bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 13 Nisan 2025 - 21:45 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: kararsızım fikirlerinizi paylaşırmısınız  (Okunma Sayısı 8829 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efza
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 09 Mayıs 2008 - 14:51 »

arkadaşlar ben açıktan ortaokulu  bitirdim  8)liseye kayıt yaptırcam inş.  ama ama düzmü meslekmi karar veremedim Cry liseden sonrasını da düşünüyorum ama belki olmayabilir  o yüzden üniv. okusamda okumasamda bana faydalı olabilecek olanı seçmem istiyorum ama  sistemi fazla bilmediğim için bilenlerden yardım rica ediyorum 
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2008 - 16:16 »

Öncelikle azminizden ötürü tebrikler. Meseleye gelince, üniversite olsa da olur olmasa da olur diyorsan Meslek Liselerini seçmelisin. -Bir bayan olarak size göre olan bölümlerden- çocuk gelişimi bölümünü tavsiye ederim. Bitirince Önlisansa direk kayıt yaptırabiliyorsun, ÖSS'ye girip okul öncesi veya anaokulu öğretmeni de olabiliyorsun. Özelde oldukça dolgun bir maaşla çalışabileceğin bölümler, MEB'de de çalışabilirsin tabii ki.
Üniversiteye devam etmesen de bu okulda kazanacağın bilgilerle eğitimli bir anne olacağın kesin.
Şunu da unutmadan söyleyeyim ki eğer çocukları seviyorsan ve sabırlıysan bu bölümü seç.

Eğer üniversite olayı kesin değilse düz liseleri kesinlikle tavsiye etmem. Amaa onu okuduktan sonra üniversiteyi de okurum diyorsan o zaman düz liseyi tercih et.

İnş. hakkında hayırlı olanı seçer ve başarılı bir şekilde devam edersin.

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.

« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2008 - 16:55 »

Bilgisayarcı hocamın söylediklerine katılıyorum. Bence de  Meslek lisesi Çocuk Gelişimini okuyun. Zaten önümüzdeki sene üniversiteye girişte katsayı problemi olmayacak inşallah. Çocuk gelişimini üniversitede istemesenizde katsayı problemi olmadığından başka bölüm seçebilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun. Bir bozkırlı böyle olmalı Tebrik ediyorum sizi.

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
efza
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2008 - 13:25 »

ilginizden dolayı teşekkür ediyorum  inşallah hakkımda hayırlısı olur   

ayrıca 42 görüntülemeye 2 cevap  Embarrassed
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2008 - 13:29 Gönderen: fatma » Kayıtlı
arzuuuuum
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2008 - 15:08 »

fatmacım eminimki okuyanların çoğu bilgisayarcının verdiği cevabı verecektir ben okusaydım ilk öyle cevap yazardım eğer üni düşünmüyosan meslek lisesi senin için daha iyi olur.düz lise üni okumadıktan sonra fazla bi işe yaramaz
murat-t
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 10 Mayıs 2008 - 15:26 »

bencede  meslek lisesi  çünkü ilerde cok işene  yarar.....
bozve
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

herkezin gördüğü mesaj kişisel değildir

« Yanıtla #6 : 10 Mayıs 2008 - 16:10 »

bi kaç gündür araştırma yapıyordum görüntülemelerin büyük bi çoğunluğu bana aittir sanırım diğer yorumlarıda takip ettim...

benim fikrim eğer üniversite düşünüyorsan ama kesinlikle düşünüyorsan %100 düz lise hatta mümkünse anadolu lisesi tercihin olsun...

mümkünse üniversite okumak için çalış...

eğer üniversite fikri pek yoksa meslek lisesi en güzelidir ve içlerinde en güzeli çocuk gelişimidir...tabi sizin için ...

ama herşey bi kenara kendi kararınızı kendiniz veriniz...etraftan sadece yardım alın....

İMZA ATAMIYOM PARMAK BASSAM OLURMU:: 

lodos
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 10 Mayıs 2008 - 21:23 »

Meslek liseleri (Anadolu kısımlarına girebilmeniz için ara vermemeniz ve oks sınavını kazanmış olmanız gerekir, düz kısımları için ara vermeme şartı var mı sormak lazım.):

Kız meslek
Ticaret meslek
Otelcilik ve turizm meslek
Endüstri meslek
Sadece meslek liseleri;

Birinci yılın ardından kayıt yaptırdığınız okulun sunduğu branşlardan birini tercih ediyorsunuz.

Dört yıl okuduktan sonra  okuduğunuz bölümünün iki yıllık yüksek okuluna doğrudan kayıt hakkı var, ayrıca 2. yılın sonunda dikey geçiş sınavında başarılı olmak şartıyla 4 yıla çıkarmak elinizde.

Kesin bilgi için mutlaka bir meslek lisesine danışın.

http://www.okulpdr.net/ Bu siteyi mutlaka inceleyin.
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: