mehmetsayin
|
 |
« : 04 Aralık 2007 - 14:58 » |
|
Allâh'ım, nefsimin kötülüklerinden, her canlının şerrinden sana sığınırız. Allâh'ım, Sen sözümü duyarsın, yerimi görürsün, gizlimi ve açığımı bilirsin, hiçbir işim senden gizli kalmaz. Ben, yardım ve kurtuluş dileyen, huzurunda korkudan titreyerek günahlarını itiraf eden zavallı bir yoksulum. Bir zavallı kulun olarak Sana yalvarıyor, boynu bükük bir âciz olarak sana iltica ediyor, huzurunda zilletle eğilmiş bir biçare olarak Sana duâ ediyorum. Duâmı kabul eyle… Âmin.
|
|
|
|
Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay M. Sayın
Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie
İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2008 - 10:34 » |
|
Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz." Hz. Adem ve Havva'nın Duası
|
|
|
|
|
|
|
murat-t
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2008 - 12:42 » |
|
Allâh'ım, nefsimin kötülüklerinden, her canlının şerrinden sana sığınırız. Allâh'ım, Sen sözümü duyarsın, yerimi görürsün, gizlimi ve açı??m? bilirsin, hiçbir i?im senden gizli kalmaz. Ben, yardım ve kurtuluş dileyen, huzurunda korkudan titreyerek günahlarını itiraf eden zavallı bir yoksulum. Bir zavallı kulun olarak Sana yalvarıyor, boynu bükük bir âciz olarak sana iltica ediyor, huzurunda zilletle e?ilmi? bir biçare olarak Sana duâ ediyorum. Duâm? kabul eyle… Âmin.
amin.......
|
|
|
|
|
|
|
menzilli
|
 |
« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2008 - 15:20 » |
|
Allahım..dünyalık dertlerin peşinde ko?maktan Şükrünü unuttuk..hastane köşelerine bakınca ne kadar ?ükrettigimizi anladım..YARABB?..sana tam manada ?ükreden kulun olmak istiyorum..ALLAHIMMMM...nerde derman bekleyen kulun varsa sen ey merhametlilerin merhametlisi...ey kullarını kullarından daha iyi tanıyan..sen o dertlilerin dermanı sen kimsesizlerin sahibi ol ve......H?Ç B?R KULUNU B?R KULUNA MUHTAÇ ETME YARABB?..
|
|
|
|
BİR SEVDAM VAR..ONUN İÇİN BURDAYIM...
|
|
|
yasemin_konya
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : 06 Ağustos 2008 - 15:23 » |
|
aminnn cok tesekür ederim ALLAH RAZI OLSUN
|
|
|
|
|
|
|
hakiki
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2008 - 18:07 » |
|
bütün dualara amin amin amin
|
|
|
|
Nice insanlar gördüm, üstünde elbise yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.
Mevlana
|
|
|
AliRizaOzaslan
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2008 - 20:05 » |
|
Allahım..dünyalık dertlerin peşinde ko?maktan Şükrünü unuttuk..hastane köşelerine bakınca ne kadar ?ükrettigimizi anladım..YARABB?..sana tam manada ?ükreden kulun olmak istiyorum..ALLAHIMMMM...nerde derman bekleyen kulun varsa sen ey merhametlilerin merhametlisi...ey kullarını kullarından daha iyi tanıyan..sen o dertlilerin dermanı sen kimsesizlerin sahibi ol ve......H?Ç B?R KULUNU B?R KULUNA MUHTAÇ ETME YARABB?..
Amin Amin Amine Ya Muin...
|
|
|
|
Hamdım Piştim Yandım
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #7 : 07 Ağustos 2008 - 14:11 » |
|
Ey kalbimin Sevgilisi! Senden başka kimim varı Bugün Sana gelen şu günahkara merhamet et." (Ukalau'l - Mecanin'den)
|
|
|
|
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #8 : 07 Ağustos 2008 - 14:26 » |
|
Ey kalbimin Sevgilisi! Senden başka kimim varı Bugün Sana gelen şu günahkara merhamet et." (Ukalau'l - Mecanin'den)
Amin....
