Ağız kokusuna karşı yoğurt
ABD'de yapılan bir araştırma, günde belirli miktarda yoğurt yemenin, ağız kokusuna karşı en iyi çözüm olduğunu ortaya koydu.
Uluslararası Diş Araştırmaları Derneği'nin ABD'nin Baltimore
eyaletindeki toplantısında sunulan araştırma sonuçları, günde 170 gr
kadar yoğurt tüketiminin, ağızda biriken koku yapıcı hidrojen sülfit
seviyesini düşürdüğünü gösterdi.
Araştırmanın 24 sağlıklı gönüllü üzerinde yapıldığı, iki hafta
boyunca yoğurt ve yoğurttaki bakterilerin bulunduğu peynir ve
benzerlerini yemeyen bu kişilerin ağızlarındaki hidrojen sülfit gibi
koku yapıcı bakteri seviyelerinin ölçüldüğü kaydedildi.
Daha sonra altı hafta boyunca bu kişilere her seferinde 85 gr
olmak üzere, günde iki kez yoğurt verildiği ve araştırma sonunda
yapılan ölçümlerde ağızda koku yapıcı madde seviyesinin yüzde 80
oranında azaldığının görüldüğü belirtildi.
Yoğurdun, ağız kokusunun yanı sıra dişte tartar birikmesini de
önlediği ifade edildi.