave lise tahsilimi( Meyre veBozkır'da)yaptığımdan dolayı,yaklaşık 16, 17 yaşıma kadar Meyre ile bağım sürekli oldu. Yazdığım hikaye ve anlatımlar,yaşadıklarım ve yaşayanlardan görüp, dinlediklerim. Zaman, zaman bana eşlik etmeniz, suallerle merakınızı gidermeniz ve bu diziye renk getirmesi açısından katkılarınızı istirham ediyorum.
Bana göre, benim gurbetim, komşu köylere gitmemle başlar,işte onlardan biri, Sazlı Köyü!
Sazlı, baba annemin köyü. Teyzem Eyşe, burada yaşamaktadır, ziyaretine daima gitmişizdir. Yine bu meyanda, eşeğe küçük seleleri yükleyip, "aktaş" dan yola koyuluyoruz.Irastıları çokdan geçip,körkuyu,aladıngırları derken Bozdam'a köpeklerin havlamaları arasında giriyoruz. Uzunca bir rampadan sonra Sopran yoluna çıkıyoruz.
Veeee Sazlı görünüyor, yeşillikler arasından.Teyzemle hasret giderip,el öpme,biraz istirahatdan sonra, yedeğimize eşeğimizi alıp, Sazlı bağlarına doğru ilerliyoruz. Aman Allah'ım,üzümler, üzümler, renk, renk,miski amber,tüter,beyaz,siyah, gızıl envai çeşiti, vermiş kullarına Rabbim, şükürler olsun.
İki sele bu üzümlerden yolup,tekrar görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz.
Eyşe teyzem, zaman ,zaman Meyre'ye gelir, kalır, hasretler giderilir, tekrar köyüne dönerdi.
Derdi ki:
"benim arkamdan Yasin'lerimi oku!.. Hak vaki oldu, seneler oldu, vasiyeti yerine getirildi, getiriliyor,rahmet ve şükranla yadediyorum, rahat uyu,ruhun şad olsun, Eyşe teyzem...
Bir dip not:
"Sazlı'lıyım Allah Çok garibim Allah Beni bu gayadan indirirsen Sana bir okka pekmez veririm Allah"
Bi şekilde gayadan inmşitir;
"Sazlı'lıyım Allah Çok uyanığım Allah Bir okka pekmez verecek göz var mı bende Gandırdım Seni Allah..."
Sazlı köylülerimin affına sığınarak paylaştım.
|