|
|
|
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
menzilli
|
 |
« Yanıtla #9 : 07 Ağustos 2008 - 19:10 » |
|
ALLAHIMMM.. Yarın mübarek cuma..cuman hürmetine yarın hastanede geçirecegim günümü kolayla?tır..hayırlı haberler almak nasip et..yalnız bana degil hastane kapılarında bekleyen gözü yaşlı herkese sen yardım et..kullarına çekemeyecekleri yükü biliriz ki sen yüklemezsin YARABB?....VERD?G?N DERTLER KAR?ISINDA SBRIMIZI ARTIR..isyan etmekten, bir an bile kullugumuzu unutmaktan sana s?gınırız..biliriz ki başımıza bir musubet gelmişse işte o senin bize verdigin imtihandır...biliriz ki ölümden gayrısının çareside vardır..ey karanlık gecelerde kara karancaların bile rızkını unutmayan..biliriz ki sen hiç bir kulunu unutmazsın..çünki biliriz ki sensin yaratıcımız..sensin her kulunu gören bilen duyan..Allahım herşeyine razıyız senden gelene amenna..yarabbi senden tek duamız bizi bir an bile sensiz bırakma..bir an bile nefsimize uydurma..Affet yarabbi....Affetttttt....
|
|
|
|
|
|
|
hasandursun
|
 |
« Yanıtla #10 : 08 Ağustos 2008 - 07:09 » |
|
ALLAHIMMM.. Yarın mübarek cuma..cuman hürmetine yarın hastanede geçirecegim günümü kolayla?tır..hayırlı haberler almak nasip et..yalnız bana degil hastane kapılarında bekleyen gözü yaşlı herkese sen yardım et..kullarına çekemeyecekleri yükü biliriz ki sen yüklemezsin YARABB?....VERD?G?N DERTLER KAR?ISINDA SBRIMIZI ARTIR..isyan etmekten, bir an bile kullugumuzu unutmaktan sana s?gınırız..biliriz ki başımıza bir musubet gelmişse işte o senin bize verdigin imtihandır...biliriz ki ölümden gayrısının çareside vardır..ey karanlık gecelerde kara karancaların bile rızkını unutmayan..biliriz ki sen hiç bir kulunu unutmazsın..çünki biliriz ki sensin yaratıcımız..sensin her kulunu gören bilen duyan..Allahım herşeyine razıyız senden gelene amenna..yarabbi senden tek duamız bizi bir an bile sensiz bırakma..bir an bile nefsimize uydurma..Affet yarabbi....Affetttttt....
Amin ablacım...
|
|
|
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
mehmetsayin
|
 |
« Yanıtla #11 : 09 Ağustos 2008 - 20:52 » |
|
"Ey Rabbimiz Bizi sana teslim olanlardan k?l neslimizden de sana teslim olan bir ümmet çıkar, bize ibadet yerlerimizi göster, tövbemizi kabul et zira tövbeleri kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin." ( Bakara- 28 )
|
|
|
|
|
|
|
menzilli
|
 |
« Yanıtla #12 : 10 Ağustos 2008 - 12:00 » |
|
Duaya açtım gönlümü
Gönlün hale hale Yaratıcıya açılmas?, sonsuz olanla buluşmadır dua. Ve hayat duadan ibarettir. Demiyor mu ki yüce Yaratıcı,"Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var?" diye kuluna. Dua hayatın özeti olup, Yüreğimize ötelerin kokusunu doldurmuyor mu burcu burcu?
Bir olanla, tek olanla ve her şeyin sahibi olanla, aciz, fakir ve nihayetsiz yaralı kulu bir araya getirmiyor mu? Kalpten dudaklara dökülüp, avuçlar dolusu sunulmuyor mu Allah'a?
Dua bir istektir, Ezel ve Ebed sultanının kap?sını çalmaktır. Zaten kulun Ondan başka yaralarına deva olacak kimsesi ve çalacak kap?sı da yoktur.
Dua, Yaratıcının rahmet deryasından kulunun kalbine düşürdüğü bir damladır.
Dua icabettir, muhatabiyettir, rahmettir, serinlemedir, ruhun kapılarını açıp Arı? Alya ulaşt? andır.
Dua sonsuz olanla buluşup, ebediyeti hissetmektir.
Dua esirgenmektir, bütün acizliklerimizden, yoksunluklarımızdan, kötü duygu ve arzularımızdan.
Dua bir iksirdir, dermansız yaralarımıza, acıyan yanlarımıza, ulaşamadı?ımız arzularımıza...
Dua; varlı?ımızı her şeyiyle Rabbimize sunduğumuz ve Onunla bütünleştiğimiz andır. Onun nurundan avuçlarımıza dökülen ve bizi ku?atan bir aydınlanmadır.
Dua, Varlı?ın sahibiyle buluşup, var olmaktır. Hiçlikten ve yokluktan kurtulmaktır.
Bu kadar önemli bir iş hatta görevi, adeta hayatın hayatı olan duayı yaşamımıza yerleştirmek,
Rabbimizin kapılarını çalarak yalnız olmadığımızı hissetmek bizler için çok önemli.
Özellikle de günümüzde, medeniyetin oyuncaklarından bunalan ruhlarımızı sonsuz olanla nasıl buluşturacağımızı ve Allah'a açılan kapıları nasıl çalacağımızı yeniden ke?fetmemiz gerekiyor.
E?yanın Sahibinden uzaklaşarak kullanmaya çalıştı?ımız her şey aslında bir nevi hırsızlıktır.
Dua her şeyin sahibini tanımak ve Ona yönelmekten öte, verdiği her şeye de bir şükürdür.
Aslında insanın her hali bir duadır, yakarıştır.
Bütün acizlikleri içinde barındıran ve aklıyla da acizliğinin farkında olan bir varlık olarak hepimiz Onu arıyor, Onu istiyor, Onu soruyoruz, O da bütün bu varlı?ımızın isteklerine lütfuyla her an cevap veriyor.
Biz ondan bihaberken bile. Kullu?un özeti duada gizli.
Namaz bile bir dua değil midir?
Bütün eşyanın dualarını Allah'a ulaştırma makamında başın Arıın sahibinin önünde e?ilip, gönlünü teslim ettiği en anlamlı bir dua biçimi. Dua bu kadar ?umüllü ve geniş iken, bizim dar dünyam?zda nasıl oluyor da çoğu kez "Duam kabul edilmiyor!" Diyerek, Allah'a karış bir siteme dönüşüyorı İşte bu da cahilliği had safhada olan biz kulların bir tepkisi olsa gerek.
E?yaya somut sonuçlarıyla bakan ve beklentileri, istekleri dünya makamını doldurmaya yönelik olan biz kullar, her şeyin arkasından nefsimizin çıkarına sonuçlanacak işler peşinde ko?uyoruz çoğu kez. Bu yüzden de dua makamının ve duanın büyüklü?ünün küçük arzularımızın, basit isteklerimizin sonucunda bir beklentiye dönüşmesinin acılarını yaşıyoruz.
Dua ibadetlerin özeti, hatta bütün ibadetlerin ve yakarışların toplam?.
Yüce Kur'an'ın buyurduşu gibi Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var?"
Duayla varlı?ımızı yeniden in?a etmek duasıyla
AMİN....
M.TORTUK
|
|
|
|
|
|
|
delireis
Yeni Başlayan
|
 |
« Yanıtla #13 : 13 Ağustos 2008 - 22:37 » |
|
ALLAH'ım sen benim Rabbimsin, ben ise senin kulun! Yaratan Sensin, yarad?lan benim. rız?k veren Sensin, rız?klandırılan benim. Mülk sahibi Sensin, kul ve köle benim. Aziz Sensin, zelil benim... Zengin Sensin, fakir benim. Diri Sensin, ölü benim. Baki Sensin, fani olan benim... Kerim Sensin, hakir(zelil) benim... İyilik yapan Sensin, suçlu ve günahkar benim.. Affedip bağışlayan Sensin, günah i?leyen benim... Büyük ve yüce Sensin, küçük ve değersiz benim... Güçlü ve kuvvetli Sensin, zayıf ve güçsüz benim. Veren Sensin, isteyen benim. Her şeyden emin Sensin, korkan benim... Cömert Sensin, muhtaç ve fakir benim. Dualara cevap veren Sensin, dua edip isteyen benim.. şifa veren Sensin, hasta benim...
Her türlü noksan sıfattan münezzeh ve bütün kemal sıfatlarla muttas?f Rabbim!
Günahlarımı affet, hatalarımı bağışla, hastalıklarıma şifa ver, ebediyen beni rızana mazhar eyle. Bunu rahmetinle ihsan eyle, ey merhamet edenlerin en merhametlisi..."
...AM??N... VEYSEL KARAN? HZ. DUASI
|
|
|
|
SEHADET sonum, FIRDEVS yurdum, KEVSER hayat suyum, PEYGAMBERIM (S.A.V) komsum, CEMALULLAH'I SEYRETMEK enbüyük onurum olsun, YA RAB... AMIN!!!
|
|
|
menzilli
|
 |
« Yanıtla #14 : 13 Ağustos 2008 - 22:40 » |
|
|
|
|
|